Garnitura de ciuperci in vin

de lilik in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2011 | 4778 vizualizari

 

Merg de minune cu o friptura buna,dar si ca fel principal...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciuperci mixte proaspete
  • 2 catei de usturoi
  • 6-7 rosii cherry
  • 1 morcov mic
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 pahar cu apa
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de ciuperci in vin:

Curatam usturoiul si il punem intreg sa se rumeneasca putin apoi punem ciupercile feliate,le saltam putin si punem morcovul ras(sau taiat cubulete) si rosiile taiate in 4.

Lasam 5 minute apoi punem vinul si apa si lasam la foc mic,cu capac15 -20 de minute,dupa care potrivim de sare si piper si controlam ciupercile.

Daca sosul scade mult in timpul fierberii punem din nou 1 parte de apa si una de vin,astfel incat sa ne ramana sos pt servit.

Ciupercile trebuie sa fie fierte dar in acelasi timp sa ramana putin tari.

La sfarsit adaugam patrunjelul tocat marunt si servim dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de ciuperci in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor