lilik

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 07.08.2010

RETETE365
PRIETENI193
Retete

Involtini di melanzane alla norma

In Spaghete la 30 Dec 2010

prima data taiem vinetele felii(de max 1 cm) pe lungime si le punem la prajit.le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti si le punem la scurs pe un prosop de hartie. pregatim sosul de rosii: punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile,pe care...

Pulpe de pui umplute

In Pui la 30 Dec 2010

Cumparam pulpele gata dezosate(sau le dezosam acasa),intindem pulpa si o condimentam apoi punem deasupra 1 felie de cas si una de sunca apoi rulam si legam cu ata sa nu se desfaca.procedam asa cu toate. luam o tava si punem ulei de masline apoi punem pulpele,le condimentam si presaram pe...

Tort cu piersici

In Torturi la 29 Dec 2010

Pregatirea blatului: punem ouale cu zaharul,praful de sare si apa intr-un vas mai mare si le batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam faina cernuta si vanilia si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle. punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata...

Trunchi de copac

In Prajituri la 27 Dec 2010

Prepararea blatului: batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se umfla bine,apoi amestecam cu faina,vanilia si praful de copt. punem in tava de la cuptor ,tapetata cu hartie de copt,compozitia obtinuta si o nivelam cu o lingura,apoi dam la cuptorul preancalzit la 200° timp de...

Biban de mare la cuptor

In Peste la 22 Dec 2010

Curatam pestele si il spalam bine,apoi il lasam sa se scurga timp in care pregatim restul ingredientelor. Curatam usturoiul si il taiem feliute;spalam patrunjelul si il tocam;taie rosiile cubulete;feliem lamaia si pregatim staniolul(fiecare bucata de staniol trebuie sa fie cativa cm mai...

Prajitura cu mascarpone si piersici

In Prajituri la 21 Dec 2010

Pregatirea blatului: batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute,dupa care adaugam vanilia si faina cernuta,amestecand de jos in sus sa nu se desumfle. impartim compozitia in 3 si coacem cate o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pt cuptor(cuptor...

Salam de biscuiti reteta de post

In Dulciuri la 20 Dec 2010

Salam de biscuiti reteta Maruntim biscuitii si ii punem deoparte. intr-o cratita punem apa cu zaharul ,la foc pana se formeaza un sirop,apoi adaugam margarina si lasam sa se topeasca. Cand totul e gata adaugam cacao,esenta de rom,biscuitii si stafidele. Amestecam energic pana se...

Tortellini cu ragù la cuptor

In Tortellini la 20 Dec 2010

Facem prima data  sosul: tocam marunt morcovul,ceapa si telina si le punem la calit cu putin ulei.cand incep sa se rumeneasca punem carne si o lasam cateva minute la innabusit apoi stingem cu vin. lasam sa se evapore vinul si adaugam sucul de rosii  si apa. lasam sa...

Muschi de porc cu vin si patrunjel

In Porc la 20 Dec 2010

Luam feliile de carne le dam cu sare ,piper si le trecem prin faina. Intr-o tigaie punem putin ulei la incins si punem carnea sa se rumeneasca putin pe ambele parti. Cand sunt rumene pe gustul fiecaruia punem vinul,acoperim cu un capac si lasam 6-7 minute la foc potrivit.trecute cele 7...

Branzoaice

In Dulciuri la 17 Dec 2010

Pregatim aluatul: cernem faina intr-un vas adanc,punem praul de sare si facem o gaura in mijloc. Punem pe foc laptele cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;lasam pana se topeste zaharul. Punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine. Punem margarina(untul)la...

Tiramisu reţetă adaptata

In Dulciuri la 16 Dec 2010

Tiramisu reţetă adaptata Prima data facem cafeaua pe care o indulcim si o lungim cu lapte,apoi o lasam sa se raceasca. Pregatim crema: batem galbenusurile cu zaharul pana se devin ca o crema,apoi adaugam mascarpone si amestecam pana devine o crema omogena. batem frisca si o...

Penne cu ton si mazare

In Penne la 15 Dec 2010

punem tonul sa se scurga si maruntim rosiile. tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit cu putin ulei de masline. cand incep sa se rumeneasca adaugam rosiile si mazarea,amestecam apoi adaugam apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. intre timp punem apa pt paste la fiert....

Creveti saltati

In Fructe de mare la 14 Dec 2010

spalam crevetii si ii lasam sa se scurga cateva minute. pregatim sosul : punem intr-un castronel uleiul,sucul de lamaie,usturoiul taiat feliutze si patrunjelul tocat  si batem bine cu o furculita pana se face ca o crema. punem intr-o tigaie ulei la incins si punem crevetii pe...

Guguluf cu portocale

In Prajituri la 14 Dec 2010

Batem ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase. Adaugam untul topit,apoi sucul de portocala,coaja de portocala si vanilia. La sfarsit adugam faina si praful de copt cernute.Amestecam bine si punem in forma unsa si tapetata cu faina. Dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de...

Paste cu sos de ciuperci si carnati

In Paste la 13 Dec 2010

curatam ciupercile cu un prosop curat si le taiem feliute. curatam ceapa si o punem la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem carnatul desfacut (scoatem carnea de pe matz) si lasam sa se innabuseasca impreuna cateva minute,apoi punem ciupercile si  mai lasam 2-3 min dupa care punem...

Tort cu nutella

In Torturi la 12 Dec 2010

Facem blatul: batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa calduta timp de 15-20 de min pana se umfla bine,apoi adaugam in ploaie faina cernuta si cacao. amestecam de jos in sus ca sa nu se desumfle. dam la cuptorul preancalzit la180° timp de 20-25 de min(pt siguranta facem proba...

Rulada cu crema de lapte

In Prajituri la 10 Dec 2010

Prima data facem crema: Punem laptele pe foc,iar cand incepe sa fiarba il luam de pe foc si adaugam vanilia, zaharul si faina cernute. Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba cateva minute pt a se ingrosa,amestecand mereu. Cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta. Biscuit:...

Salata de orez cu ton

In Salate la 9 Dec 2010

punem apa  la fiert cu sare,cand incepe sa fiarba punem orezul si lasam sa fiarba cat timp e scris pe cutie.cand e gata il scurgem,il trecem sub un jet de apa rece si il lasam la scurs. taiem cubulete muraturile,scurgem tonul si porumbul. punem totul intr-un vas mare si amestecam cu...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 7 Dec 2010

curatam toate legumele si le tocam marunt.le punem intr-o oala cu 3-4 litri de apa la fiert. intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul crud,sare,piper si cu mana umezita facem bilute. cand incepe sa fiarba apa cu legumele punem perisoarele si sucul de rosii si lasam sa...

Tarta cu pere si ciocolata

In Prajituri la 7 Dec 2010

punem ciocolata si untul la topit la baine-marine. curatam perele si le taiem in 4 sau 6 depinde cat sunt de mari. batem ouale cu zaharul pana se omogenizeaza bine,apoi adaugam treptat faina cernuta si praful de copt. amestecam bine apoi adaugam ciocolata si untul topite. amestecam sa...

Ciorba de fasole verde

In Ciorbe la 6 Dec 2010

curatam fasolea,o rupem si o spalam. intr-o oala de 4-5 L punem apa cu morcovul si ceapa taiate marunt,dupa care punem pe foc. cand incepe sa clocoteasca punem fasolea si lasam sa fiarba. cand fasolea e fiarta punem telina tocata marunt si separat intr-o tigaie punem putin ulei si 3-4...

Papricas de pui cu galuste

In Pui la 3 Dec 2010

spalam carnea si o punem cu putin ulei in cratita la rumenit. tocam ceapa marunt si cand carnea incepe sa se rumeneasca punem ceapa si lasam la foc mic sa se inabuseasca cateva minute,apoi punem sucul de rosii si acoperim cu apa (puneti 1 pahar in plus pt ca o sa scada). lasam sa...

Pleurotus pane

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2010

Batem oul cu putina sare, pregatim pesmetul cu sare si curatam ciupercile , le stergem cu un prosop umed. Dam ciupercile prin ou, apoi prin pesmet si le punem la prajit, pe ambele parti. Cand sunt gata le punem la scurs pe un prosop. Garnitura: Tocam ceapa marunt si o punem la calit...

Rulouri din aluat de gogosi

In Prajituri la 30 Noi 2010

Aluat: punem laptele,zaharul,untul si coaja de lamaie si portocala intr-o olica pe foc pana se topesc untul si zaharul. cernem faina intr-un vas mai mare si ii facem o gaura in mjloc,unde vom pune oul,drojdia si laptele calai. framantam bine si lasam la crescut cca 1 ora. cand...

Cordon bleu

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

pregatim feliile de piept, daca sunt prea groase la batem si le presaram cu putina sare. Batem ouale si pregatim pesmetul cu parmezan si sare. Punem pe fiecare felie de piept o feliuta de sunca si una de cascaval, apoi inchidem cu o scobitoare pt a nu se desface la prajit. Dam fiecare...

Tort roz

In Torturi la 28 Noi 2010

Facem blatul: punem ouale,zaharul,apa si praful de sare intr-un vas si batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam treptat faina cernuta si cacao cernuta.amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle. punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu...

Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post

In Prajituri la 27 Noi 2010

Cum se prepara Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post Prima data pregatim umplutura.curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare. Punem margarina intr-o tigaie la topit apoi adaugam dovleacul, zaharul, coaja de lamaie si vanilina si lasam la foc mic pana scade toata apa pe care o...

Tarta pufoasa cu struguri

In Prajituri la 25 Noi 2010

spalam strugurii si desfacem fiecare boaba ca sa ii scoatem samburii. batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se face spuma,apoi adaugam treptat untul topit si faina cu praful de copt.amestecam bine compozitia apoi adaugam strugurii. punem compozitia intr-o tava(20 cm) unsa si...

Musaca de cartofi

In Vita la 24 Noi 2010

punem cartofii cu coaja la fiert.tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit in putin ulei,cand incep sa se rumeneasca punem carnea si o lasam pana isi schimba culoarea,apoi punem vinul si lasam sa se evapore. cand s-a evaporat vinul punem sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc...

Mini calzone prajit

In Pizza la 24 Noi 2010

facem un aluat din ingredientele de mai sus pe care il framantam bine si il vom pune la crescut cca1 ora. taiem rosiile si mozzarella cubulete. cand e gata impartim aluatul in 8 si fiecare biluta de aluat o intindem cu mana  si in mijloc punem rosii,mozzarella si sunca(sau ceea ce ne...

Afisate 271 - 300 din 365 retete    

Postari recente

publicat la 21.10.2016

Luca

publicat la 18.10.2015

Pleurotus pe gratar(la grill)

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]