prima data taiem vinetele felii(de max 1 cm) pe lungime si le punem la prajit.le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti si le punem la scurs pe un prosop de hartie.
pregatim sosul de rosii:
punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile,pe care...
Cumparam pulpele gata dezosate(sau le dezosam acasa),intindem pulpa si o condimentam apoi punem deasupra 1 felie de cas si una de sunca apoi rulam si legam cu ata sa nu se desfaca.procedam asa cu toate.
luam o tava si punem ulei de masline apoi punem pulpele,le condimentam si presaram pe...
Pregatirea blatului:
punem ouale cu zaharul,praful de sare si apa intr-un vas mai mare si le batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam faina cernuta si vanilia si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle.
punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata...
Prepararea blatului:
batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se umfla bine,apoi amestecam cu faina,vanilia si praful de copt.
punem in tava de la cuptor ,tapetata cu hartie de copt,compozitia obtinuta si o nivelam cu o lingura,apoi dam la cuptorul preancalzit la 200° timp de...
Curatam pestele si il spalam bine,apoi il lasam sa se scurga timp in care pregatim restul ingredientelor.
Curatam usturoiul si il taiem feliute;spalam patrunjelul si il tocam;taie rosiile cubulete;feliem lamaia si pregatim staniolul(fiecare bucata de staniol trebuie sa fie cativa cm mai...
Pregatirea blatului:
batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute,dupa care adaugam vanilia si faina cernuta,amestecand de jos in sus sa nu se desumfle.
impartim compozitia in 3 si coacem cate o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pt cuptor(cuptor...
Salam de biscuiti reteta
Maruntim biscuitii si ii punem deoparte.
intr-o cratita punem apa cu zaharul ,la foc pana se formeaza un sirop,apoi adaugam margarina si lasam sa se topeasca.
Cand totul e gata adaugam cacao,esenta de rom,biscuitii si stafidele.
Amestecam energic pana se...
Facem prima data sosul:
tocam marunt morcovul,ceapa si telina si le punem la calit cu putin ulei.cand incep sa se rumeneasca punem carne si o lasam cateva minute la innabusit apoi stingem cu vin.
lasam sa se evapore vinul si adaugam sucul de rosii si apa.
lasam sa...
Luam feliile de carne le dam cu sare ,piper si le trecem prin faina.
Intr-o tigaie punem putin ulei la incins si punem carnea sa se rumeneasca putin pe ambele parti.
Cand sunt rumene pe gustul fiecaruia punem vinul,acoperim cu un capac si lasam 6-7 minute la foc potrivit.trecute cele 7...
Pregatim aluatul:
cernem faina intr-un vas adanc,punem praul de sare si facem o gaura in mijloc. Punem pe foc laptele cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;lasam pana se topeste zaharul. Punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine. Punem margarina(untul)la...
Tiramisu reţetă adaptata
Prima data facem cafeaua pe care o indulcim si o lungim cu lapte,apoi o lasam sa se raceasca.
Pregatim crema:
batem galbenusurile cu zaharul pana se devin ca o crema,apoi adaugam mascarpone si amestecam pana devine o crema omogena.
batem frisca si o...
punem tonul sa se scurga si maruntim rosiile.
tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit cu putin ulei de masline.
cand incep sa se rumeneasca adaugam rosiile si mazarea,amestecam apoi adaugam apa si lasam sa fiarba la foc potrivit.
intre timp punem apa pt paste la fiert....
spalam crevetii si ii lasam sa se scurga cateva minute.
pregatim sosul :
punem intr-un castronel uleiul,sucul de lamaie,usturoiul taiat feliutze si patrunjelul tocat si batem bine cu o furculita pana se face ca o crema.
punem intr-o tigaie ulei la incins si punem crevetii pe...
Batem ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase.
Adaugam untul topit,apoi sucul de portocala,coaja de portocala si vanilia.
La sfarsit adugam faina si praful de copt cernute.Amestecam bine si punem in forma unsa si tapetata cu faina.
Dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de...
curatam ciupercile cu un prosop curat si le taiem feliute.
curatam ceapa si o punem la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem carnatul desfacut (scoatem carnea de pe matz) si lasam sa se innabuseasca impreuna cateva minute,apoi punem ciupercile si mai lasam 2-3 min dupa care punem...
Facem blatul:
batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa calduta timp de 15-20 de min pana se umfla bine,apoi adaugam in ploaie faina cernuta si cacao.
amestecam de jos in sus ca sa nu se desumfle.
dam la cuptorul preancalzit la180° timp de 20-25 de min(pt siguranta facem proba...
Prima data facem crema:
Punem laptele pe foc,iar cand incepe sa fiarba il luam de pe foc si adaugam vanilia, zaharul si faina cernute. Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba cateva minute pt a se ingrosa,amestecand mereu. Cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta.
Biscuit:...
punem apa la fiert cu sare,cand incepe sa fiarba punem orezul si lasam sa fiarba cat timp e scris pe cutie.cand e gata il scurgem,il trecem sub un jet de apa rece si il lasam la scurs.
taiem cubulete muraturile,scurgem tonul si porumbul.
punem totul intr-un vas mare si amestecam cu...
curatam toate legumele si le tocam marunt.le punem intr-o oala cu 3-4 litri de apa la fiert.
intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul crud,sare,piper si cu mana umezita facem bilute.
cand incepe sa fiarba apa cu legumele punem perisoarele si sucul de rosii si lasam sa...
punem ciocolata si untul la topit la baine-marine.
curatam perele si le taiem in 4 sau 6 depinde cat sunt de mari.
batem ouale cu zaharul pana se omogenizeaza bine,apoi adaugam treptat faina cernuta si praful de copt.
amestecam bine apoi adaugam ciocolata si untul topite.
amestecam sa...
curatam fasolea,o rupem si o spalam.
intr-o oala de 4-5 L punem apa cu morcovul si ceapa taiate marunt,dupa care punem pe foc.
cand incepe sa clocoteasca punem fasolea si lasam sa fiarba.
cand fasolea e fiarta punem telina tocata marunt si separat intr-o tigaie punem putin ulei si 3-4...
spalam carnea si o punem cu putin ulei in cratita la rumenit.
tocam ceapa marunt si cand carnea incepe sa se rumeneasca punem ceapa si lasam la foc mic sa se inabuseasca cateva minute,apoi punem sucul de rosii si acoperim cu apa (puneti 1 pahar in plus pt ca o sa scada).
lasam sa...
Batem oul cu putina sare, pregatim pesmetul cu sare si curatam ciupercile , le stergem cu un prosop umed. Dam ciupercile prin ou, apoi prin pesmet si le punem la prajit, pe ambele parti. Cand sunt gata le punem la scurs pe un prosop.
Garnitura:
Tocam ceapa marunt si o punem la calit...
Aluat:
punem laptele,zaharul,untul si coaja de lamaie si portocala intr-o olica pe foc pana se topesc untul si zaharul.
cernem faina intr-un vas mai mare si ii facem o gaura in mjloc,unde vom pune oul,drojdia si laptele calai.
framantam bine si lasam la crescut cca 1 ora.
cand...
pregatim feliile de piept, daca sunt prea groase la batem si le presaram cu putina sare. Batem ouale si pregatim pesmetul cu parmezan si sare.
Punem pe fiecare felie de piept o feliuta de sunca si una de cascaval, apoi inchidem cu o scobitoare pt a nu se desface la prajit.
Dam fiecare...
Facem blatul:
punem ouale,zaharul,apa si praful de sare intr-un vas si batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam treptat faina cernuta si cacao cernuta.amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle.
punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu...
Cum se prepara Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post
Prima data pregatim umplutura.curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare.
Punem margarina intr-o tigaie la topit apoi adaugam dovleacul, zaharul, coaja de lamaie si vanilina si lasam la foc mic pana scade toata apa pe care o...
spalam strugurii si desfacem fiecare boaba ca sa ii scoatem samburii.
batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se face spuma,apoi adaugam treptat untul topit si faina cu praful de copt.amestecam bine compozitia apoi adaugam strugurii.
punem compozitia intr-o tava(20 cm) unsa si...
punem cartofii cu coaja la fiert.tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit in putin ulei,cand incep sa se rumeneasca punem carnea si o lasam pana isi schimba culoarea,apoi punem vinul si lasam sa se evapore.
cand s-a evaporat vinul punem sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc...
facem un aluat din ingredientele de mai sus pe care il framantam bine si il vom pune la crescut cca1 ora.
taiem rosiile si mozzarella cubulete.
cand e gata impartim aluatul in 8 si fiecare biluta de aluat o intindem cu mana si in mijloc punem rosii,mozzarella si sunca(sau ceea ce ne...
Involtini di melanzane alla norma
prima data taiem vinetele felii(de max 1 cm) pe lungime si le punem la prajit.le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti si le punem la scurs pe un prosop de hartie. pregatim sosul de rosii: punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile,pe care...
Pulpe de pui umplute
Cumparam pulpele gata dezosate(sau le dezosam acasa),intindem pulpa si o condimentam apoi punem deasupra 1 felie de cas si una de sunca apoi rulam si legam cu ata sa nu se desfaca.procedam asa cu toate. luam o tava si punem ulei de masline apoi punem pulpele,le condimentam si presaram pe...
Tort cu piersici
Pregatirea blatului: punem ouale cu zaharul,praful de sare si apa intr-un vas mai mare si le batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam faina cernuta si vanilia si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle. punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata...
Trunchi de copac
Prepararea blatului: batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se umfla bine,apoi amestecam cu faina,vanilia si praful de copt. punem in tava de la cuptor ,tapetata cu hartie de copt,compozitia obtinuta si o nivelam cu o lingura,apoi dam la cuptorul preancalzit la 200° timp de...
Biban de mare la cuptor
Curatam pestele si il spalam bine,apoi il lasam sa se scurga timp in care pregatim restul ingredientelor. Curatam usturoiul si il taiem feliute;spalam patrunjelul si il tocam;taie rosiile cubulete;feliem lamaia si pregatim staniolul(fiecare bucata de staniol trebuie sa fie cativa cm mai...
Prajitura cu mascarpone si piersici
Pregatirea blatului: batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute,dupa care adaugam vanilia si faina cernuta,amestecand de jos in sus sa nu se desumfle. impartim compozitia in 3 si coacem cate o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pt cuptor(cuptor...
Salam de biscuiti reteta de post
Salam de biscuiti reteta Maruntim biscuitii si ii punem deoparte. intr-o cratita punem apa cu zaharul ,la foc pana se formeaza un sirop,apoi adaugam margarina si lasam sa se topeasca. Cand totul e gata adaugam cacao,esenta de rom,biscuitii si stafidele. Amestecam energic pana se...
Tortellini cu ragù la cuptor
Facem prima data sosul: tocam marunt morcovul,ceapa si telina si le punem la calit cu putin ulei.cand incep sa se rumeneasca punem carne si o lasam cateva minute la innabusit apoi stingem cu vin. lasam sa se evapore vinul si adaugam sucul de rosii si apa. lasam sa...
Muschi de porc cu vin si patrunjel
Luam feliile de carne le dam cu sare ,piper si le trecem prin faina. Intr-o tigaie punem putin ulei la incins si punem carnea sa se rumeneasca putin pe ambele parti. Cand sunt rumene pe gustul fiecaruia punem vinul,acoperim cu un capac si lasam 6-7 minute la foc potrivit.trecute cele 7...
Branzoaice
Pregatim aluatul: cernem faina intr-un vas adanc,punem praul de sare si facem o gaura in mijloc. Punem pe foc laptele cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;lasam pana se topeste zaharul. Punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine. Punem margarina(untul)la...
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Prima data facem cafeaua pe care o indulcim si o lungim cu lapte,apoi o lasam sa se raceasca. Pregatim crema: batem galbenusurile cu zaharul pana se devin ca o crema,apoi adaugam mascarpone si amestecam pana devine o crema omogena. batem frisca si o...
Penne cu ton si mazare
punem tonul sa se scurga si maruntim rosiile. tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit cu putin ulei de masline. cand incep sa se rumeneasca adaugam rosiile si mazarea,amestecam apoi adaugam apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. intre timp punem apa pt paste la fiert....
Creveti saltati
spalam crevetii si ii lasam sa se scurga cateva minute. pregatim sosul : punem intr-un castronel uleiul,sucul de lamaie,usturoiul taiat feliutze si patrunjelul tocat si batem bine cu o furculita pana se face ca o crema. punem intr-o tigaie ulei la incins si punem crevetii pe...
Guguluf cu portocale
Batem ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase. Adaugam untul topit,apoi sucul de portocala,coaja de portocala si vanilia. La sfarsit adugam faina si praful de copt cernute.Amestecam bine si punem in forma unsa si tapetata cu faina. Dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de...
Paste cu sos de ciuperci si carnati
curatam ciupercile cu un prosop curat si le taiem feliute. curatam ceapa si o punem la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem carnatul desfacut (scoatem carnea de pe matz) si lasam sa se innabuseasca impreuna cateva minute,apoi punem ciupercile si mai lasam 2-3 min dupa care punem...
Tort cu nutella
Facem blatul: batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa calduta timp de 15-20 de min pana se umfla bine,apoi adaugam in ploaie faina cernuta si cacao. amestecam de jos in sus ca sa nu se desumfle. dam la cuptorul preancalzit la180° timp de 20-25 de min(pt siguranta facem proba...
Rulada cu crema de lapte
Prima data facem crema: Punem laptele pe foc,iar cand incepe sa fiarba il luam de pe foc si adaugam vanilia, zaharul si faina cernute. Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba cateva minute pt a se ingrosa,amestecand mereu. Cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta. Biscuit:...
Salata de orez cu ton
punem apa la fiert cu sare,cand incepe sa fiarba punem orezul si lasam sa fiarba cat timp e scris pe cutie.cand e gata il scurgem,il trecem sub un jet de apa rece si il lasam la scurs. taiem cubulete muraturile,scurgem tonul si porumbul. punem totul intr-un vas mare si amestecam cu...
Ciorba de perisoare
curatam toate legumele si le tocam marunt.le punem intr-o oala cu 3-4 litri de apa la fiert. intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul crud,sare,piper si cu mana umezita facem bilute. cand incepe sa fiarba apa cu legumele punem perisoarele si sucul de rosii si lasam sa...
Tarta cu pere si ciocolata
punem ciocolata si untul la topit la baine-marine. curatam perele si le taiem in 4 sau 6 depinde cat sunt de mari. batem ouale cu zaharul pana se omogenizeaza bine,apoi adaugam treptat faina cernuta si praful de copt. amestecam bine apoi adaugam ciocolata si untul topite. amestecam sa...
Ciorba de fasole verde
curatam fasolea,o rupem si o spalam. intr-o oala de 4-5 L punem apa cu morcovul si ceapa taiate marunt,dupa care punem pe foc. cand incepe sa clocoteasca punem fasolea si lasam sa fiarba. cand fasolea e fiarta punem telina tocata marunt si separat intr-o tigaie punem putin ulei si 3-4...
Papricas de pui cu galuste
spalam carnea si o punem cu putin ulei in cratita la rumenit. tocam ceapa marunt si cand carnea incepe sa se rumeneasca punem ceapa si lasam la foc mic sa se inabuseasca cateva minute,apoi punem sucul de rosii si acoperim cu apa (puneti 1 pahar in plus pt ca o sa scada). lasam sa...
Pleurotus pane
Batem oul cu putina sare, pregatim pesmetul cu sare si curatam ciupercile , le stergem cu un prosop umed. Dam ciupercile prin ou, apoi prin pesmet si le punem la prajit, pe ambele parti. Cand sunt gata le punem la scurs pe un prosop. Garnitura: Tocam ceapa marunt si o punem la calit...
Rulouri din aluat de gogosi
Aluat: punem laptele,zaharul,untul si coaja de lamaie si portocala intr-o olica pe foc pana se topesc untul si zaharul. cernem faina intr-un vas mai mare si ii facem o gaura in mjloc,unde vom pune oul,drojdia si laptele calai. framantam bine si lasam la crescut cca 1 ora. cand...
Cordon bleu
pregatim feliile de piept, daca sunt prea groase la batem si le presaram cu putina sare. Batem ouale si pregatim pesmetul cu parmezan si sare. Punem pe fiecare felie de piept o feliuta de sunca si una de cascaval, apoi inchidem cu o scobitoare pt a nu se desface la prajit. Dam fiecare...
Tort roz
Facem blatul: punem ouale,zaharul,apa si praful de sare intr-un vas si batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam treptat faina cernuta si cacao cernuta.amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle. punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu...
Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post
Cum se prepara Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post Prima data pregatim umplutura.curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare. Punem margarina intr-o tigaie la topit apoi adaugam dovleacul, zaharul, coaja de lamaie si vanilina si lasam la foc mic pana scade toata apa pe care o...
Tarta pufoasa cu struguri
spalam strugurii si desfacem fiecare boaba ca sa ii scoatem samburii. batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se face spuma,apoi adaugam treptat untul topit si faina cu praful de copt.amestecam bine compozitia apoi adaugam strugurii. punem compozitia intr-o tava(20 cm) unsa si...
Musaca de cartofi
punem cartofii cu coaja la fiert.tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit in putin ulei,cand incep sa se rumeneasca punem carnea si o lasam pana isi schimba culoarea,apoi punem vinul si lasam sa se evapore. cand s-a evaporat vinul punem sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc...
Mini calzone prajit
facem un aluat din ingredientele de mai sus pe care il framantam bine si il vom pune la crescut cca1 ora. taiem rosiile si mozzarella cubulete. cand e gata impartim aluatul in 8 si fiecare biluta de aluat o intindem cu mana si in mijloc punem rosii,mozzarella si sunca(sau ceea ce ne...