lilik

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 07.08.2010

RETETE365
PRIETENI193
Retete

Tort "20 noiembrie"

In Torturi la 23 Noi 2010

Blatul: punem intr-un vas inalt ouale,zaharul,vanilia si apa si batem cu mixerul 15-20 de min,dupa care  adaugam treptat faina cernuta si amestecam de jos in sus k sa nu se desumfle.ungem si tapetam cu faina o tava(20 cm) si punem compozitia apoi dam la cuptorul preancalzit la...

Guguluf cu iaurt

In Dulciuri la 16 Noi 2010

frecam putin ouale cu zaharul,apoi adaugam iaurtul,uleiul si praful de copt amestecat cu faina cernuta. ungem cu unt forma si o tapetam cu faina,apoi turnam compozitia obtinuta si dam la cuptorul preancalzit la 190° timp de 30 min cca. cand e gata lasam sa se racoreasca,il scoatem...

Floricica cu ciocolata...

In Dulciuri la 14 Noi 2010

cernem faina intr-un vas adanc,punem praful de sare  si ii facem o gaura in mijloc. punem laptele pe foc cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;il lasam pana se topeste zaharul. punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine. punem untul pe foc sa se...

Pizza...

In Pizza la 14 Noi 2010

facem un aluat din ingredientele de mai sus pe care il vom framanta pana se dezlipeste de maini si este foarte elastic,dupa care il punem intr-un vas la crescut pana isi dubleaza volumul(circa 1 ora). intre timp punem sucul de rosii intr-un vas si il amestecam cu busuiocul si putina sare;radem...

Snitele de vita la cuptor

In Vita la 14 Noi 2010

batem oul cu sare si piper si amestecam pesmetul cu o lingura de parmezan si putina sare. dam bucatile de carne prin ou,apoi prin pesmet si le punem intr-o tava acoperita cu hartie pt cuptor,apoi le punem putin ulei deasupra si acoperim cu staniol;dupa care dam la cuptorul preIncalzit la...

Savarine

In Prajituri la 14 Noi 2010

batem ouale cu zaharul  timp de 20 min cu mixerul. ametecam pesmetul cu faina dupa care le adaugam in ploaie peste oua ,amestecand de jos in sus sa nu se lase. ungem formele cu unt si le tapetam cu pesmet dupa care punem compozitia.nu umpleti cu compozitia ci lasati 1 deget ca se poata...

Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa

In Dulciuri la 13 Noi 2010

Iata cum se prepara Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa  Cernem faina intr-un vas si ii facem o fantana in mijloc. Punem pe foc intr-o craticioara laptele cu untul si zaharul la incalzit. Punem in gaura facuta in faina oul, drojdia si amestecul de lapte caldut (daca se...

Mancare de mazare cu oua

In Mancaruri de legume la 13 Noi 2010

tocam ceapa marunt si o punem cu putin ulei intr-o oala la calit. cand incepe sa se rumeneasca punem sucul de rosii,mazarea si cartofii taiati cubulete;acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. cand mazarea e aproape fiarta spargem ouale direct in oala si fara sa amestecam lasam...

Chec cu alune de padure

In Dulciuri la 13 Noi 2010

batem albusurile cu sarea pana se face ca o spuma. adaugam laptele ,zaharul,uleiul,praful de copt si esenta,amestecam bine apoi punem faina in ploaie,amestecand mereu. cand am obtinut un aluat smantanos,punem alunele,amestecam,apoi punem in tavi si dam la cuptorul preancalzit la 180°...

Iepure la cuptor

In Mancaruri cu carne la 13 Noi 2010

transam iepurele si curatam legumele. punem intr-o tigaie putin ulei si usturoiul intreg,iar cand incepe sa se rumeneasca punem carnea si o intoarcem pe toate partile,apoi punem deasupra cca 1/2 pahar de vin si lasam sa se evapore. luam o tava si asezam carnea,punem cartofii taiati in...

Hamburger

In Mancaruri cu carne la 13 Noi 2010

amestecam carnea de vita si cea de porc cu oul,sare,piper,patrunjelul tocat marunt si parmezanul.i mpartim compozitia obtinuta in 4 si formam niste chiftele mai mari, inalte circa 1 cm. punem hamburgerii pe gratar sau in tigaia antiaderenta si ii coacem pe amandoua partile. cand sunt...

Rulada de pizza

In Pizza la 21 Oct 2010

facem un aluat din ingredientele de mai sus,il framantam bine si il lasam la crescut cca 60 de min. intre timp facem sosul.punem la calit 1 ceapa micuta tocata marunt,cand incepe sa se rumeneasca adaugam cca 350 ml suc de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana scade si se face un sos destul...

Tort Lilik

In Torturi la 21 Oct 2010

Blatul: punem ouale,zaharul,vanilia si apa intr-un vas mai mare si batem cu mixerul timp de cca 15-20 de min pana se umfla bine, apoi adaugam faina cernuta si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava si punem compozitia...

Tochitura

In Porc la 18 Oct 2010

punem carnea la prajit in putin ulei,cand se rumeneste punem sucul de rosii si usturoiul taiat in 4(daca va place puneti-l pisat),sare,piper si lasam la foc mic pana scade sucul. servim cald cu mamaligutza. pofta buna.

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2010

amestecam toate ingredientele si punem compozitia intr-o tava de chec,unsa si tapetata cu faina.dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de cca 40 min(eu fac intotdeauna proba cu scobitoarea).dupa 25-30 min scoatem si presaram parmezan ras apoi il bagam inapoi pana e copt.il lasam sa se...

Profiterol

In Dulciuri la 18 Oct 2010

intr-o oala cu fundul gros,punem la fiert apa,untul si sarea.cand incepe sa dea in clocot luam de pe foc si adaugam faina cernuta,amestecand cu o lingura de lemn pana se creeaza un aluat omogen.punem din nou pe foc si continuam sa amestecam pana cand se desprinde de pe peretii oalei.luam de pe...

Tortellini panna e prosciutto..

In Tortellini la 17 Oct 2010

punem intr-o tigaie putin ulei si punem sunca,cand incepe sa se rumeneasca punem smantana si subtiem cu putina apa fierbinte pe care am pus-o pt tortellini si lasam la foc mic.in acelasi timp punem tortellini la fiert si ii lasam 1 min mai putin decat scrie pe punga,dupa care ii punem in...

Chiftelute de curcan si dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2010

tocam carnea,curatam dovlecelul si il dam pe razatoare si ii punem sare.amestecam intr-un vas carnea,oul,painea,dovlecelul stors si sare,piper. din compozitia obtinuta formam bilute pe care le dam prin faina,apoi le prajim.noi le-am servit cu salata de rosii. pofta buna!

Budinca de orez cu nutella

In Mancare copii la 16 Oct 2010

punem laptele cu zaharul la fiert,cand incepe sa fiarba punem orezul spalat.lasam sa fiarba la foc mic pana absoarbe tot laptele.dam deoparte si punem nutella si un cubulet mic de unt.lasam sa se raceasca putin si adaugam frisca,ungem forma(ele)cu unt si punem compozitia.dam la frigider 1-2 ore...

Bezele..

In Dulciuri la 16 Oct 2010

amestecam zaharul pudra cu cel tos. punem intr-un vas albusurile cu jumatate de zahar, cand compozitia incepe sa se intareasca adaugam celalalt zahar si continuam sa batem cu mixerul. cand e aproape gata punem vanilia si sucul de lamaie.continuam sa batem pana compozitia sta...

Crochete de cartofi cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2010

punem cartofii cu coaja la fiert,cand sunt gata ii curatam si ii pasam ca pt piure.facem o compozitie din sunca,cartofi,1 ou,parmezan si sare,piper.Luam din compozitie si punem in mijloc 1 fasie de mozzarella,inchidem bine si dam prin faina,apoi prin ou si prin pesmet.le prajim sau...

Carne alla pizzaiola

In Vita la 14 Oct 2010

decojim rosiile si le taiem cubulete.intr-o tigaie punem putin ulei de masline si punem carnea.o lasam 2 min pe parte,apoi adaugam usturoiul taiat in 2,caperele,maslinele si rosiile.lasam sa fiarba la foc mic 10-15 min apoi controlam sa fie carnea gata,potrivim de sare,adaugam oregano si dam...

Piept de pui cu ciuperci

In Pui la 13 Oct 2010

curatam ciupercile si le taiem felii.dam feliile de piept prin faina apoi le punem la rumenit in tigaie cu untul.cand se rumenesc putin si pe o parte si pe alta punem ciupercile si lasam sa se inmoaie bine si ele,apoi adaugam sosul,catelul de usturoi taiat in 2 ,sare si piper si lasam sa fiarba...

Tarta cu ricotta

In Dulciuri la 13 Oct 2010

cernem faina pe masa si in mijloc facem o fantana unde punem celelalte ingrediente,apoi amestecam totul cu vf degetelor.aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il dam la frigider cel putin 30 de min. punem intr-un castron ricotta,zaharul, vanilia si galbenusuril si le frecam pana...

Parmigiana

In Mancaruri de legume la 11 Oct 2010

se curata ceapa,se toaca si se pune la calit ,cand incepe sa se rumeneasca adaugam rosiile strivite,1 foaie mare de busuioc si putina sare; lasam sa fiarba la foc mic pana pierde toata apa lasata de rosii. curatam vinetele si le taiem felii potrivite pe care le dam cu sare si le prajim.cand...

Prajitura cu nuca

In Mancaruri de post la 10 Oct 2010

se face o compozitie din ingredientele de mai sus. se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180° timp de cca 25 min(facem proba cu scobitoarea ca sa fim siguri). amestecam zaharul,apa si cacaua intr-o craticioara si punem pe foc mic pana se...

Chiftelute cu sos

In Vita la 10 Oct 2010

curatam morcovul,ceapa,ardeiul si telina,le spalam si le tocam  marunt.le punem intr-o cratita cu putin ulei la innabusit,le lasam 2-3 min,apoi adaugam sucul de rosii si tot atata apa(supa de carne),acoperim si lasa sa fiarba la foc mic. amestecam carnea,oul,painea inmuiata,parmezanul si...

Tarta de orez cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 9 Oct 2010

facem un aluat din ingredientele de mai sus ,il framantam bine apoi il invelim in folie si il dam la frigider 20-30 min.intre timp spalam dovleceii,ii curatam si ii dam pe razatoarea mare;ii punem intr-un vas cu putina sare.curatam ceapa si o tocam,o punem cu putin ulei intr-o tigaie sa se...

Supa-crema de dovleac

In Supe/Ciorbe la 9 Oct 2010

curatam dovleacul si cartofii si ii taiem cubulete .curatam ceapa si o tocam marunt,o punem intr-o cratita la innabusit cu putin ulei,apoi adaugam cubuletele de dovleac si cartofi si acoperim cu apa. punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic pana incep sa se farame. cu un tel sau in...

Mousse de kiwi cu cereale

In Dulciuri la 8 Oct 2010

Amestecam frisca batuta cu pireul de kiwi si mierea. Intr-o cupa de inghetata am pus un strat din compozitia obtinuta, deasupra un strat de cereale apoi un alt strat de compozitie. Deasupra am pus putin kiwi si cereale. Cine vrea poate pune si ciocolata rasa.laam la frigider cca 30 min,apoi...

Afisate 301 - 330 din 365 retete    

Postari recente

publicat la 21.10.2016

Luca

publicat la 18.10.2015

Pleurotus pe gratar(la grill)

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]