Prajitura dungata

de nadina73 in Dulciuri, 28 Apr 2010 | 6671 vizualizari

 

pufoasa,gustoasa si aromata este asemanatoare cum e checu e super buna

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 650 g faina
  • 55o g zahar
  • 1 pachet de unt
  • 650 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • coja de lamaie
  • 5 vanilii
  • 2 linguri de cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dungata:

Se amesteca bine faina ,zaharul,praful de copt,laptele,coaja de lamaie,5 galbenusuri , untul topit si vaniliile si se ametesteca bine toate

Albusurile se bat spuma separat dupa care se amesteca cu compozitia

Se ia din compozitie aproximativ jumatate(mai putin nu chiar jumatate) si se amesteca cu 2 linguri de cacao

Se iau doua pungi si se pune intr-una din compozitia alba si in alta din compozitia maro si se pune in tava pe diagonala cate un rand alb si unul maro(este o compozitie mai lichida si se lucreaza putin mai greu)

Se pune tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 160 grade

Cand s-a racit se pudreaza cu zahar praf sau se pune ciocolata

Sincer eu nu am pus ciocolata fiindca maine e ziua piticului nostru  cel mic RARES face 4 anisori si aici asa se obisnuieste sa duca la cole sucuri,biscuiti, napolitate ceva fara crema ,in schimb eu am optat pt acesta e mult mai buna decat biscuiti.

Dupa ce s-a racit eu am pudrat-o cu zahar praf si am taiat-o in bucatle dupa care le-am asezat  pe hartiute speciale de prajiturele

PS:se poate pune si fara punga cum doriti sau in ce forma doriti,ingredientele sant pt tava mare

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dungata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu visine