Profiterol

de lilik in Dulciuri, 18 Oct 2010 | 7065 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt pasta choux:

  • 100 gr unt
  • 250 ml apa
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 4 oua

pt umplut si ornat:

  • 500 ml frisca lichida
  • 70 gr ciocolata neagra
  • 1 pliculet de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

intr-o oala cu fundul gros,punem la fiert apa,untul si sarea.cand incepe sa dea in clocot luam de pe foc si adaugam faina cernuta,amestecand cu o lingura de lemn pana se creeaza un aluat omogen.punem din nou pe foc si continuam sa amestecam pana cand se desprinde de pe peretii oalei.luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin,apoi punem ouale cate unul pe rand amestecand bine pe fiecare in parte.amestecam totul pana cand pasta choux nu cade din lingura.umplem cu compozitia obtinuta un cornet cu gaura destul de larga si formam bilute in tava tapetata cu hartie.ar trebui sa va iasa cca 35-40 buc depinde cat de mari  le faceti.dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 25 de min.

intre timp batem frisca cu vanilia.cand choux-urile sunt gata le lasam sa se raceasca,apoi le umplem cu frisca si le punem deoparte.frisca ramasa o amestecam cu ciocolata topita.luam fiecare choux in parte si il dam prin aceasta crema,dupa care le aranjam pe un platou astfel incat sa formeze o piramida.

presaram ciocolata rasa si lasam minim 2 ore la frigider inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata Tiramisu