Mititei romanesti

de Tuxedo in Mancaruri cu carne, 23 Mai 2013 | 156680 vizualizari

 

Pentru ca in zona unde locuiesc eu nu sunt magazine romanesti am fost nevoita, din mare pofta, sa fac mititei in casa. Reteta o am de 3 ani si sunt nu multumita, ci foarte multumita! Sunt suculenti si au gustul autohton!

 

INGREDIENTE

Pentru 25 de mici (mai mari :))

  • 500 gr carne de porc (tocata)
  • 500 gr carne de vaca
  • 500 gr carne de miel sau oaie
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita cimbru
  • 10 catei de usturoi pisati
  • 500 ml zeama de carne, apa sau apa minerala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei romanesti:

Carnea se pune intr-un castron si se framanta intai cu sarea si bicarbonatul, apoi se adauga toate mirodeniile si se framata bine adaugand din cand in cand zeama de carne.

Se lasa cel putin 4-5 ore in frigider ca sa ia gust, apoi se formeaza micii (cu mainile ude) si se pun pe gratarul incins!

Se servesc calzi cu cartofi, prajiti sau piure, mustar si muraturi!

O nebunie!

TIPS-URI

1

Se poate folosi atat zeama de carne cat si apa plata sau minerala.

2

Se pot pastra in congelator pana la 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei romanesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mici din carne de porc și carne de vită