Mititei romanesti

de Tuxedo in Mancaruri cu carne, 23 Mai 2013 | 156853 vizualizari

 

Pentru ca in zona unde locuiesc eu nu sunt magazine romanesti am fost nevoita, din mare pofta, sa fac mititei in casa. Reteta o am de 3 ani si sunt nu multumita, ci foarte multumita! Sunt suculenti si au gustul autohton!

 

INGREDIENTE

Pentru 25 de mici (mai mari :))

  • 500 gr carne de porc (tocata)
  • 500 gr carne de vaca
  • 500 gr carne de miel sau oaie
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita cimbru
  • 10 catei de usturoi pisati
  • 500 ml zeama de carne, apa sau apa minerala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei romanesti:

Carnea se pune intr-un castron si se framanta intai cu sarea si bicarbonatul, apoi se adauga toate mirodeniile si se framata bine adaugand din cand in cand zeama de carne.

Se lasa cel putin 4-5 ore in frigider ca sa ia gust, apoi se formeaza micii (cu mainile ude) si se pun pe gratarul incins!

Se servesc calzi cu cartofi, prajiti sau piure, mustar si muraturi!

O nebunie!

TIPS-URI

1

Se poate folosi atat zeama de carne cat si apa plata sau minerala.

2

Se pot pastra in congelator pana la 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei romanesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mititei cu cartofi trasi in unt si rozmarin