tarta aperitiv

de lilik in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2011 | 4820 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt aluat:
  • 350 gr faina
  • 150 gr unt moale(sau margarina)
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
pt umplutura:
  • 150 gr sunca
  • 150 gr cascaval
  • 100-150 gr cas afumat
  • 500-700 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou(facultativ)
  • smantana(facultativ)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tarta aperitiv:

Curatam ceapa si usturoiul,le tocam si le punem la calit cu putin ulei,cand incep sa se rumeneasca adaugam ciupercile curatate si taiate felii si le lasam la innabusit pana scade toata apa care o lasa.

Intre timp pregatim un aluat din ingredientele de mai sus si il  impaartim in 2 bucati,una mai mare pt baza si alta mai micuta.

Intindem bucata mai mare si cu foaia obtinuta tapetam o tava si peretii acesteia,pe fund punem un strat de sunca,deasupra unul de cascaval,apoi punem ciupercile si deasupra radem cas afumat(daca va place puneti deasupra un ou batut cu smantana).

Luam cealalta bucata,o intindem si cu foaia obtinuta acoperim tarta,apoi facem cateva gauri cu furculita pt a nu se umfla.

Dam la cuptorul preancalzit la 180° pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu leurda si mazare