publicat la 20.06.2015
publicat la 04.01.2015
publicat la 04.01.2015
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Tort de clatite cu dulceata si fulgi de ciocolata
Se bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi apa minerala,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa Se unge o tigaie cu ulei 1-2 picaturi,se incinge bine tigaia ,apoi se adauga cate un polonic din compozitia de clatite ...Se rumenesc...
Orez cu lapte ,scortisoara si cirese
Intr-o cratita punem laptele sa fiarba . Cand laptele incepe sa fiarba adaugam sarea ,apoi orezul spalat in prealabil si zaharul. Amestecam usor si continuu cu o lingura de lemn. Cand orezul este fiert ,acoperim cratita cu un capac si inchidem flacara de la aragaz. Lasam 5-10...
Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)
Intai am preparat sosul caramel : Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam bine, astfel incat sa nu se cristalizele.Dupa ce adaugam tot iaurtul...
Placinta cu mere, floare
Mod de preparare maia : Se aseaza cubuletul de drojdie intr-un castron.Se adauga laptele caldut si apoi faina.Se amesteca bine pana cand devine ca o smantana groasa.Se acopera castronul cu un prosop curat si se la 15 minute intr-un loc caldut. Intre timp se pune faina intr-un lighean de...
Orez cu lapte ,mar si scortisoara
Punem laptele la fiert intr-o cratita. Cand laptele este fiert ,dam cratita la o parte ,adaugam plicurile de orez si amestecam usor si continuu cu un tel.Mai lasam cratita pe aragaz 1-2 minute amestecand continuu cu telul,apoi inchidem flacara .Acoperim cratita cu un capac si lasam 10...
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese
Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu ouale ,zaharul ,faina ( cernuta in prealabil) si praful de copt. Omogenizam bine si obtinem un aluat potrivit de moale . Pe masa de lucru punem putina faina. Din aluat luam cu lingura din compozitia de papanasi ,formam bilute...
Baclava cu Nuttela si nuca
Intai eu prepar crema : Miezul de nuca se coace putin in cuptor . Cu ajutorul unui sucitor se farama miezul de nuca copt. Se amesteca miezul de nuca cu crema de ciocolata Nutella. Foile de placinta se ung cu unt ,apoi intre foi intindem uniform crema . Punem tava cu baclava in...
Compot de struguri
Se fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Adaugam zaharul,mai lasam inca 5 minute si apoi punem boabele de struguri.Le lasam 5 minute sa fiarba,si apoi punem cratita cu compot deoparte si acoperim cu un capac .Dupa 15 minute ,dam capacul la o parte . Compotul de struguri este gata si se...
Cremsnit cu crema de vanilie
Preparam intai crema : Punem laptele sa fiarba,adaugam zaharul ,untul si zaharul vanilat.Dupa ce zaharul si untul s-au topit adaugam faina si amestecam continuu pentru a nu se forma cocoloase. Lasam crema sa se racoreasca. Dupa ce s-a mai racit crema ,asezam prima foaie de cremsnit pe o...
Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata
Intai preparam blatul : Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se...
Prajitura cu budinca de ciocolata si sos caramel
Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava...
Savarine de casa
Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava...
Rulada cu dovleac
Amestecam dovleacul ras cu 250 g zahar si cu 2 linguri de ulei si il punem la calit intr-o cratita. Separat galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar. Apoi amestecam galbenusurile cu...
Prajitura cu mere si bezele
Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu 200 g de zahar. Cand pasta se deschide la culoare se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt, si se amesteca bine pana rezulta un amestec fara cocoloase. Se adauga zaharul vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si se...
Mix de fructe cu sos caramel
Se curata fructele,se feliaza si se aseaza frumos pe un platou. Sosul caramel se prepara asfel : Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam...
Clatite pufoase reteta cu gem de gutui
Clatite pufoase reteta Se bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi apa minerala,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa . Se unge o tigaie cu ulei 1-2 picaturi,se incinge bine tigaia ,apoi se adauga cate un polonic din compozitia de...
Melcisori cu branza dulce si stafide
Se fierb melcisorii in apa cu putina sare.Apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Separat intr-un castron mare se bat ouale cu zaharul,se adauga zaharul vanilat,apoi branza dulce si iaurtul,iar la sfarsit se adauga stafidele.Apoi intr-o cratita punem melcisorii fierti si amestecam cu...
Compot de mere
Se fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Intre timp se curata merele de coaja ,apoi se scot samburii. Se spala merele ,apoi se taie pe jumatate sau in patru . Punem merele in apa clocotita,le lasam 5 minute sa fiarba ,adaugam zaharul,mai lasam inca 5 minute si apoi punem cratita cu mere...
Gogosele
Ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul se bat bine cu telul sau cu mixerul. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie si se adauga faina treptat pentru a nu face cocoloase. Aluatul trebuie...
Prajitura cu capsuni si bezele
Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu 200 g de zahar. Cand pasta se deschide la culoare se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt, si se amesteca bine pana rezulta un amestec fara cocoloase. Se adauga zaharul vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si se omogenizeaza...
Placinta cu mere
Mod de preparare maia : Se aseaza cubuletul de drojdie intr-un castron.Se adauga laptele caldut si apoi faina.Se amesteca bine pana cand devine ca o smantana groasa.Se acopera castronul cu un prosop curat si se la 15 minute intr-un loc caldut. Intre timp se pune faina intr-un lighean de...