Sarmale moldovenesti cu costita afumata

de Krystyan Trendy in Porc, 4 Ian 2015 | 4912 vizualizari

 

Hai sa refacem meniul de Craciun si n-ar fi rau daca Mos Craciun ar mai veni inca o data :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc
  • 500 g coasta afumata
  • 1 cana orez
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri bulion
  • 1-2 verze murate
  • marar
  • piper boabe
  • 1 lingurita de condiment pentru sarmale
  • sare
  • 100 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale moldovenesti cu costita afumata:

Incepem cu mici"  lacramioare" :)

Curatam cepele ,le spalam,le tocam marunt .Orezul il alegem,apoi il spalam . 

Intr-o cratita , punem 50 ml ulei si  calim ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin , adaugam bulionul.

Scoatem compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi adaugam sare,condimentul pentru sarmale si marar( spalat si tocat marunt) .

Spalam varza si scoatem fiecare frunza ,usor ca sa nu se rupa .La fiecare foaie de varza  taiem cotorul,apoi taiem pe jumatate. Pe fiecare jumatate de foaie  punem o lingura de compozitie de sarmale .Infasuram apoi sarmaua si  indoim capetele in interior ,ca sa nu se desfaca. Cotoarele care au ramas ,le putem toca marunt.

Intr-o cratita mai inalta unsa cu ulei adaugam varza tocata marunt sau cotoarele tocate,iar peste stratul de varza asezam sarmalele in sensul acelor de ceasornic .

Coasta de porc o portionam si asezam cate una- doua bucati  intre sarmale.

Dupa ce asezam toate sarmalele in cratita,punem apa cat sa le acopere putin .

Punem cratita in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata , mai adaugam inca 2 linguri de bulion diluat cu putina apa. Mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin  si sarmalele sunt gata pentru a fi servite! 

P.S : Farfuria de prezentare a zburat :d

TIPS-URI

1

Cui ii place soriciul ,poate adauga si sorici proaspat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale moldovenesti cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu carne de porc si afumatura