Baclava cu Nuttela si nuca

de Krystyan Trendy in Prajituri, 27 Noi 2013 | 4748 vizualizari

 

16 felii de baclava

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 pachet pe unt
  • 1 cutie de Nutella
  • 300 g miez de nuca
  • 200 g miere
  • 1 l apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu Nuttela si nuca:

Intai eu prepar crema :

Miezul de nuca se coace putin in cuptor .

Cu ajutorul unui sucitor se farama miezul de nuca copt.

Se amesteca miezul de nuca cu crema de ciocolata Nutella.

Foile de placinta se ung cu unt ,apoi intre foi intindem uniform crema .

Punem tava cu baclava in cuptor cam 20-30 minute .

Intre timp, preparam siropul :

Punem apa cu zaharul si cu esenta de migdale la fiert .Dupa ce a clocotit apa,inchidem flacara de la aragaz si adaugam mierea amestecand continuu.

Sirorul il turnam peste baclava atunci cand baclavaua s-a rumenit usor.

Inchidem cuptorul si lasam baclavaua putin in cuptor ca sa isi incorporeze siropul.

Dupa ce se mai racoreste,se taie felii si se aseaza frumos pe un platou sau pe farfurie intinsa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu Nuttela si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Merisor 1

27.11.2013, 17:55

Baclava nu am facut pana acum. Tare bine ti-a iesit!

Bunica 1

27.11.2013, 18:31

Baclavaaaaaaaaaa!Ce buna!

nadea68 1

27.11.2013, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava