Prajitura cu capsuni si bezele

de Krystyan Trendy in Prajituri, 21 Oct 2013 | 4387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg capsuni
  • 400 g faina
  • 200 g zahar 
  • 2 linguri zahar praf 
  • 2-3 linguri zahar brut 
  • 3 oua 
  • 400 ml lapte
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si bezele:

Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu 200 g de zahar. Cand pasta se deschide la culoare se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt, si se amesteca bine pana rezulta un amestec fara cocoloase. Se adauga zaharul vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si se omogenizeaza amestecul. Se toarna pasta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.Dupa 30 de minute blatul este aproape copt si se poate scoate din cuptor.

Se pun deasupra capsunile taiate jumatati si se presara cu zahar brut. Se mai da la cuptor pentru 10 minute.Intre timp albusurile, la care s-au adaugat 2 linguri de zahar, se bat spuma. Cand s-au scurs cele 10 minute, scoatem tava din cuptor, si spritam spuma peste capsuni. Inapoi la cuptor pentru nu mai mult de 5 minute, pana cand albusul se rumeneste un pic.

...Si prajitura este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si bezele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]