publicat la 28.12.2021
publicat la 13.12.2021
publicat la 12.12.2021
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de pui cu smantana
Mai intai fierbem carnea de pui, apoi o taiem sau o rupem in fasii. Calim morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici impreuna cu carnea in ulei incins pentru 10-12 minute. Adaugam 1-2 cani de apa si ceapa tocata cubulete, apoi acoperim oala si lasam la fiert 20 de minute. Adaugam...
Ciorba de naut cu afumatura
Mai intai calim ceapa tocata cubulete impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si cu costita afumata. Le lasam la calit pentru 8-10 minute. Adaugam apa, pasta de tomate si nautul prefiert. Acoperim oala cu un capac si lasam 20 -25 de minute la fiert. Adaugam dovlecelul si...
Ciorba de varza cu afumatura
Mai intai calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul razuit si cu afumatura in ulei incins. Adaugam 2-3 cani de apa, cartofii si varza, acoperim oala cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute. Adaugam telina, ardeii si dovlecelul toate tocate cubulete si pasta de tomate si mai lasam...
Supa de broccoli
Mai intai curatam morcovii, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ii punem la calit in ulei incins pentru 5-7 minute. Adaugam si pieptul de pui taiat cubulete si mai lasam inca 7-8 minute( doar sa se patrunda putin, nu sa se aureasca). Adaugam apa si sare, acoperim oala cu capac si lasam...
Ciorba de dovlecei
Mai intai dam morcovii pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim morcovul in ulei incins. Adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul si mai lasam la calit 5-6 minute. Adaugam rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari si lasam la fiert 20-25 de minute. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2...
Frittatensuppe sau supa de clatite
Pregatim mai intai supa. Punem carnea la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot si apare spuma scurgem zeama, spalam cratita si punem alta apa curata peste oasele de vita. Le punem din nou la fiert impreuna cu legumele lasate intregi. Cand incepe din nou sa fiarba, adaugam sare, piper si foi de...
Ciorba a la grec
Mai intai curatam morcovii si ii dam pe razatoare. Punem morcovii razuiti la calit in ulei incins( folosim cratita in care vom face ciorba). II lasam 5-6 minute, apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete si mai lasam inca 7-8 minute. Adaugam 3-4 cani de apa, ceapa tocata marunt si ardeiul...
Ciorba de loboda
Tocam ceapa cubulete, la fel si cartofii si pieptul de pui. Adaugam 1 litru de apa si punem la fiert pentru 25 de minute. Adaugam pasta de tomate si loboda tocata marunt. Adaugam inca o cana de apa si lasam sa fiarba inca 10-15 minute. Adaugam ouale ( spargem oul si ii dam drumul in ciorba...
Ciorba de pastai cu costita de porc
Tocam ceapa, dam morcovul pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu costita de porc pentru aprox.15 minute. Adaugam apa si pastaile de fasole, acoperim cratita si lasam la fiert 25-30 de minute de minute. Adaugam si cartofii si lasam la fiert pana cand acestia sunt fierti,...
Supa de pui cu taietei
Curatam si taiem legumele ( ceapa, cartofii, morcovii si pastaile) si le punem la fiert impreuna cu carnea de pui pentru 20 de minute. Taiem rosiile cuburi mici si le adaugam in supa. Punem faina intr-un bol, adaugam oul si framantam putin aluat tare si nelipicios. Intindem cu...
Bors de dovlecei
Mai intai taiem legumele. Punem la fiert ceapa, pastaile, morcovii si cartofii. Acoperim cratita cu un capac si lasam 20-25 de minute la fiert. Adaugam borsul, sare dupa gust si dovleceii taiati cubulete ( cu coaja). Acoperim din nou cratita si mai lasam sa fiarba 20 minute....
Ciorba de porc cu zeama de varza
Punem costita de porc la fiert pentru 20 de minute si ii luam spuma cand este nevoie. Adaugam ceapa, morcovul, ardeiul gras tocate cubulete, acoperim si lasam inca 15 minute la fiert. Adaugam pasta de tomate, cartofii si zeama de varza, acoperim cratita si lasam din nou la fiert pana...
Ciorba de praz
Tocam ceapa si morcovul cubulete, iar prazul rondele. Le punem impreuna cu uleiul la calit pentru 7-8 minute, apoi adaugam carnea taiata cuburi si lasam in continuare la calit pentru inca 5-6 minute. Adaugam apa, ardeiul si rosiile tocate, acoperim cratita si lasam la fiert 30 de minute....
Ciorba de telina cu afumatura
Tocam marunt ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la calit. Le lasam 3-4 minute, apoi adaugam si costita afumata si le lasam doar pana cand ceapa devine translucida, Adaugam 2-3 cani de apa si cartofii, acoperim cratita cu un capac si lasam 25 de minute la fiert. Adaugam telina tocata...
Ciorba de pastai verzi cu carnati afumati
Tocam ardeiul si morcovul cubulete. Ceapa o taiem julienne si le punem in 50 de ml ulei sa se caleasca. Le lasam 10-12 minute la calit, dupa care adaugam 2 cani de apa, cartofii taiati cuburi, pastaile taiate in 2 sau in 3, depinde cat de mici le doriti si tarhon. Acoperim cratita cu un...
Supa de salata verde cu omleta
Tocam ceapa verde rondele, iar afumatura o taiem felii mici. Le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam aproximativ 10 minute, dupa care adaugam apa. Adaugam si telina tocata cubulete, acoperim ciorba cu un capac si lasam 15 minute la fiert. Omleta o facem din 4 oua intr-o tigaie mica...
Supa de naut cu afumatura
Taiem ceapa rondele, iar afumatura fasii. Le punem impreuna la calit in ulei incins si le lasam sa se patrunda bine, aproximativ 8-10 minute. Adaugam apa, ardeiul taiat julienne si rosiile tocate cubulete sau date pe razatoare. Acoperim cratita si lasam la fiert 25 de minute. Adaugam...
Ciorba de perisoare
Tocam ceapa julienne, morcovul il dam pe razataoare mare, iar ardeiul il tocam cubulete. Le calim impreuna doar pana se patrund putin, 7-8 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa si lasam la fiert. Pregatim intre timp perisoarele: punem orezul pentru 10 minute in apa clocotita si lasam la...
Supa de gaina
Punem carnea de gaina la fiert. Dupa ce fierbe carnea, o scoatem si adaugam in supa o ceapa tocata julienne, ardeiul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mare. Eu am lasat ficatul, pipota si inima de la gaina in supa. Lasam 15 minute la fiert.In acest timp pregatim galustele: batem un ou...
Ciorba de miel la ceaun
Punem carnea de miel la fiert, impreuna cu maruntaiele si o dam intr-un clocot. Ceapa si morcovii le tocam cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam si carnea de miel prefiarta impreuna cu maruntaiele si lasam la fiert 40-50 de minute. Adaugam si telina taiata...
Ciorba de legume cu afumatura
Taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem la calit in ulei si le lasam 5-6 minute pana se patrund bine. Adaugam kaiserul taiat felii si mai lasam 7-8 minute la calit. Adaugam apa, cartofii si dovleacul dat pe razatorea mare. Eu am avut la congelator la punga...
Ciorba de porc
Taiem ceapa julienne si morcovul rondele sau cuburi. Le punem la fiert, iar dupa 10 minute, adaugam carnea taiata cuburi potrivite. Lasam 20-25 de minute la fiert, dupa care adaugam cartofii taiati in 4. Mai lasam 10 minute la fiert si adaugam sucul de rosii. Lasam ciorba sa fiarba pana cand...
Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
Mai intai punem oasele de porc la fiert pentru 30 de minute. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam ceapa tocata marunt, impreuna cu telina tocata cuburi si morcovul tocat rondele. Lasam inca 20 de minute la fiert, apoi adaugam sucul de rosii si zeama de varza si lasam in continuare la...
Ciorba de vitel cu dovlecel
Punem ceapa tocata marunt la calit impreuna cu morcovul si dovlecelul date pe razatoarea mica si le lasam 8-10 min. Adaugam carne ataiata cuburi si mai lasam cateva minute sa se patrunda putin. Adaugam apa si lasam la fiert 20 de min. Daca aveti carne de vita si fierbe mai greu, lasati 30-35...
Ciorba de perisoare
Taiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min. Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot. Intre timp pregatim perisoarele. Punem orezul pentru 10 minute in apa clocotita si-l lasam la foc mic. Amestecam...
Ciorba de curcan cu stevie si taietei de casa
Punem carnea de curcan la fiert impreuna cu ceapa tocata cubulete si o lasam 25-30 de min. Adaugam pastarnacul taiat rondele, cartofii taiati cuburi, stevia ( eu am avut congelata) si rosiile pasate si lasam in continuare la fiert. Pregatim si taieteii din ou cu cele 5 linguri de faina. Aluatul...
Supa de galuste
Ceapa o taiem julienne, morcovul feliute subtiri sau cum dorim si le punem la fiert, dupa 15 min. adaugam si dovlecelul taiat in cuburi si uleiul si lasam in continuare la fiert.Cartofii taiati cuburi ii fierbem separat. Ouale le batem bine, adaugam grisul si bicarbonatl de sodiu si amestecam...
Ciorba de naut cu afumatura
Mai intai lasam nautul peste noapte in apa, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa. Adaugam ceapa taiata julien si ardeiul taiat cubulete si lasam la fiert. Afumatura o taiem felii, o calim si o adaugam in ciorba...
Ciorba de cartofi cu afumatura
Se taie ceapa marunt. Se pune la calit in uleiul incins, in cratita in care vom face ciorba, impreuna cu kaiserul taiat felii. Se lasa la calit pentru 10-12 minute, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii si lasam la fiert. Amestecam intr-un bol smantana cu faina si luam din ciorba...
Bors rusesc cu sfecla rosie
Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei incins. Adaugam 1 litru de apa, varza si carnea taiata cuburi si lasam 20-25 de min. la fiert. Adaugam cartofii si sfecla, iar peste 15 min. si pasta de tomate. Lasam inca 20 de min. la fiert. Adaugam sare si zeama...