diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI379
Retete / Dulciuri

Desert pachetele cu bezea si nuca

In Prajituri la 16 Dec 2018

Pentru aluat am pus într-un bol faina amestecata cu sarea, am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari, am adaugat si restul ingredientelor. Am omogenizat totul. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios si nu prea tare. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau smântâna....

Desert salam de biscuiti cu ciocolata

In Dulciuri la 15 Noi 2018

Am maruntit biscuitii. O parte i-am facut cu ajutorul blenderului ca sa fie ca un pesmet, dar am lasat si bucati mai mari. Am facut sirop din 300 ml apa, 100 g unt si 100 g zahar. Am topit ciocolata cu laptele pe baie de aburi. Peste biscuiti am pus cacaua si am turnat siropul câte...

Desert tort cu mango si ciocolata

In Torturi la 5 Oct 2018

Am  pregatit mai întâi cele 2 blaturi. Puteti sa pregatiti si un singur blat si apoi sa-l taiati în 4 parti. Mie mi s-a parut mai simplu sa fac 2 blaturi. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si paletele...

Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie

In Prajituri la 13 Sep 2018

Am pregatit mai întâi umplutura de mere pentru ca sa se raceasca. Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie, puteti sa adaugati mai mult zahar), le-am pus într-o cratita si  le-am pus la foc mic, amestecând din...

Desert inghetata cu mango si zmeura

In Dulciuri la 2 Aug 2018

Am mixat smântâna pentru frisca. Nu trebuie sa fie foarte ferma. Am curatat mango, l-am taiat cubulete si l-am pasat cu ajutorul blenderului Breville. Am amestecat smântâna cu laptele condensat si piureul de mango, apoi am încorporat usor frisca mixata. Am...

Desert tort cu visine si ciocolata

In Torturi la 24 Iun 2018

Pentru blat, am separat galbenusul de albusul oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Cand spuma a devenit ferma, am adaugat treptat zaharul, mixând în continuare. Am încorporat galbenusurile cu ajutorul...

Desert tort Raisa, cu zmeura si ciocolata - reteta cu numarul 700

In Torturi la 20 Mai 2018

Cele doua blaturi le-am pregatit în acelasi mod, doar în tavi cu diametre diferite. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si s-au deschis la culoare. Ne dam seama ca au încorporat suficient aer când spuma arata...

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

In Torturi la 11 Mai 2018

Prima data am pregatit mousse-ul de capsuni, pentru a avea timp sufcient sa se întareasca. Având diametrul mai mic decât tava în care am copt blatul, era necesar sa pot sa-l manevrez si sa-l pun în central blatului. Daca nu aveti timp suficient, puteti sa-l puneti...

Desert prajitura cu albusuri si crema de capsuni

In Prajituri la 1 Mai 2018

Am pregatit blatul. Din zahar, 50 ml apa si zeama de lamâie am fiert un sirop. Am mixat albusurile cu un praf de sare si am turnat siropul fierbinte, în fir subtire. Am adaugat cele 3 linguri de ulei si faina amestecata cu praful de copt. Am luat câteva linguri...

Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

In Prajituri la 9 Apr 2018

Am pregatit mai întâi foile. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste. Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si  apoi uleiul. Am pus sarea si vanilia, coaja de lamâie, dupa care am încorporat treptat...

Desert tort cu piersici si ciocolata

In Torturi la 25 Mar 2018

Am pregatit mai întâi mousse-ul de piersici . De fapt l-am pregatit cu o zi înainte ca sa se întareasca sufficient. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm. Am pus celofan în interiorul formei. Gelatina am hidratat-o  cu putina...

Cornulete fragede - Reteta delicioasa de post

In Dulciuri la 11 Mar 2018

Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa de post Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina pâna am obtinut consistenta...

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

In Dulciuri la 24 Feb 2018

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am prajit câteva minute si am lasat sa se raceasca. Intr-o cratita neaderenta am pus...

Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata

In Prajituri la 21 Ian 2018

Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca. Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de lamâie, praful de budinca, lapte cât sa diluez totul. Restul laptelui l-am pus pe foc. Când s-a înfierbîntat, am luat vasul de pe foc si am pus...

Desert tort cu mango si mousse de piersici

In Torturi la 8 Dec 2017

Eu am pregatit mai întâi jeleul de zmeura. Foile de gelatina le-am hidratat cu putina apa rece. Am încalzit siropul si am pus  gelatin scursa de apa. Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit. Am turnat totul într-o forma cu diametrul de 18 cm, în...

Desert eclere cu crema de fructe de padure

In Prajituri la 27 Noi 2017

Am pregatit cojile pentru eclere. Pentru acestea se face un aluat oparit. Intr-o cratita am pus laptele, apa si untul, le-am pus pe foc, iar cand a inceput sa fiarba, am luat vasul deoparte si am pus toata faina odata. Am pus si un praf de sare. Am amestecat energic ca sa nu ramana...

Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

In Prajituri la 8 Noi 2017

Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider. Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare. Am pus apoi iaurtul, faina amestecata cu sarea si la final, aromele. Aluatul nu trebuie framântat prea mult, doar pâna se...

Desert rulouri cu branza dulce

In Dulciuri la 5 Oct 2017

Am pregatit mai întâi aluatul pentru ca trebuie sa dospeasca. Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Am lasat-o sa se activeze. Intre timp am mixat ouale cu zaharul, apoi am pus untul topit si racit, drojdia. Am adaugat apoi...

Desert ciocolata de casa

In Dulciuri la 5 Oct 2017

Laptele praf l-am cernut împreuna cu cacaua. Am pus apa împreuna cu zaharul într-o cratita, pe foc, sa fiarba. Am amestecat ca zaharul sa se topeasca pâna ce începe sa fiarba, apoi nu am mai amestecat. Am lasat sa fiarba aproximativ 8 minute, adica pâna...

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

In Torturi la 1 Oct 2017

Pentru cele doua blaturi am procedat la fel, difera doar cantitatile. Blatul din 4 oua l-am pus la baza tortului, iar cel din 5 oua l-am taiat în doua pe orizontala, obtinând astfel 2 blaturi. Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu...

Desert prajitura Ochelari

In Prajituri la 1 Oct 2017

  Visinele le-am spalat, am scos sâmburii si le-am lasat cu zahar pâna ce au lasat sirop si zaharul s-a topit. Le-am scurs apoi, siropul l-am amestecat cu o lingura de amidon si l-am fiert pâna ce s-a îngrosat. Am adaugat visinele si l-am lasat sa se raceasca....

Desert prajitura din albusuri, cu visine

In Prajituri la 24 Sep 2017

Mai întâi, am scos sâmburii vişinelor si le-am pus cu 200 g zahar, ca sa lase sirop pâna în momentul în care le pun în blat. Am preîncalzit cuptorul la 180 de grade C. Pentru blat, am pregatit siropul. Intr-o cratita, am pus 200 g zahar, 50...

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

In Dulciuri la 28 Aug 2017

Am pregatit mai întâi pandispanul. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul. Am pus vanilia si am încorporat usor faina,iar la final semintele de mac. Am tapetat tava cu unt si faina,am pus compozitia si am pus la...

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

In Torturi la 27 Iul 2017

Blaturile pentru tort le-am pregatit in mod diferit, dar puteti sa alegeti doar una dintre variante. Al doilea blat parca a crescut o idee mai mult decât primul. Nesemnificativ as zice. Pentru primul blat, am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna si-au...

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

In Dulciuri la 11 Mar 2017

Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul. Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau iaurt. Am acoperit coca cu o folie si am...

Desert choux cu crema de mascarpone si visine in jeleu

In Dulciuri la 28 Feb 2017

Am pus apa cu untul taiat cubulete si sarea într-un vas. Vasul l-am pus pe foc si când a dat un clocot, am luat vasul deoparte, am adaugat toata faina odata, am amestecat energic si am pus iarasi vasul pe foc. Am mai lasat câteva minute, amestecând tot timpul cu o...

Placinta invartita cu mere

In Dulciuri la 7 Feb 2017

Faina cernuta am amestecat-o cu untul rece, osanza, taiate cubulete. Când compozitia a devenit nisipoasa, am adaugat oul, iaurtul, sarea, vanilia  si praful de copt. Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena, am întins o foaie si am împaturit-o de...

Pavlova cu crema de lamaie

In Dulciuri la 31 Ian 2017

Am pregatit bezeaua deoarece este nevoie de mai mult timp pentru coacere si racire. Am mixat albusurile cu un praf de sare si otet, pâna ce am obtinut o spuma ferma. Apoi am început sa adaug zaharul tos. Am mixat pâna ce zaharul s-a topit, dupa care, spuma fiind foarte densa,...

Buturuga de Craciun

In Prajituri la 15 Ian 2017

Am pregatit mai întâi  foile de rulada. Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina cernuta, amestecând usor cu o paleta. Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie...

Broscute cu nuca

In Dulciuri la 26 Dec 2016

Pentru aluat am amestecat toate ingredientele,mai putin cele 100 g de unt. Pentru început puneti doar 330 g faina,mai adaugati daca este necesar. Când am obtinut o compozitie omogena,am împatit aluatul în trei,apoi l-am lasat la frigider jumatate de ora pentru ca...

Afisate 1 - 30 din 391 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]