Am sosit si eu cu mărţişorul.
Vă doresc ca primăvara să vă umple sufletele de bucurie.
Choux-urile sunt nişte gogoşele din aluat opărit, aluat ce se foloseşte şi pentru prepararea eclerului.
Un desert uşor de preparat,versatil şi, cu siguranţă, pe placul tuturor.
De data aceasta, am preferat să pregătesc o cremă de mascarpone cu lămâie şi un jeleu din vişine. Am folosit vişine în sirop, special conservate pentru prăjituri.
Pentru aluatul oparit:
Pentru crema mascarpone:
Pentru jeleul de vişine:
Am pus apa cu untul taiat cubulete si sarea într-un vas.
Vasul l-am pus pe foc si când a dat un clocot, am luat vasul deoparte, am adaugat toata faina odata, am amestecat energic si am pus iarasi vasul pe foc. Am mai lasat câteva minute, amestecând tot timpul cu o lingura din lemn. Apoi am lasat compozitia sa se raceasca si am adaugat pe rând cele 4 oua.
Eu am amestecat tot cu lingura, puteti sa folositi si mixerul daca doriti. Am pus compozitia într-un poş, caruia i-am atasat un dui în forma de stea.
In tava pregatita cu hârtie de copt, am format choux-urile, lasând distanta între ele, pentru ca se vor umfla la copt.
Mie mi-au iesit 15 bucati.
Am pus tava în cuptorul preîncalzit la 210 grade C, iar dupa 20 de minute, am redus temperatura la 180 de grade C. Le-am mai lasat 20 de minute.
Am oprit cuptorul si le-am lasat în cuptor pâna ce s-au racit. Le-am scos pe un gratar.
Pentru crema, am mixat smântâna pentru frisca, pâna ce a prins consistenta, nu trebuie sa fie neaparat ferma, am adaugat zaharul, crema mascarpone si zeama de lamâie.
Am scurs siropul de pe visine (avem nevoie cam de 200 ml), l-am amestecat cu amidonul si am pus vasul la foc mic.
Am amestecat tot timpul, pâna ce s-a îngrosat, apoi am pus în jeleu si visinele.
Am lasat jeleul sa se racoreasca, având grija sa ramana suficient de fluid ca sa-l pot pune peste crema.
Le-am taiat gogoselelor un capac, am pus visine cu jeleu, peste jeleu crema si am mai pus si deasupra putin jeleu.
Cam asta este reteta, destul de simpla zic eu.
S-aveţi poftă !!