Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

de diaconta in Dulciuri, 11 Mar 2017 | 7555 vizualizari

 

Stiţi cum este când ai vrea ceva bun, dar, în acelaşi timp, nu prea ai chef să te complici?
Cam aşa a fost şi la mine azi.
Cum mama poftise la nişte cornuleţe, am zis, cornuleţe să fie!
Mai aveam nişte osânză la congelator, aşa că am combinat-o cu unt, rezultatul fiind nişte cornuleţe foarte fragede.
 
Pentru umplutura, eu am folosit gem de vişine şi caise. Puteţi însă să puneţi umplutura care vă este pe plac.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 160 g osânză (sau unt 82% grasime)
  • 80 g unt 82 % grasime
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 lingura îndulcitor Green Sugar sau zahar tos
  • 5 g praf de copt
  • sare
  • vanilie Bourbon de la Green Sugar
  • coaja de lamâie
  • gem de vişine si caise pentru umplut
  • zahar pentru pudrat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise:

Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul.

Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau iaurt.

Am acoperit coca cu o folie si am lasat-o o ora la frigider.

Am scos coca de la rece, am întins o foaie de circa 0.5 cm grosime, am taiat patrate, am pus umplutura si le-am rulat.

Am asezat cornuletele în tava cu hârtie de copt, am pus  tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 20 de minute.

Dupa ce s-au racorit putin, le-am pudrat cu zahar.

Se pastreaza fragede zile la rând. Stiu asta pentru ca le-am mai pregatit, dar n-am facut poze.

 

 

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu banane si iaurt