Nu prea am vrut să mai fac nimic dulce, prea am abuzat la capitolul acesta .
Totuşi nu am rezistat ispitei de a încerca aceste prăjiturele şi bine am făcut pentru că au ieşit foarte bune, fragede şi nu prea dulci, având consistenţa aluatului de foietaj.
In plus, este o reţetă foarte simplă. Eu nu am avut răbdare şi le-am făcut mai mari, probabil ar fi fost mai aspectuoase dacă erau mai mititele.
Si dacă tot le-am testat, le-am înscris la capitolul “ bunătăţi pentru colindători”,sun sigură că le vor fi pe plac.
Pentru foaia de aluat:
Pentru umplutura:
Zahar pentru pudrat
Pentru aluat am amestecat toate ingredientele,mai putin cele 100 g de unt.
Pentru început puneti doar 330 g faina,mai adaugati daca este necesar.
Când am obtinut o compozitie omogena,am împatit aluatul în trei,apoi l-am lasat la frigider jumatate de ora pentru ca se va întinde mai usor.
Apoi am întins fiecare bucata de aluat în forma dreptunghiulara si am uns cu untul moale.
Foaia se întinde cât mai subtire posibil ,având grija sa nu se rupa la uns.
Am rulat strâns fiecare foaie,am acoperit cu o folie alimentara si am lasat la frigider câteva ore, puteti lasa si peste noapte.
Inainte de a scoate aluatul de la frigider,am pregatit umplutura.
Am mixat albusurile,am adaugat zaharul si apoi am încorporat nuca prajita si macinata.
Am scos pe rând rulourile de aluat de la frigider.Am taiat fiecare bucata în aproximativ 10 bucati.
Daca le faceti mai mici.puteti sa le taiati în 15-20 de bucati.
Am întins fiecare bucata taiata în forma dreptunghiulara,am pus umplutura,apoi am rasucit capetele lasând sa se vada umplutura la mijloc.
Le-am asezat într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute sau pâna se rumenesc usor.
Le-am lasat sa se raceasca,apoi le-am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă !!!