O reţetă pe care cred că aţi încercat-o măcar o dată. Mai ales că nu e nimic complicat.
Eu am pregătit-o pentru că zilele trecute mama avusese poftă de ciocolată şi nu am avut în casă decât ciocolată amăruie, 72% cacao, ciocolată pe care o folosesc la prăjiturit.
Eu am folosit nişte forme de silicon primite în dar de la două prietene dragi, pentru a obţine forme individuale, dar se poate pune la fel de bine într-o tavă (nu foarte mare, dacă o vreţi ceva mai înalta) şi apoi s-o porţionaţi după ce s-a întarit putin.
Laptele praf l-am cernut împreuna cu cacaua.
Am pus apa împreuna cu zaharul într-o cratita, pe foc, sa fiarba.
Am amestecat ca zaharul sa se topeasca pâna ce începe sa fiarba, apoi nu am mai amestecat. Am lasat sa fiarba aproximativ 8 minute, adica pâna ce am obtinut un sirop vâscos care se prelinge mai greu de pe lingura.
Am luat vasul de pe foc si am adaugat untul moale. Am amestecat pâna ce untul s-a topit. Am pus vanilia si am turnat siropul peste laptele praf si cacao.
Am amestecat energic pentru a obtine o compozitie omogena.
Am adaugat sarea si vanilia. Sarea va intensifica gustul dulce.
Am adaugat alunele si stafidele si am pus ciocolata în formele pregatite, pe care le-am uns cu putin ulei, pentru a le scoate mai usor.
Le-am pus la frigider. Dupa aproximativ o ora, le-am putut servi.
Sa aveţi poftă !!!