publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii
Iata cum se prepara Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii : Se mixează la robot fileurile de merlan cu usturoiul, eșapa tăiată în 4, fulgii de ovăz și hreanul ras -faceti pauză , răzuiti marginile și continuati pana obtineti un amestec omogen. Puteti folosi si...
Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota
Iata cum se prepara Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota Curatati si taiati lamele ceapa. Curatati si taiati ardeiul kapia in rondele. Spălați și uscați pestele cu un prosop de hârtie. Se condimentează cu sare și piper, se unge cu...
Reteta de macrou marinat si prajit
Iata cum se prepara Reteta de macrou marinat si prajit Dupa ce ati golit macroul, scufundati-l in apa cu sare pentru a indeparta sangele. Eu i-am luat de la pescarie proaspeti, vanzatorul de peste i-a vidat si le-a tăiat capurile. Tăiați ceapa rondele și tocați mărunt...
Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati ceapa si usturoiul. Tocati usturoiul si taiati ceapa lamele. Spalati pestele, uscati-l cu un prosop de hartie. Puneti sare si ungeti-l cu sos de rosii pe toata suprafata...
Sardine marinate a l’escabeche
Curatati si taiati ceapa. Curatati ardeii si taiati-i in rondele sau lamele fine. Intr-o tigaie incalziti uleiul si prajirti rapid pestele : 2 minute pe partea cu piele si 1 minut pe cea fara. Puneti sare , boabe de piper de Sichuan si presarati ierburi aromate. Scoateti sardinele si...
Lup de mare/ Biban gatit in papiota
Curățați ceapa și tăiați-o lamele. Spălați roșiile și dovlecel și tăiați-le felii. Am lăsat pielea de dovlecel pentru că era bio. Tăiați și lămâia felii. Spălați și uscați pestele cu un prosop de hârtie. Se condimentează cu sare și...
Dorada la cuptor cu ardei si rozmarin
Spălați dorada în apă rece și uscați-o cu un prosop de hârtie. Se condimentează cu sare și piper și se unge peste tot cu sosul pătrunjel-usturoi. Spălați ardeii și tăiați-i bucăți. Curățați și tocați mărunt ceapa. Așezați dorada...
Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata
Mixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati pestele. Ungeti-l cu 1 lingura buna din sosul pregatit - interiorul si exteriorul. Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Arozati-l cu ulei de masline,...
Tataki de pastrav somonat
Indepartati pielea. Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare. Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui. Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul. Puneti piper si amestecati bine. Am pus totul intr-un sac de congelat si lasat sa marineze 3 ore la...
Biban la cuptor, cu lamai confiate
Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie. Curatati si taiati ciupercile felii. Intr-o tigaie rumeniti ciupercile intr-un pic de ulei. Puneti sare, piper si lasati apa din ciuperci sa se evaporeze. Lasati deoparte. Taiati...
Peste alb cu crema de dovlecei
Spalati, curatati si taiati in rondele dovleceii. Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita. Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare. Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 30 de minute. Scoateti caracasa, filtrati. Mixati dovleceii scursi cu...
Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza
Incalziti cuptorul la 200°C. Curati si tocati marunt ceapa verde si ceapa salota. Puneti ceapa taiata marunt pe fundul unui vas pentru cuptor. Adaugati chimionul si scortisoara deasupra si amestecati. Sarati si piparati pestele. Puneti pestele peste ceapa. Presarati deasupra...
Rosii umplute cu sardine
Fierbeti ouale in apa cu sare timp de 10 minute . Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalam rosiile, le taiem capacul apoi scobim interiorul. Scurgem bine lichidul din ele, punem sare si le lasam sa se scurga cateva minute Scoateti sardinele din conserva, indepartati uleiul lor...
Macrou proaspat cu scoici, chorizo si rosii
Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Spalati ardeiul si rosiile si taiati-le bucatele. Indepartati pielea carnatului si taiati-l bucatele. Intr-o tigaie mare si adanca incalziti untul si uleiul. Sotati ceapa si usturoiul cu paprika afumata. Adaugati carnatul taiat si prajiti...
Tajina de dorada
Curatati si spalati legumele. Ungeti bine pestele cu o lingura de sos chermoula (reteta aici ). Taiati linii pe pielea pestelui pentru ca sosul sa patrunda bine. Lasati sa marineze timp de 30 de minute. Puneti pe fundul vasului rondele de rosii, de ceapa si ardei rosu. Puneti...
Peste alb si creveti cu sos soia
Curatati cartofii, taiati-i in 2 si puneti-i la fiert in apa cu sare. Se curata morcovul si se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Tocati marunt ghimbirul si usturoiul curatat. Sautati gimbirul si usturoiul intr-o tigaie in uleiul cald. Taiati...
Peste alb cu sos de rosii la cuptor - reteta portugheza
Incalziti cuptorul la 180°C. Puneti pestele intr-o tava pentru cuptor. Condimentati cu sare si piper. Depuneti deasupra sosul de rosii. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Puneti-le peste sosul de rosii. Decorati cu lamele de ardei rosu. Turnati vinul...
Fish and Chips englez
Amestecati faina cu un varf de sare si incorporati treptat berea. Puneti galbenusul si apoi incorporati albusul batut spuma. Spalati pestele, uscati-l cu un prosop. Taiati pestele bucati, puneti sare si piper si dati-l usor prin faina. Intr-o tigaie sau friteoză puneti uleiul...
Supa norvegiana de peste
Curatati si taiati bucati cartofii si morcovii. Puneti la fiert zeama de peste, adaugati cartofii, morcovii, ceapa intreaga si prazul si fierbeti totul timp de 10 minute. Taiati pestele in cuburi si adaugati-l impreuna ccu ciupercile curatate si taiate felii. Puneti si crevetii curatati...
Tarta cu ton si sardine
Pregatiti aluatul - puteti folosi un aluat gata cumparat daca doriti. Puneti-l in forma de tarta unsa si intepati-l cu o furculita. Presarati deasupra cascavalul ras. Adaugati tonul scurs si faramitat. Puneti rosiile taiate in 2. Bateti ouale cu smantana, sare, piper si boia de...
Foi de brick cu ton
Curatati si dati morcovul pe razatoare. Curatati si tocati marunt ceapa. Scurgeti tonul. Amestecati branza ricotta cu tonul, morcovul si ceapa salota. Adaugati patrunjel tocat, sare , piper si paprika (dupa gustul dvs). Amestecati bine. Taiati foile de brick in 2. Puneti...
Dorada cu fasole alba si ghiveci de legume
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Condimentati pestele: sare, piper, paprika Incalziti uleiul intr-o tigaie mare care merge la cuptor si rumeniti dorada pe ambele parti. O scoateti si o puneti deoparte. In aceeeasi tigaie prajiti ceapa si usturoiul adaugati fasolea alba,...
Chiftele din crab / Crab cake
Rupeti in bucati biscuitii. Intr-un castron amestecati carnea de crab cu maioneza, mustarul, biscuitii, patrunjelul tocat si zeama de lamaie. Puneti piper si amestecati totul bine. Formati chiftele de crab, dati-le prin pesmet. Incalziti uleiul intr-o tigaie. ...
Peste mic prajit cu mamaliga
Curatati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile). Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie. Sarati pestii. Puneti faina intr-o farfurie adanca. Treceti pestii prin faina. Incalziti uleiul intr-o...
Dorada regala prajita la tigaie reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Dorada regala prajita la tigaie reteta simpla si delicioasa Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Spalati si taiati rosia si ardeiul rosu in cuburi. Intr-o oala mica, dar adanca, incalziti o lingura de ulei. Rumeniti ceapa si usturoiul tocat. Adaugati cimbrul...
Hering cu smantana acra
Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si asezati-le pe un plat de serviciu de preferinta lung. Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering. Amestecati smantana cu mustarul, sare si piper. Depuneti-o peste hering si ceapa. Decorati cu rondele de oua si verdeata verde....
Somon gravlax
Amestecati sarea, zaharul, piperul alb si mierea. Puneti folie alimentara pe fundul unei tavi mici, lasand sa depaseasca pentru a inveli somonul apoi complet. Puneti marar si deasupra somonul cu partea fara piele in sus. Puneti deasupra compozitia cu sare preparata si acoperiti apoi cu...
Pasta de hering afumat
Se toaca marunt ceapa si arpagicul. Se taie fileul de hering afumat in bucatele. Într-un castron se amestecă ceapa, arpagicul și heringul. Apoi se adauga sucul de lamaie si smantana. Se amestecă bine. Se adaugă boia de ardei, sare și piper dupa gust. Se pune la rece si...
Orez cu Haddock afumat - Kedgeree
Fierbeti orezul al dente in apa cu cubul de pui. Consistenta orezului trebuie sa fie usor cremoasa. Dacă ați fiert orezul cu 1 zi înainte cu un cub de pui este deasemenea foarte bine. Se topește untul într-o tigaie mare, se prăjește ceapa tocata si se...
Pâine de ton cu creveti
Se scurge tonul și se toarnă în bolul robotului. Se adaugă pasta de tomate, amidonul de porumb, pâinea maruntita, smântâna și treptat ouăle. Se amestecă bine pentru a se obține o compozitie omogena. Se adaugă brânza rasă, sare și piper. Decorticati...