Hering cu smantana acra

de Catalina L in Peste, 24 Feb 2017 | 3157 vizualizari

 


Astazi 24 februarie este ziua nationala a Estoniei.
Dupa Briosa Kringle, va propun anul acesta o reteta cu hering.
Estonia este o tara baltica, alaturi de suratele ei, Letonia si Lituania. Cu 1.300.000 de locuitori si o suprafata de 45.000 de kilometri patrati, este cea mai mica dintre statele care inconjoara Marea Baltica.
In zona se intalnesc curentii oceanici cu vanturi reci de pe continent, dar temperatura medie in timpul anului este una comfortabila de 15 - 20 de grade Celsius. Nu exista munti, nici macar dealuri in schimb in Estonia se gasesc paduri (ce acopera 40% din suprafata tarii) si lacuri (peste 1400).
Estonienii sunt inruditi cu finlandezii, iar limba lor are influente finlandeze si unguresti.
Acesata reteta se face de obicei cu smântână acră.
Daca nu aveti, este foarte usor de facut. Este suficient sa puneti un pic de suc de lamaie in smantana normala.

 

INGREDIENTE

  • 200 g file de hering afumat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura de mustar (sau 2 de maioneza)
  • 4 linguri bune de smântână acră
  • (smântână +1 lingura de suc de lamaie)
  • 2 oua tari
  • sare
  • piper
  • verdeata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hering cu smantana acra:

Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si asezati-le pe un plat de serviciu de preferinta lung.

Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering.

Amestecati smantana cu mustarul, sare si piper.

Depuneti-o peste hering si ceapa.

Decorati cu rondele de oua si verdeata verde.

Servti cu paine completa sau cu cartofi fierti naturi.

Pofta Buna !

 

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/hering-cu-smantana-acra.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hering cu smantana acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste cu fructe de mare