publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de chiftele de dovlecei cu morcov si tofu afumat
Iata cum se prepara Reteta de chiftele de dovlecei cu morcov si tofu afumat Curatati legumele, taiati-le bucati mici si mixati-le bine impreuna cu branza tofu. Adaugati faina de chia, ierburile, sare si piper si amestecati bine. Formati chiftelele si prajiti-le in uleiul incins....
Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca
Iata cum se prepara Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca Puneti faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului. Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti ierburi de Provence si incorporati 1 lingura de ulei. Lasati deoparte timp de 30 de...
Reteta de mancarica de naut, bulgur si fasole rosii
Iata cum se prepara Reteta de mancarica de naut, bulgur si fasole rosii Fierbeti bulgurul timp de 8 minute in un litru de apa cu sare. Curățați și tocați mărunt ceapa. Se rumeneste in uleiul incins impreuna cu sosul chermoula . . Se adauga sosul de rosii, rosiile...
Reteta de samosa cu dovleac
Iata cum se prepara Reteta de samosa cu dovleac Spalati si curatati legumele. Am mixat ceapa, usturoiul si morcovii. Caliti-le in uleiul incins. Taiati dovleacul cuburi si mixati-l. Puneti dovleacul, mazarea si sotati impreuna. Puneti pasta de curry, bulionul , 150 ml de apa, sare,...
Humus cu lupin si avocado
Spalati si scurgeti boabele de lupin. Indepartati coaja lor. Puneti toate ingredientele la mixat pana obtineti o crema . Adaugati un pic de apa pentru a obtine consistenta dorita. Stropiti cu ulei de masline si presarati condimente. Se pastreaza bine intr-un borcan la rece. Serviti cu...
Mancarica cu naut si rosii
Incalziti uleiul intr-o oala. Adaugati ceapa tocata si usturoiul zdrobit si reveniti. Puneti condimentele si amestecati. Adaugati nautul, sosul de rosii si 100 ml de apa fierbinte. Lasati sa fiarba impreuna 15- 20 de minute pana cand apa scade si mancarica se-ngroasa. Adaugati...
Humus cu faina de naut si avocado
Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu timp de 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati un pic de faina de naut (era perfecta pentru mine). Presati un pic piperul roz , adaugati o parte in humus si...
Orez cu fasole neagra - Galo Pinto
Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea. N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei. A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore (fierbeti-o in cel putin de 3 ori volumul ei in apa). Verificati si adaugati apa daca trebuie....
Sarmale de post cu praz si ciuperci
Spalam bine in apa rece foile de vita si de varza. Curatam si taiem ceapa si prazul marunt. Curatam si dam morcovii pe razatoare. Curatam si taiem ciupercile felii. Prajim ciupercile in 2 linguri de ulei timp de cateva minute. Intr-o tigaie mare calim ceapa si prazul in 3 linguri de...
Crochete cu cartofi si spanac / Farcidures
Spalati bine spanacul. Curatati usturoiul. Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure. Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati. Scurgeti-i bine de apa. Mixati spanacul cu usturoiul si patrunjelul. Amestecati cartofii rasi si scursi...
Orez cu legume / Biryani
Spalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si amestecati cu restul de condimente. Intr-o oala puneti la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul timp...
Crochete din cartofi si faina de naut
Curatati cartofii si taiati-i bucatele. Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute. Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute. Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul topit si branza parmezan (optional daca o faceti de post). Spalati si taiati marunt cozile de...
Humus cu faina de naut
Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era perfecta pentru mine). Adaugati pasta de tahini si chimenul si amestecati inca 2 minute. Luati...
Supa de fasole verde
Curatati si spalati legumele. Taiati rosiile si cartofii in bucati. Tocati ceapa si taiati in rondele morcovul. Rupeti pastaile in 2-3 bucati. Puneti la fiert 1,5 l de apa. Adaugati Kub-ul de pui. Adaugati cartofii, morcovul, ceapa si rosiile. Puneti piper si lasati sa fiarba 30 de...
Pastai verzi cu rosii
Intr-o oala adanca, puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile verzi curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca, puneti la prajit ceapa tocata in uleiul fierbinte....
Pateu vegetal
Scurgeti lintea si pastrati un pic din apa in care a fiert. Puneti toate ingredientele intr-un mixer si mixati pana obtineti o pasta. Adaugati un pic din apa pastrata, daca vise pare cam groasa. Verificati de sare si piper. Puneti in borcane sau in cutii de plastic. Se pastreaza la...
Dovleac la cuptor
Taiati dovleacul în felii de aproximativ 2-3 cm grosime. Curatati-l de seminte, dar lasati coaja. Puneti feliile de dovleac pe o tava acoperita cu hartie de copt, ungeti-le cu ulei de masline pe ambele parti. Puneti sare, piper si cimbru uscat. Coaceti feliile intorcandu-le pe...
Ghiveci Ratatouille traditional
Spalati legumele. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite. Se curata ardeii si se taie cubulete. Se curata roșiile de piele și se taie în bucăți. Puneti fiecare tip de leguma în recipiente...
Pilaf turc de bulgur
Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs. Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa. Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și usturoiul. Se adaugă bulgurul și se amestecă. Puneti bulionul de rosii diluat într-o...
Kibbeh libanez
Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cubulete. Se amesteca intr-un castron legumele cu bulgurul bine...
Sarmalute de post in foi de vita cu orez si legume
Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si revenim bine.Adaugam orezul si o ceasca de apa. Lasam orezul sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam. Adaugam...
Piure de dovleac
Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul. Se taie cubulete. Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10 minute de cand incepe sa suiere. Scurgem legumele (pastram apa ). Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara,...
Pasta "pateu" de linte rosie
Curatam ceapa esalota si morcovul . Spalati bine lintea rosie. O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa cu ceapa si morcovul taiat rondele. Va fierbe timp de 20 -25 minute. Scurgeti. Mixati toate ingredientele . Adaugati uleiul și usturoiul tocat,...
Salata de cartofi bicolora
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.Se prepară sosul ( sare, piper, oțet, ulei). Se curata ceapa si se toaca marunt. O punem la marinat in sosul preparat. Se adauga ardeiul taiat cubulete. Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de...
Gratin de couscous cu morcov si dovlecel
Incalziti cuptorul la 200 °C. Curatati ceapa. Spalati, legumele (ceapa, morcovul, dovlecelul) si dati-le pe razatoarea cea mare sau folositi robotul (am lasat coaja dovlecelului). Amestecati intr-un castron mare couscous-ul, laptele, smantana, cascavalul, paprika,ouale, sarea si...
Sarmalute de post cu quinoa
Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si ierburile si revenim bine. Adaugam quinoa si o ceasca de apa. Lasam quinoa sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam....