Ce-mi plac sarmalele de post, de multe ori zic ca sunt mai bune decat cele cu carne.
Va propun o varianta cu praz si ciuperci.
Le-am gatit la cuptor 50 de minute prima zi, a 2-a zi am pus deasupra sos de rosii de casa si le-am gatit inca 40 de minute. Se topeau in gura.
Retete de post creative
Spalam bine in apa rece foile de vita si de varza.
Curatam si taiem ceapa si prazul marunt.
Curatam si dam morcovii pe razatoare.
Curatam si taiem ciupercile felii. Prajim ciupercile in 2 linguri de ulei timp de cateva minute.
Intr-o tigaie mare calim ceapa si prazul in 3 linguri de ulei de masline, adaugam morcovul si revenim bine.Adaugam orezul, ciupercile si o ceasca de apa.
Lasam orezul sa se umfle un pic, amestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza.
Condimentam : paprika, boia de ardei, sare si piper. Adaugam bulionul conentrat de rosii si amestecam.
Incepem sa facem sarmalele.
Le asezam intr-un vas pentru cuptor.
Acoperim cu apa si cu foile ramase. Punem deasupra cimbrul uscat.
Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 50 minute.
Verificam si ajutam apa daca este nevoie.
Le-am lasat sa se raceasca si le-am dat la rece.
A 2-a zi am pus sosul de rosii de casa peste ele si un pic de apa si le-am gatit inca 40 de minute.
Minunate se topesc in gura.
Serviti-le cu mamaliga- reteta aici.