Piure de dovleac

de Catalina L in Mancaruri de post, 16 Dec 2015 | 5230 vizualizari

 

Cum suntem in perioada postului de Craciun, va propun o reteta simpla de post....

 

INGREDIENTE

  • 700 g de dovleac
  • 3 cartofi mijlocii
  • 1 morcov
  • sare, piper, nucsoara
  • boia de ardei
  • patrunjel tocat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de dovleac:

Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul.

Se taie cubulete. 

Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10 minute de cand incepe sa suiere. 

Scurgem legumele (pastram apa ). 

Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara, boia de ardei.

Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa). 

Puteti sa-l puneti intr-o tava (sau forme individuale) care merge la cuptor si sa-l lasati 10-15 minute la 200°C.

Decorati cu patrunjel tocat. 

Serviti cald cu o salata verde asezonata cu sos vinaigrette.....este simplu si delicios.

 

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

Cand nu postiti, se poate folosi ca garnitura pentru o mancare cu carne, peste ....etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume