Betisoare dulci de post

de artyandra in Mancare copii, 12 Apr 2017 | 4235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 2 ouă
  • 400 g făină
  • sare
  • zahăr
  • 150 g nucă, măcinată
  • 100 g fulgi de cocos
  • 2 liguri scorțișoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betisoare dulci de post:

Într-o cratiță, se vor pune cei patru cartofi la fiert. Se vor lăsa cu coajă. După ce s-au fiert, se dau la răcit și se curăță de coajă, apoi se pasează.

Într-un bol mare, se va pune făina, cele două ouă și zahărul și se vor amesteca bine. Se vora dăuga cartofii pasați și se va amesteca până se va obține un aluat. Dacă aluatul se lipește de bol,se mai completează cu făină. 

Pe blatul de bucătărie, se va întinde un strat de făină și se va modela atuatul cu ajutorul unei sucitoare. Se vor forma bile mici din care se vor rula bețișoare de mărimea degetului mic. După ce am format toate bețișoarele, le vom adăuga în apă clocotită cu puțină sare și le vom lăsa la fiert, pentru 15 minute. 

Între timp, amestecăm nuca măcinată cu scorțișoara și fulgii de cocos (opțional se mai poate adăuga zahăr, în funcție de cât de dulce preferați). După cele 15 minute, se vor scoate cu un strecurător și se vor da prin amestecul de nuci. Se va amesteca bine pentru a pătrunde în fiecare bucată, nuca măcinată, scorțișoara și fungii de cocos.

Se servește cald.

 

 Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Betisoare dulci de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti reteta de post