Ruladă din muşchiuleţ de porc

de diaconta in Porc, 18 Apr 2015 | 7409 vizualizari

 

O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă este o masă mai festivă sau o sărbătoare.
Noi am avut-o pe masa de Paşti alături de alte gustări,dar poate fi şi fel de bază alături de o garnitură.
Chiar dacă arată atât de bine,se pregăteşte foarte uşor.
Eu am avut un muşchiuleţ de porc destul de mare,dar foarte fraged.
Să aveţi parte de Sărbători cu bucurie şi pace în suflete!

 

INGREDIENTE

  • 1 muşchiuleţ de porc (cam 800 g a avut cel folosit de mine)
  • 200 g carne de porc tocata
  • 250 g ciuperci din conserva
  • 7 oua prepeliţă
  • 2 oua
  • 50 g cascaval
  • Patrunjel si marar verde
  • 4 fire ceapa verde
  • Ulei
  • Sare,piper,boia
  • Fulgi de chilli
  • Pudra de rozmarin
  • Usturoi granulat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă din muşchiuleţ de porc:

Muschiuletul de porc l-am taiat si l-am desfacut,astfel încât sa obtin o „foaie” care poate fi umpluta.

Nu am facut poza la aceasta etapa,dar am început facând o crestatura pe lungimea muschiuletului, apoi m-am dus cu taietura circular, astfel încât sa nu ramâna felia de carne foarte groasa dar nici sa n-o strapungem.

Daca torusi se întâmpla sa strapungem carnea, nu este nici o tragedie.

Am acoperit carnea cu o folie si am batut cu ciocanul pentru snitele, astfel încât sa întind cât mai mult felia de carne.

Am condimentat bine carnea, am rulat si am lasat-o la frigider o ora.

Intre timp am tocat si condimentat carnea pentru umplut, am fiert si curatat ouale de prepeliţă,am taiat  ciupercile dar nu foarte marunt.

Am taiat ceapa verde si am calit-o în putin ulei împreuna cu ciupercile.

Am luat de pe foc, am adaugat carnea tocata, ouale batute, cascavalul razuit si verdeata.

Am scos carnea, am desfacut-o, am pus deasupra umplutura,ouale de prepeliţă, am rulat, am fixat-o cu 3 betisoare de frigarui si am pus-o în tava în care am pus putin ulei si apa.

Am pus la cuptor si am lasat pâna când carnea s-a rumenit  si a fost suficient de „patrunsa”.

Timpul de coacere depinde de marimea bucatii de carne si de cuptor,eu am lasat-o cam o ora si jumatate.

Se feliaza când s-a racit bine.

 

Să aveţi poftă !!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă din muşchiuleţ de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (24)

mirela0911 1

19.04.2015, 22:22

Cât de bine arată!

mihaelar63 1

21.04.2015, 22:23

Faina rulada !!! Ce minuscule sunt outele no ca nu ma abtin - Intr-un muschiulet asa mare niste oute asa mici ))

diaconta 1

21.04.2015, 22:25

Mihaela )))))) cam asa au fost

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]