Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1003
PRIETENI127
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv omleta Rossini

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2018

Taiati trufa in lamele foarte fine. Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare. Maruntiti 2/3 din lamelele de trufa. Adaugati 1/3 la ouale batute, puneti o felie maruntita de ficat de rata, piper proaspat macinat si sucul de trufa neagra. Amestecati. Amestecati...

Aperitiv Oua cu carnat chorizo, ricotta si sos de rosii

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2018

Curatati si tocati marunt ceapa salota. Intr-o tigaie mica sotati in uleiul cald ceapa si feliile de chorizo. Adaugati rosia taiata bucatele, maslinele si caliti impreuna timp de 5 minute. Puneti sare si piper. Spargeti ouale deasupra, decorati cu branza taiata felii...

Pateuri cu carne - Somsa

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2018

Tocati marunt ceapa si amestecati-o cu carnea. Adaugati sare, piper , chimen si amestecati bine. Intindeti aluatul foietaj. Puteti face cercuri de maximum 10 cm eu am avut aluat dreptiunghiular si l-am impartit in 16 patrate. Puneti umplutura de carne pe fiecare parte. Faceti...

Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2018

Spalati legumele. Taiati rosiile si ardeiul in cuburi. Intr-o tigaie reveniti in uleiul incins usturoiul si pimentul tocati marunt. Adaugati ardeiul si reveniti timp de 5-6 minutes. Puneti rosiile si condimentele , gatiti timp de 5 minute si puneti apoi concentratul de rosii diluat in...

Aperitiv oua in aluat de pizza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2018

Incalziti cuptorul la 220 °C. Amestecati braza rasa cu smantana, puneti piper (si sare daca branza nu este sarata). Asezati aluatul in forma ovala de 25 cm. Formati o barca, ridicati marginile si sudati capetele. Puneti umplutura cu branza in centru. Dati la cuptor timp de 12...

Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2018

Curatati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza. Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor). Taiati ceapa salota marunt si rumeniti-o in uleiul incins, intr-o tigaie mica. Bateti bine ouale cu un pic de lapte, adaugati sare si piper....

Aperitiv cu ton si rosii

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2018

Intr-o tigaie adanca rumeniti in uleiul cald, ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugati vinul alb si lasati sa se evaporeze. Puneti pulpa de rosii, zaharul, sare si piper si cimbrul uscat. Amestecati si gatiti timp de 10 minute. Lasati sa se raceasca. Intr-un castron bateti ouale...

Aperitiv cu chorizo

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2018

Incalziti cuptorul la 200°C Indepartati pielea si taiati carnatul in bucati mici. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina cu praful de copt. Puneti cascavalul ras, parmezanul ras, cimbrul uscat. Amestecati si incorporati ouale unul cate unul. Turnati...

Aperitiv Pascal Oua in Gelatina de casa

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2018

Desenați un cerc pe fundul oului. Faceti o gaura cu vârful unui ac si incepeti sa decupati cercul. Gaura este destul de mare, albusul si galbenusul vor iesi rapid. Puteti deasemenea cu o scobitoare sparge galbenusul si amesteca un pic pentru a goli oul  apoi intr-un...

Aperitiv tarta cu ceapa si oregano

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2018

Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati faina, sarea si untul moale taiat bucatele. Adaugati apa treptat si oregano. Framantati pana obtineti un aluat omogen . Puneti-l intr-o folie  de plastic si dati-l la rece pentru 1 ora.  Dupa 1 ora incalziti cuptorul la 180°C....

Aperitiv chec sandwich croque monsieur

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2017

Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu smantana, sare, piper si un varf de cutit de nucsoara rasa. Intr-o forma de chec unsa, puneti felii de paine pe fundul tavii (taiati-le daca trebuie sa intre bine). Acoperiti-le cu sunca si cascaval ras. Turnati deasupra un pic din...

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2017

Asezati cele 4 foi de placinta una peste alta si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Ungeti cu mustar, presarati cascavalul ras si taiati cu o foarfeca de bucatarie in 6 patrate de lungimea carnatului. Inveliti fiecare carnat in patratul taiat, ungeti bine cu unt topit si...

Aperitiv cu dovlecei, carnat si branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2017

Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati faina cu praful de copt si adaugati treptat ouale. Amestecati bine si adaugati treptat laptele si uleiul. Spalati si taiati dovleceii in cuburi. Adaugati-i in compozitia precedenta, puneti cascavalul ras,...

Aperitiv tarta quiche cu ardei

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2017

Spalati si curatati legumele. Incalziti cuptorul la 200 ° C Prajiti baconul într-o tigaie anti-aderenta (fără grăsime ). Adaugati ceapa si prazul tocate marunt. Rumeniti si adaugati un pic de ulei daca baconul nu este gras. Lasati sa se raceasca. Într-un...

Aperitiv placinta Beurek armeniana

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2017

Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat. Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate. Topiti untul si ungeti vasul pentru cuptor (20/30 cm). Derulati foile de placinta. Puneti 2 foi pe fundul vasului. Ungeti cu...

Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2017

Incalziti cuptorul la 180° C. Puneti ricotta intr-un castron.. Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine, eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat). Taiati aluatul in patrate de 8-10 cm. Puneti o lingurita de umplutura in centrul lor. Inchideti...

Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2017

Curatati si tocati ceapa si usturoiul tocat. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit. Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti timp de 2-3 minute. Lasati sa se raceasca. In bolul robotului sau intr-un castron adanc,...

Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2017

Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati puiul taiat bucatele. Sarati, piperati si adaugati pudra de curcuma si 1/3 de cana de apa fiarta. Lasati sa scada la foc potrivit. In bolul, robotului sau intr-un castron adanc...

Aperitive empanadas / Pateuri cu ton

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2017

Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca. Intre timp, pregatiti umplutura. Taiati...

Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2017

  Curatati si fierbeti morcovii intregi. Lasati-i sa se raceasca si reduceti-i in piure. Adaugati branza topita, sare, piper si amestecati. Diluati drojdia in laptele caldut, amestecati si lasati 10 minute. Amestecati faina, ouale si sarea. Adaugati drojdia rezervata si apoi...

Aperitiv clatita (galette) de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2017

Spalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare. Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul ras, verdeata tocata, sare si piper. Amestecati bine. Intr-o tigaie de teflon anti-aderenta, puneti...

Aperitiv saratele rapide

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2017

Incalziti cuptorul la 210° C. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati toate ingredientele. Trebuie sa obtineti un aluat omogen neted. Lasati sa se odihneasca 1 ora. Pe un blat infainat, intindeti aluatul cu un rulou de patiserie (grosime de 3 mm). Decupati saratelele,...

Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2017

Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie.  Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu.  Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adaugă parmezanul, cimbrul și piperul. Se verifică de sare. ...

Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2017

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Adaugati untul topit si racit. Amestecati. Cu un polonic, puneti din compozitie in tigaia de teflon incinsa (nu trebuie s-o ungeti, untul...

Crochete cu branza Edam

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2017

Dati branza pe razatoare. Adaugati, oul, faina, piperul si paprika. Amestecati toate ingredientele si formati bile mici. Dati-le prin faina si prajiti-le in uleiul incins, pana cand devin colorate pe toate partile. Scoateti-le pe o hartie absorbanta si serviti-le cat mai repede :)...

Rulouri crocante cu salata ruseasca

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2017

Pregatiti Salata boeuf (vezi retele mele  cu carne  si  cu somon ). Pentru fabricarea rulourilor, am folosit forme in inox (puteti face forme suport din hartie in aluminium). Taiati foile de brick in 2. Pliati in 2 fiecare jumatate. Cu un penson, ungeti formele si foile de...

Naans cu carne tocata - Keema naans

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2017

Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă, cu zahărul. Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute. În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea. Adăugați drojdia, iaurtul,...

Clatita coreeana - Haemul Pajeon

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2017

Curatati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime. Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul. Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri. Fructele de mare (proaspete sau decongelate) le fierbeti 2-3 minute, in apa cu sare. Scurgeti fructele de mare...

Pirojki rusesti cu carne

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2017

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol, se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele. Se amestecă bine până când untul este complet încorporat. Se adauga...

Tarta cu praz si branza de capra

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2017

Taiati prazul in rondele fine, tocati marunt ceapa esalota. Rumeniti prazul si esalota in uleiul de masline. Prajiti bine pana cand prazul este gatit. Puneti sare, piper.  Intindeti aluatul foietaj si puneti-l in forma de tarta unsa. Intepati-l cu o furculita pe toata...

Afisate 31 - 60 din 124 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]