Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2017 | 3808 vizualizari

 


Îmi place mamaliga si cred ca si voua  :). Dar daca am face o reteta diferita ? Imi place sa-ncerc. Am pregatit-o si cu dovleac pentru Halloween !! Vezi aici toate retele mele cu mamaliga.
De data asta vreau s-o fac sub forma de cartofi prăjiți! 
Fara cartofi si fara prajeala, caci coapta la cuptor, dar nici chiar dietetica, caci servita cu un sos allioli (sau aioli).
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/batoane-din-mamaliga-si-sos-aioli.html

 

INGREDIENTE

Pentru mamaliga:

  • 400 ml de apă
  • 200 ml de lapte
  • 1/2 cub Knorr de pui
  • 120 g de faina de porumb
  • 40 g parmezan ras
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • cimbru
  • sare

Pentru sosul aioli:

  • 2-3 catei de usturoi (fara germeni)
  • 1 cartof mic fiert
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 strop de otet sau suc de lamaie
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 2 linguri de smântână
  • sare și piper
  • 1 vârf de pudra curcuma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli:

Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie. 

Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu. 

Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adaugă parmezanul, cimbrul și piperul. Se verifică de sare. 

Turnti într-o tavă intinsa pentru gratin. Acoperiti la suprafata cu o folie de plastic. 

Se lasa sa se răceasca complet 2-3 ore. 

Intre timp, preparati sosul aioli. 

Se fierbe un cartof cu tot cu coaja. Se curata si se paseaza cu ajutorul unei furculite.

Zdrobiti usturoiul într-un mojar cu un pistil. Se amestecă cartoful cu usturoi și gălbenușul de ou. Se freaca bine, se adaugă oțetul, treptat uleiul de masline si la sfarsit, smantana, amestecand ca pentru o maioneza. 

Se adaugă curcuma, sare și piper. Se pune la rece. 

Se scoate din tava mamaliga si se taie in batoane de marimea cartofilor prajiti.

Se pun pe o foaie de copt unsa si se ung usor cu un pic de ulei de masline.

Se coc la 200 ° C, timp de 15 minute. Se intorc si se coc pe cealata parte, inca 10-15 minute. 

Trebuie sa fie aurii si rumeniti pe margini.

Se servesc calzi, acompaniati de sosul aioli rece. Cu un pahar de bere? :)

Buna degustare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza si kaizer