Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2018 | 3695 vizualizari

 

Oija este o mancare tunisiana cunoscuta si renumita pentru simplicitatea ei.
Ingredientele principale sunt: rosii, ardei, oua. Totul este condimentat cu usturoi, chimen, sare, piper si gatit in ulei de masline. Se pot adauga si carnati merguez.
Daca punem ceapa, cartofi sau alte ingrediente, acest fel de mancare se tranforma intr-o alta mancare numita chakchouka.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/oua-cu-sos-de-rosii-oija-tunisia.html

 

INGREDIENTE

  • 2 rosii +1 rosie mare inima de Bivol
  • 1 ardel rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 piment iute mic tocat marunt
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingura buna de concentrat de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 pahar de apa
  • condiment iute harissa (facultativ)
  • 1-2 oua/ persoana
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia):

Spalati legumele. Taiati rosiile si ardeiul in cuburi.

Intr-o tigaie reveniti in uleiul incins usturoiul si pimentul tocati marunt.

Adaugati ardeiul si reveniti timp de 5-6 minutes.

Puneti rosiile si condimentele , gatiti timp de 5 minute si puneti apoi concentratul de rosii diluat in apa.

Amestecati si gatiti la foc potrivit timp de 15-20 minute. Puneti harissa daca doriti.

Cand sosul a scazut, faceti cateva "gauri" pentru oua.

Spargeti ouale si gatiti-le cateva minute impreuna cu sosul.

Cand albusul este gatit , puteti servi.

Puteti face portii individuale. Cand sosul este gatit il puteti pune in forme individuale. Spargeti ouale in fiecare forma si gatiti-le la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi la cuptor cu salau si ardei