Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2018 | 3513 vizualizari

 

Oija este o mancare tunisiana cunoscuta si renumita pentru simplicitatea ei.
Ingredientele principale sunt: rosii, ardei, oua. Totul este condimentat cu usturoi, chimen, sare, piper si gatit in ulei de masline. Se pot adauga si carnati merguez.
Daca punem ceapa, cartofi sau alte ingrediente, acest fel de mancare se tranforma intr-o alta mancare numita chakchouka.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/oua-cu-sos-de-rosii-oija-tunisia.html

 

INGREDIENTE

  • 2 rosii +1 rosie mare inima de Bivol
  • 1 ardel rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 piment iute mic tocat marunt
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingura buna de concentrat de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 pahar de apa
  • condiment iute harissa (facultativ)
  • 1-2 oua/ persoana
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia):

Spalati legumele. Taiati rosiile si ardeiul in cuburi.

Intr-o tigaie reveniti in uleiul incins usturoiul si pimentul tocati marunt.

Adaugati ardeiul si reveniti timp de 5-6 minutes.

Puneti rosiile si condimentele , gatiti timp de 5 minute si puneti apoi concentratul de rosii diluat in apa.

Amestecati si gatiti la foc potrivit timp de 15-20 minute. Puneti harissa daca doriti.

Cand sosul a scazut, faceti cateva "gauri" pentru oua.

Spargeti ouale si gatiti-le cateva minute impreuna cu sosul.

Cand albusul este gatit , puteti servi.

Puteti face portii individuale. Cand sosul este gatit il puteti pune in forme individuale. Spargeti ouale in fiecare forma si gatiti-le la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burek cu branza