Aperitiv tarta quiche cu ardei

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2017 | 4336 vizualizari

 

concurs -  "tarte si placinte rumenite si iscusite"
Usor si rapid de facut aceasta tarta sarata este tot timpul foarte gustoasa.
De origine frantuzeasca din regiunea Lorraine, tarta "quiche" are ca baza o garnitura numita "migaine" un amestec de oua si smantana.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/tarta-quiche-cu-ardei.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foetaj
  • 200 gr bacon afumat
  • 4 oua
  • 3 linguri bune de smantana2 ardei : verde si galben
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 100 g de cascaval ras
  • boia de ardei
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta quiche cu ardei:

Spalati si curatati legumele.

Incalziti cuptorul la 200 ° C

Prajiti baconul într-o tigaie anti-aderenta (fără grăsime ).

Adaugati ceapa si prazul tocate marunt.

Rumeniti si adaugati un pic de ulei daca baconul nu este gras. Lasati sa se raceasca.

Într-un castron, bateti ouale cu smantana și piperul. Adaugati un pic de sare (baconul este deja sărat).

Se pune aluatul in forma de tarta unsa cu unt.

Turnati compozitia cu bacon. Adaugati cascavalul taiat cubulete.

Turnati deasupra ouăle cu smântâna.

Decorati cu ardeii taiati lamele alternand culorile.

Presarati boia de ardei.

O puteti servi calduta cu o salata verde sau rece ca aperitiv.

Poftă bună !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta quiche cu ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun copios