Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2017 | 3465 vizualizari

 



Tajina tunisiana este total diferita de cea marocana.
Este ca un "quiche" fara aluat sau ca o omleta groasa si consistenta.
Dupa varianta cu pui care mi-a placut foarte mult va propun o varianta cu ton.
Am inlocuit o jumatate din cantitatea de pesmet cu couscous fin.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/tajina-tunisiana-cu-ton-si-branza.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de ton natur scurs
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 oua
  • 150 g de branza rasa (cascaval, cheddar)
  • 60 g de pesmet
  • 60 g de couscous fin
  • 170 ml de lapte
  • 5 triunghiuri de branza topita
  • 1 lingura buna de patrunjel tocat
  • 100 g de masline verzi cu ansoa taiate in rondele
  • 1 lingura de praf de copt
  • sare, piper
  • 1 lingura de pudra de curcuma
  • coriandru tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza:

Curatati si tocati ceapa si usturoiul tocat.

Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit.

Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti timp de 2-3 minute.

Lasati sa se raceasca.

In bolul robotului sau intr-un castron adanc, amestecati ouale, laptele, pesmetul, faina de couscous, branza rasa, branza topita si patrunjelul tocat.

Adaugati praful de copt si rezervatidati deoparte.

Incalziti cuptorul la 200° C.

Incorporati tonul racit in compozitia cu oua.

Ungeti cu unt forma dorita.

Turnati compozitia si dati la cuptor timp de 30 de minute.

Trebuie sa fie bine rumenita.

Verificati cu lama unui cutit daca este coapta.

Scoateti din forma si serviti tajina calda cu salata sau cruditati.

Este foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu branza sarata si smantana