Naans cu carne tocata - Keema naans

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2017 | 3421 vizualizari

 

Dupa reteta de Naans cu branza topita, va propun o varianta cu carne. Au fost si mai apreciate decat cele cu branza, o reteta delicioasa pe care o voi reface cu siguranta.

In India les naans se servesc simple sau unse cu unt amestecat cu usturoi zdrobit sau doar cu ghee- un ulei foarte sanatos, obtinut din unt. 


http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/01/naans-cu-carne-tocata.html

 

INGREDIENTE

Pentru 6 placinte :

  • 500 g de făină
  • 18 cl apă
  • 125 g iaurt natur (1 iaurt)
  • 4 linguri de ulei vegetal
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingurita de zahăr
  • 2 varfuri de cutit de praf de copt
  • 1 plic de drojdie uscată (7-8g)
  • 2 chiftelute/naan

Pentru 24 chiftelute: nu le-am folosit pe toate, puteti face jumatate

  • 400 g de carne tocata de vita
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • 2 felii de paine
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naans cu carne tocata - Keema naans:

Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă, cu zahărul.

Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute.

În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea.

Adăugați drojdia, iaurtul, uleiul si jumatate din apa.

Framantati bine aluatul timp de 15 până la 20 de minute cu mâna (10 minute la robot).

Se adaugă progresiv apa ramasa. Obiectivul este ca aluatul sa devina neted și sa nu se mai lipeasca de pereții vasului!

Nu ezitați să adaugați apă sau făină pentru a obține consistența dorită.

Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald, aproximativ 2-3 ore. 

Intre timp, pregatiti chiftelutele

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Muiati painea in apa rece, scurgeti-o bine.

Amestecati intr-un castron toate ingredientele, puneti sare, piper.

Cu mainile trecute prin apa rece, formati bile si prajiti-le in uleiul incins la foc mediu.

Cand sunt bine colorate, le scoateti pe o hartie absorbanta.

După ce aluatul a crescut, se formează 12 bile mici (de marimea unei mandarine). 

Dati-le prin faina 2 bile si intindeti-le cu sucitorul, de marimea unei farfurii mijlocii.

Sfaramitati 2 chiftelute si puneti-le pe prima foaie. 

Se acopera cu a 2a foaie, apasand bine marginile.

Puneti pe foc o tigaie de teflon sau o tigaie de clatite.

Așezați cu grijă un naan si prajiti-l 4 minute pe fiecare parte.

Se pune pe un platou de serviciu si se ung cu un pic de unt.

Se servesc imediat.

O minunatie cu o salata verde !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Naans cu carne tocata - Keema naans" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne amestec pui si porc