
publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!
Bucataras.ro
[email protected]
Piept de pui aromat cu cartofi aurii
Pregatim cartofii: ii taiem bucati mai mari dupa preferinta si ii fierbem pe jumate. Apoi ii prajim in ulei incins. Carnea o portionam (sa nuf ie feliile prea subtiri). Le condimentam cu sare, piper, usturoi in praf amestecat cu ardei si pudram cu rosmarin (doar foarte putin).Le stropim...
Supa usoara de varza
Tocam ceapa marunt si o calim cu putin ulei , adaugam usturoiul pisat si apoi morcovii taiati rondele. Adaugam o lingura de faina si stingem cu apa . Lasam sa fiarba putin si apoi adaugam varza care a fost taiata marunt . Taiem si cartofii in cubulete si ii punem in oala sa fiarba. La final...
Macrou la gratar cu sos spaniol
- Curatam pestele si il tinem in sare cca 3 ore - Pregatim garnitura - cartofii ii curatim si ii fierbem cuburi sau taiati in 4. - Sosul spaniol: tocam marunt patrunjelul proaspat verde, ceapa si usturoiul. Adaugam ulei de masline, sare, piper, boia si otet. Amestecam bine toate pana...
Macrou cu paste si scoici
- Curatam pestele si il portionam in bucati potrivite (se poate folosi orice file de peste); decongelam midiile (eu am avut congelate jumatati). - Tocam ceapa marunt si o calim in ulei de masline. Adaugam rosiile taiate cubulete mici si usturoiul pisat. Cand s-a inmuiat adaugam pasta de rosii...
Paine umpluta cu branza
- Taiem un capac la paine deasupra si scobim interiorul. -Pregatim umplutura. Razuim cascavalul si adaugam carnatul tocat ff marunt, ceapa razuita, usturoiul pisat, sare, piper, maioneza si patrunjel verde tocat fin. - Umplem painea si se da la cuptor .Cand branza devine rumena...
Cocos la tava cu cartofi aromati
- Cocosul daca este mare se portioneaza. Eu am avut mare de tot :) asa ca am luat pulpele mari intregi .Le-am sarat , piperat si am uns cu un amestec de maioneza, usturoi pisat, piper, chili(daca vreti picant), pasta paprika. Am lasat sa se marineze cca 2 ore apoi le-am asezat in tava mare si...
Peste spada prajit
-Curatam pestele de piele (daca e negru, daca e alb il putem lasa cu piele). Eu am cumparat pestele negru.Il taiem bucati potrivite si il marinam cu sare, piper, usturoi pisat si lamaie din abundenta. Lasam asa cca 1 ora la rece. - Incingem ulei in tigaie; dam pestele prin faina si il prajim...
Salata cu branza si masline
Spalam salata si o rupem bucati mai mici. Branza o taiem rondele potrivit de groase. Rosiile le taiem pe jumate apoi le feliem. Amestecam salata cu rosiile , asezam feliile de branza sia daugam maslinele. Turnam putin ulei d emalsine extravirgin si presaram cu putina sare...
Reteta de Supa de oua, o supa cremoasa cu un gust deosebit si fin
Cum se prepara Reteta de Supa de oua, o supa cremoasa cu un gust deosebit si fin: In oala punem la calit putin usturoi pisat si ulei, cand devine putin rumen adaugam faina si amestecam sa nu se arda. Cand incepe sa prinda culoare adaugam apa si amestecam ff bine cu telul sa nu se faca...
Snitel vienez cu cartofi zdrobiti
Batem feliile de vitel bine si le saram si piperam. Lasam cca 1 ora la rece. Cartofii ii spalam si stergem bine. Intr-un vas adaugam cartofii cu multa sare grunjoasa si ii dam la cuptor sa se coaca (cca 40 min). Intre timp alegem grelos . Facem snitelele: dam carnea prin...
Gogosele de dovleac cu scortisoara
Curatam dovleacul, il taiem cuburi mari si il fierbem foarte bine cu putina sare. Cand e moale bine il facem piure si il lasam la racit. Cand e rece bine adaugam faina (cat cuprinde sa devina un alua potrivit sa luam cu linguta gogoselele sa le prajim).Adaugam si un ou. Amestecam...
Salata de ton cu piersici
-Scurgem tonul din conserva de ulei si il maruntim, adaugam o lingura de maioneza light si asezonam cu putina sare si piper. - Scoatem din suc jumatatile de piersici si le umplem cu pasta de ton. - Le servim alaturi de salata verde .
Salata cu pui
- spalam salata verde si taiem sau rupem marunt frunzele. - rosia se taie bucati potrivite; ceapa se taie felii - Carnea se face pe gratar si apoi adaugam sare, piper si o taiem fasii - amestecam salata cu rosiile, ceapa, maslinele scurse, adaugam sare, ulei de masline si otet. Aranjam...
Briose cu ciocolata
- Batem ouale cu zaharul bine, adaugam untul topit, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. - incorporam ciocolata bucati (eu am avut si alba si neagra asa ca am combinat) - Punem aluatul cu o lingura in forme si dam la cuptorul incalzit in prealabil. Se coace cca 18 min la 200...
Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata
- Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa (pastram apa in alt vas), ii zdrobim si adaugam ulei. Ii lasam la racit. - varza murata maruntita se spala din 2 ape sa nu fie foarte sarata. Stoarcem si o calim bine in putin ulei. - Intr-un...
Salata de cus-cus cu pui si legume
- Intr-un vas pregatim cus-cusul. Peste cus-cus turnam 2 cani de supa fierbinte (eu am pus supa in care a fiert carnea sau puteti face cu cub knor).Ideea e sa fie proportia 1:2 , cantitatea de cus-cus / dubla cantitatea de lichid. Lasam asa cca 5 minute, sa absoarba toarta zeama. Apoi...
Ciorba de pui cu smantana
Portionam puiul in bucati si le punem la fiert in apa rece cu sare. Intre timp pregatim legumele: morcovi, patrunjelul si ardeii ii taiem cubulete; taiem fin prazul (sau ceapa) Desfacem conopida buchetele mici; taiem varza marunt. Cand carnea este pe jumate fiarta adaugam...
Supa crema de legume cu fasole uscata si varza
Pregatim sa facem o supa-crema din legume, astfel ca punem la fiert apa, adaugam morcovul, ceapa, ardeiul, dovlecelul, rosia, cartofii si bucatile de varza-taiate bucati mai mari. Adaugam sare si lasam sa fiarba foarte bine, sa fie moi. La final adaugam o cutie cu fasole boabe (poate fi maro) si...
Ficatei de pui cu ceapa si mamaliguta
Curatam ficatul si il portionam dupa preferinte. Taiem ceapa julien si o punem in tigaie la calit cu ulei de masline. Dupa 5 minute, cand ceapa s-a mai inmuiat, adaugam ardeiul gras taiat fasii si el. Lasam sub capac sa se caleasca si sa se inmoaie. Adaugam sare si apoi putin vin alb. Adaugam...
Pizza cu carnati si rosii
Pentru o tava mare patrata se face un aluat de pizza cam din cca 3 maini d efaina, inmuiata cu putina drojdie si apa calduta, sa ias aun aluat moale si elastic. Adaugam putin ulei de malsine. Lasam la dospit cca 15 minute. Facem sosul de rosii. Eu rpefer sa il fac eu insami decat...
Friptura de porc cu pastai de mazare soté
- Pregatim carnea: eu am avut deja gata facuta si am taiat felii de cotlet care a fost la cuptor. Sunt bune si gratarele de orice fel. - sosul de ciuperci se pregateste separat dintr-un plic de praf pentru sos (se gaseste in supermarketuri) amestecat cu un pahar de lapte rece. Se fierbe...
Paste cu ton
- Fierbem pastele in apa cu sare si ulei de masline - Intre timp tocam marunt o ceapa si o calim in ulei de masline, pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul pisat si apoi pasta si sucul de rosii. Adaugam tonul din conserv maruntit (putem adauga si uleiul din conserva). Mai adaugam...
File de peste pane
- Decongelam fileurile de peste, absorbim apa cu prospape de hartie si apoi presaram cu sare, piper,pasta de usturoi si putina zeama de lamaie. Lasam in aceasta marinata cca 30 min. - Batem ouale cu furculita; dam pestele prin faina, ou si prajim in ulei incins - Eu am servit alaturi de...
Taitei cu varza
- Taiem varza fidea si o saram- lasam asa cca 30 min. O stoarcem si o calim in ulei de masline, amestecand incontinuu. Cand s-a inmuiat si calit putin ,aduagam dupa gust , daca vrem (eu nu ama vut decat uscat^) marar verde. - Intre timp fierbem pastele , apoi le scurgem. - Amestecam...
Salata de surimi cu ton, oua si pickles
- Se fierb ouale si se taie cubulete. - Taiem marunt surimi , castraveciorii si scurgem tonul din conserva. Amestecam toate si adaugam maioneza. Asezonam cu sare si piper.
Supa crema de legume cu fasole verde
- Punem apa la fiert. Intre timp pregatim legumele. Eu nu am avut, dar pe langa ce am enumerat eu e foarte bun daca adaugati o rosie. Lasam o parte din pastaile de fasole verde si le taiem feliute mici. - Cand apa da in clocot adaugam legumele taiate bucati mai mari. Adaugam si carnatul...
Grelos cu peste
Pregatim grelos: alegem frunzele, le spalam bine si le fierbem in apa clocotita cu sare cca 5 minute. Scoatem intr-un vas cu apa rece cu cuburi de gheata (pentru a ramane o culoare frumoasa verde). Apoi strecuram bine. Eu am mancat frunze intregi dar se poate fierbe si taiat mai marunt, dupa...
Buturuga
Pregatim blatul pentru rulada: Batem bine ouale cu zaharul pana devine crema alba si adaugam faina cu ferment pentru prajituri. Coacem pe foaie de copt in tava si apoi calda o rulam intr-un prosop. Crema: Fierbem laptele; Amestecam faina cu cacao si zaharul si adaugam galbenusurile....
Platou cu carnati
- Morcella in sange si carnatul de porc negru se cresteaza si se prajeste in alcool (intr.un vas de ceramica) sau se pune pe gratar asa intreg. Apoi se taie feliute. - Alheira se prajeste in tigaie asa intreg, avand grija sa nu crape. La final se taie bucati mai mari. - Morcella cu orez (un...
Midii cu tagliatelli
- Preparam midiile. Punem apa cu ulei de masline si sare la fiert; cand da in clocot aduagam midiile si lasam putin sa fiarba. Strecuram si dam deoparte. - Separat preparam sosul: ceapa se taie marunt de tot; o inmuiem in ulei de masline si vin alb. Cand devine moale adaugam curry si smantana...