Desert tarta cu fructe de padure si mandarine

de Panacris in Dulciuri, 31 Mai 2020 | 2330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tartă 
  • Făină albă cca. 250 g
  • Ou 1 bucată
  • Apă 2 linguri
  • Unt 100 g
  • Zahăr pudră vanilat 100 g
  • Pentru umplutură:
  • Fructe de pădure cca. 500 g
  • Compot de mandarine cca. 200 g
  • Gellee albă (gelatină) 2 plicuri
  • Apă 300 ml
  • Zahăr brun 6 linguri
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu fructe de padure si mandarine:

Se prepară aluatul pentru blat: untul rece, se framanta cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa rece. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi.

Aluatul se scoate de la rece și se întinde în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt.

Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade C, până se rumeneste usor.

Între timp se preapară gelatina, praful se dizolvă în zeama de compotului de mandarine, completându-se cu apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se adaugă și zahărul, apoi se adduce la fiert și se lasă cca. 4 -5 minute până ce se obține un lichid transparent.

Peste aluatul de tartă rumenit se așează fructele de pădure congelate, apoi se adaugă gelatin și se dă la răcit  minim 3 ore până la servire.

O tartă rapidă simplă, puțin dulce dar gustoasă.

 Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu fructe de padure si mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca in trei straturi cu branza, ciocolata si bezea