1.Spalati bine cu apa rece carnea si legumele.
2.Fierbeti in apa cu sare carnea de pui.(~ 20 minute dupa ce a dat in primul clocot) O lasati la scurs
pana se raceste apoi o taiati fasii.
3.Ouale le puneti la fiert pentru 7 minute,apoi le curatati de coaja.Separati albusul de galbenus,apoi...
1.Cartofii se spala,se pun la fiert,apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef.
2.Morcovii se spala,se curata de coaja,apoi se fierb si se taie cubulete mici.
3.Broccoli se spala,se rupe buchete mai mici,apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare.Se trec printr-un jet de apa...
Modul de preparare este acelasi pentru toate retetele. Se pun ingredientele in blender si le mixam pana obtinem un smoothies fin si cremos.
Eu personal cred ca daca adaugam la ingrediente ingehetata, cuburi de gheata sau fructe congelate vom obtine un smoothies delicios si racoros.
Va...
Mod de preparare aluat
1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita.
2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat. Acoperim cu o folie si dam la frigider...
Pentru umplutura:
Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare.
Mod de preparare aluat:
1.Cerneti faina si o puneti intr-un castron,apoi faceti in mijloc o “gropita” in care puneti...
1.Spalati ficatul si carnea de pui, apoi le puneti la fiert in oale separate. Dupa ce s-au fiert le scurgeti de apa si le tocati marunt.
2.Puneti ouale la fiert timp de 7 minute.
3.Cat timp fierbe ficatul si carnea spalati si tocati ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul. Puneti totul...
1.Spalati si degresati cu apa calduta ouale,apoi le uscati cu servete de bucatarie.
2.Puneti ouale la fiert timp de 7-8 minute in apa cu sare si otet.
3.Cand sunt gata le scoateti si le lasati timp de 3 minute sa se racoreasca.
4.Puneti in palme vopsea de diferite culori,apoi luati...
Mod de preparare aluat:
1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua,drojdia si sarea.
2.Puneti zaharul,zaharul vanilat in lapte si incalziti-l 50 de secunde la microunde.
3.Adaugati in bolul cu faina,ouale,si laptele caldut(nu fierbinte)amestecati cu o spatula(sau lingura),apoi...
1.Puneti laptele la foc,adaugati sarea ,zaharul vanilat si zaharul si amestecati continuu pana este totul dizolvat.
2.Trageti dupa foc si adaugati untul.Lasati untul sa se topeasca in lapte.
3.Intr-un bol puneti faina cernuta si drojdia uscata.Daca folositi drojdie proaspata dizolvati drojdia...
1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit.
2.Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru.
3.Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.(in ploaie).Trebuie sa iasa o compozitie destul de tare.
4.Taiati merele cubulete si...
Mod de preparare:
1.Curatati si spalati foarte bine spanacul.
2.Intr-o cratita(care stiti ca nu lipeste) in uleiul incins,la foc potrivit,caliti timp de 2 minute prazul si usturoiul taiate rondele.
3.Adaugati spanacul.Eu l-am taiat fasii destul de mari(vezi foto).Amestecati din cand in...
Mod de preparare cosulete
Spalam lintea sub jet de apa rece,apoi o lasam la scurs.
Amestecam lintea cu galbenusul,parmezanul si pesmetul cu grija pentru a nu sfarama lintea.
Puneti 2 linguri de compozitie in forme briose tapetate cu hartie de copt si cu mana presati bine pentru a lua forma...
Mod de preparare naut:
Nautul se lasa la inmuiat peste noapte.Sa fie apa deasupra nautului cel putin doua palme.
Dimineata se spala foarte bine in 2-3 ape,apoi se pune la fiert(eu prefer in oala sub presiune)astfel incat nautul sa fie acoperit de 5-6 cm de apa, la foc mediu pana cand...
Spalati foarte bine lintea,apoi o lasati la inmuiat acoperita cu apa de seara pana dimineata. O scurgeti de apa in care a stat la inmuiat,apoi o puneti intr-o oala cu apa sa fiarba timp de 10-15 minute.O puneti intr-o strecuratoare si o treceti printr-un jet de apa rece pentru a opri fierberea....
1.Rupeti cozanul in bucati,apoi turnati smantana batuta bine.
2.Topiti ciocolata la bain-marie,apoi o puneti peste cozonac si amestecati usor pana se incorporeaza.
3.Compozitia o puneti intr-o folie alimentara si-i dati forma unui salam(vezi foto).
4.Pana incalzim glazura de ciocolata...
1.Intr-un bol punem faina amestecata cernuta.
2.Intr-un castronel se amesteca drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zaharul.Amestecam pana se face ca o pasta.Aceasta pasta o punem in bolul cu faina,(in mijloc)acoperim cu prosop si lasam la crescut timp de 15-20 minute la loc...
Incingem uleiul in wok, apoi adaugam carnea taiata in fasii mai groase, chilli si dovleceii taiati cubulete mari. Lasam la foc 5-6 minute, dupa care adaugam rosiile cherry, morcovii baby carrots, semintele si mai lasam pe foc 3 minute. Adaugam sosul de soia si dupa 3 minute oprim focul.
Servim...
1.Salata dupa ce o spalam bine,o rupem cu mana si o punem pe fundul bolului.
2.Scurgem bine fasolea de apa din conserva,o spalam,apoi asezam un strat peste salata.
3.Procedam la fel si cu porumbul din conserva,pe care-l punem peste fasole.
4.Urmeaza un strat de ceapa rosie taiata...
1.Seara puneti la inmuiat in boluri diferite nautul, griul si orezul.(nu uitati sa le spalati foarte bine inainte cu apa rece)
2.Dimineata:
-Smochinele, caisele si cojile de portocala le puneti in apa calda timp de o jumatate de ora.Le scurgeti de apa,le puneti intr-un bol,dar nu aruncati...
Dovleacul curatat de coaja, se da pe razatoare(sau la robot), apoi se pune pe foc cu zaharul si zaharul vanilat pana se inmoaie bine.Tragem dupa foc si adaugam grisul.Il lasam sa se raceasca,apoi adaugam semintele de dovleac prajite putin.Daca va place scortisoara puteti adauga o lingurita....
Umplutura: Va recomand sa folositi ceea ce preferati voi. Eu am pus rahat, stafide inmuiate in rom si o lingura de cacao pe care am amestecat-o intr-o parte de aluat.
Aluat: Dizolvati drojdia intr-o ceasca de apa calduta.
Bateti ouale si amestecati cu drojdia dizlovata, apoi...
1.Se spala fasolea cu apa rece,apoi se scurge.
2.Se taie cubulete mici gogonelele si lamaia.
3.Prazul se taie rondele subtiri.
Punem totul intr-un bol,adaugam ulei de masline,sare s piper dupa gust.Daca va place mai acra puteti adauga putina zeama de lamaie.
Pofta buna!
Se rasnesc migdalele curatate de pielita pana cand se obtine o pulbere fina.
1.Se pune faina de migdale intr-un bol,se adauga albusurile,faina,coaja rasa de lamaie,romul,scortisoara si zaharul.Se amesteca cu lingura de lemn pana obtineti o compozitie destul de tare.
2.Se umple cu compozitie...
Mod de preparare blat:
Incalziti cuptorul.
1.Separati albusurile de galbenusuri.
2.Cu mixerul bateti albusurile cu sarea si apa pana devin spuma,apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat si mixati pana ce zaharul se dizolva complet.
3.Adaugati galbenusurile si la final faina...
Pieptii de pui se condimenteaza cu sare si piper, se taie fasii si se prajesc in ulei de masline.
Ungem foarte bine un vas de yena cu unt. Punem cuscusul nefiert, adaugam tarhon, sare si piper.
Asezam fasiile de pui, peste care taiem feliute cateii de usturoi si adaugam doua cani de...
Se spala bine dovleceii,se taie pe lung apoi se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc putin.Se scot si se aseaza intr o tava de inox sau vas de iena.
Branza data pe razatoarea marea se amesteca cu ouale batute,cateva fire de tarhon,grisul,piperul si chimenul.Se gusta si numai daca e...
Dupa ce am spalat foarte bine ficatul i-l punem la fiert in apa cu sare,spumuim si lasam sa dea in cateva clocote.Dupa ce se raceste putin i-l taiem bucati mai mici.
Calim timp de 3-4 minute in uleiul de masline, ceapa,usturoiul si ardeiul, toate tocate marunt.Adaugam rosiile taiate cubulete...
Mai intai spalam germenii de grau foarte bine,apoi ii lasam la inmuiat in apa rece(cat sa i acopere)
Cat germenii stau la inmuiat taiem rosiile cubulete mici.Patrunjelul se toaca marunt.Cand germenii de grau s-au inmuiat se amesteca cu rosiile si patrunjelul.La final punem sarea, sucul...
Pieptul de pui se da prin masina de tocat.Ceapa si mararul se toaca marunt,morcovul i-l dam pe razatoarea mica.
Amestecam carnea de pui cu legumele, verdeata,ouale batute si pesmetul.Condimentam cu cimbru,piper si saram dupa gust.
Ne umezim mainile si formam bilute pe care le strapungem cu...
Carnea tocata o amestecam cu tarhonul si patrunjelul tocate marunt.Condimentam dupa gust cu usturoi,sare si piper.Daca compozitia vi se pare foarte moale adaugati 2-3 linguri de pesmet.Ne umezim mainile cu apa rece si formam chiftelutele in mijloc punand cate o feliuta de cascaval.
Batem...
Salata “Cuibul cocoşului de munte”
1.Spalati bine cu apa rece carnea si legumele. 2.Fierbeti in apa cu sare carnea de pui.(~ 20 minute dupa ce a dat in primul clocot) O lasati la scurs pana se raceste apoi o taiati fasii. 3.Ouale le puneti la fiert pentru 7 minute,apoi le curatati de coaja.Separati albusul de galbenus,apoi...
Salata pentru Anul Nou – “Advent”
1.Cartofii se spala,se pun la fiert,apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef. 2.Morcovii se spala,se curata de coaja,apoi se fierb si se taie cubulete mici. 3.Broccoli se spala,se rupe buchete mai mici,apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare.Se trec printr-un jet de apa...
Retete de smoothie pentru zile caniculare
Modul de preparare este acelasi pentru toate retetele. Se pun ingredientele in blender si le mixam pana obtinem un smoothies fin si cremos. Eu personal cred ca daca adaugam la ingrediente ingehetata, cuburi de gheata sau fructe congelate vom obtine un smoothies delicios si racoros. Va...
Placinta cu mere
Mod de preparare aluat 1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita. 2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat. Acoperim cu o folie si dam la frigider...
Cozonaci fara framantare
Pentru umplutura: Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare. Mod de preparare aluat: 1.Cerneti faina si o puneti intr-un castron,apoi faceti in mijloc o “gropita” in care puneti...
Aperitiv drob de pui
1.Spalati ficatul si carnea de pui, apoi le puneti la fiert in oale separate. Dupa ce s-au fiert le scurgeti de apa si le tocati marunt. 2.Puneti ouale la fiert timp de 7 minute. 3.Cat timp fierbe ficatul si carnea spalati si tocati ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul. Puneti totul...
Oua rosii
1.Spalati si degresati cu apa calduta ouale,apoi le uscati cu servete de bucatarie. 2.Puneti ouale la fiert timp de 7-8 minute in apa cu sare si otet. 3.Cand sunt gata le scoateti si le lasati timp de 3 minute sa se racoreasca. 4.Puneti in palme vopsea de diferite culori,apoi luati...
Pasca cu ciocolata
Mod de preparare aluat: 1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua,drojdia si sarea. 2.Puneti zaharul,zaharul vanilat in lapte si incalziti-l 50 de secunde la microunde. 3.Adaugati in bolul cu faina,ouale,si laptele caldut(nu fierbinte)amestecati cu o spatula(sau lingura),apoi...
Gogosi
1.Puneti laptele la foc,adaugati sarea ,zaharul vanilat si zaharul si amestecati continuu pana este totul dizolvat. 2.Trageti dupa foc si adaugati untul.Lasati untul sa se topeasca in lapte. 3.Intr-un bol puneti faina cernuta si drojdia uscata.Daca folositi drojdie proaspata dizolvati drojdia...
Prajitura cu mere
1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. 2.Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru. 3.Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.(in ploaie).Trebuie sa iasa o compozitie destul de tare. 4.Taiati merele cubulete si...
Spanac cu ou posat
Mod de preparare: 1.Curatati si spalati foarte bine spanacul. 2.Intr-o cratita(care stiti ca nu lipeste) in uleiul incins,la foc potrivit,caliti timp de 2 minute prazul si usturoiul taiate rondele. 3.Adaugati spanacul.Eu l-am taiat fasii destul de mari(vezi foto).Amestecati din cand in...
Cosulete de linte cu guacamole
Mod de preparare cosulete Spalam lintea sub jet de apa rece,apoi o lasam la scurs. Amestecam lintea cu galbenusul,parmezanul si pesmetul cu grija pentru a nu sfarama lintea. Puneti 2 linguri de compozitie in forme briose tapetate cu hartie de copt si cu mana presati bine pentru a lua forma...
Hummus cu fasole rosie
Mod de preparare naut: Nautul se lasa la inmuiat peste noapte.Sa fie apa deasupra nautului cel putin doua palme. Dimineata se spala foarte bine in 2-3 ape,apoi se pune la fiert(eu prefer in oala sub presiune)astfel incat nautul sa fie acoperit de 5-6 cm de apa, la foc mediu pana cand...
Salata de linte,porumb si somon afumat
Spalati foarte bine lintea,apoi o lasati la inmuiat acoperita cu apa de seara pana dimineata. O scurgeti de apa in care a stat la inmuiat,apoi o puneti intr-o oala cu apa sa fiarba timp de 10-15 minute.O puneti intr-o strecuratoare si o treceti printr-un jet de apa rece pentru a opri fierberea....
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata
1.Rupeti cozanul in bucati,apoi turnati smantana batuta bine. 2.Topiti ciocolata la bain-marie,apoi o puneti peste cozonac si amestecati usor pana se incorporeaza. 3.Compozitia o puneti intr-o folie alimentara si-i dati forma unui salam(vezi foto). 4.Pana incalzim glazura de ciocolata...
Pizza mexicana
1.Intr-un bol punem faina amestecata cernuta. 2.Intr-un castronel se amesteca drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zaharul.Amestecam pana se face ca o pasta.Aceasta pasta o punem in bolul cu faina,(in mijloc)acoperim cu prosop si lasam la crescut timp de 15-20 minute la loc...
Piept de pui si legume in tigaia wok
Incingem uleiul in wok, apoi adaugam carnea taiata in fasii mai groase, chilli si dovleceii taiati cubulete mari. Lasam la foc 5-6 minute, dupa care adaugam rosiile cherry, morcovii baby carrots, semintele si mai lasam pe foc 3 minute. Adaugam sosul de soia si dupa 3 minute oprim focul. Servim...
Salata de fasole rosie
1.Salata dupa ce o spalam bine,o rupem cu mana si o punem pe fundul bolului. 2.Scurgem bine fasolea de apa din conserva,o spalam,apoi asezam un strat peste salata. 3.Procedam la fel si cu porumbul din conserva,pe care-l punem peste fasole. 4.Urmeaza un strat de ceapa rosie taiata...
Budinca lui Noe(Asure)
1.Seara puneti la inmuiat in boluri diferite nautul, griul si orezul.(nu uitati sa le spalati foarte bine inainte cu apa rece) 2.Dimineata: -Smochinele, caisele si cojile de portocala le puneti in apa calda timp de o jumatate de ora.Le scurgeti de apa,le puneti intr-un bol,dar nu aruncati...
Placinta cu dovleac si mac
Dovleacul curatat de coaja, se da pe razatoare(sau la robot), apoi se pune pe foc cu zaharul si zaharul vanilat pana se inmoaie bine.Tragem dupa foc si adaugam grisul.Il lasam sa se raceasca,apoi adaugam semintele de dovleac prajite putin.Daca va place scortisoara puteti adauga o lingurita....
Desert cozonacul bunicii
Umplutura: Va recomand sa folositi ceea ce preferati voi. Eu am pus rahat, stafide inmuiate in rom si o lingura de cacao pe care am amestecat-o intr-o parte de aluat. Aluat: Dizolvati drojdia intr-o ceasca de apa calduta. Bateti ouale si amestecati cu drojdia dizlovata, apoi...
Salata de fasole rosie cu praz
1.Se spala fasolea cu apa rece,apoi se scurge. 2.Se taie cubulete mici gogonelele si lamaia. 3.Prazul se taie rondele subtiri. Punem totul intr-un bol,adaugam ulei de masline,sare s piper dupa gust.Daca va place mai acra puteti adauga putina zeama de lamaie. Pofta buna!
Fursecuri cu migdale
Se rasnesc migdalele curatate de pielita pana cand se obtine o pulbere fina. 1.Se pune faina de migdale intr-un bol,se adauga albusurile,faina,coaja rasa de lamaie,romul,scortisoara si zaharul.Se amesteca cu lingura de lemn pana obtineti o compozitie destul de tare. 2.Se umple cu compozitie...
Tort cu crema de iaurt si piersici
Mod de preparare blat: Incalziti cuptorul. 1.Separati albusurile de galbenusuri. 2.Cu mixerul bateti albusurile cu sarea si apa pana devin spuma,apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat si mixati pana ce zaharul se dizolva complet. 3.Adaugati galbenusurile si la final faina...
Cuscus cu piept de pui la cuptor
Pieptii de pui se condimenteaza cu sare si piper, se taie fasii si se prajesc in ulei de masline. Ungem foarte bine un vas de yena cu unt. Punem cuscusul nefiert, adaugam tarhon, sare si piper. Asezam fasiile de pui, peste care taiem feliute cateii de usturoi si adaugam doua cani de...
Dovlecei cu branza la cuptor
Se spala bine dovleceii,se taie pe lung apoi se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc putin.Se scot si se aseaza intr o tava de inox sau vas de iena. Branza data pe razatoarea marea se amesteca cu ouale batute,cateva fire de tarhon,grisul,piperul si chimenul.Se gusta si numai daca e...
Ficat de curcan
Dupa ce am spalat foarte bine ficatul i-l punem la fiert in apa cu sare,spumuim si lasam sa dea in cateva clocote.Dupa ce se raceste putin i-l taiem bucati mai mici. Calim timp de 3-4 minute in uleiul de masline, ceapa,usturoiul si ardeiul, toate tocate marunt.Adaugam rosiile taiate cubulete...
Tabule (salata arabeasca)
Mai intai spalam germenii de grau foarte bine,apoi ii lasam la inmuiat in apa rece(cat sa i acopere) Cat germenii stau la inmuiat taiem rosiile cubulete mici.Patrunjelul se toaca marunt.Cand germenii de grau s-au inmuiat se amesteca cu rosiile si patrunjelul.La final punem sarea, sucul...
Rotite de pui
Pieptul de pui se da prin masina de tocat.Ceapa si mararul se toaca marunt,morcovul i-l dam pe razatoarea mica. Amestecam carnea de pui cu legumele, verdeata,ouale batute si pesmetul.Condimentam cu cimbru,piper si saram dupa gust. Ne umezim mainile si formam bilute pe care le strapungem cu...
Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval
Carnea tocata o amestecam cu tarhonul si patrunjelul tocate marunt.Condimentam dupa gust cu usturoi,sare si piper.Daca compozitia vi se pare foarte moale adaugati 2-3 linguri de pesmet.Ne umezim mainile cu apa rece si formam chiftelutele in mijloc punand cate o feliuta de cascaval. Batem...