Mod de preparare gem de zmeura:
1.Spalati cu grija zmeura,apoi o lasati la scurs.
2.Puneti zmeura in vasul Zepter,adaugati 300 gr zahar si lasati cateva ore pana ce zmeura isi lasa zeama.Eu am lasat-o de seara pana dimineata la frigider.
3.Adaugati restul de zahar si zeama de lamaie,apoi...
1.Spalati bine ciocanelele de pui,apoi le asezati intr-un castron si le condimentati cu Vegeta.Le puneti in frigider pentru 30 de minute.
2.Intr-o tigaie,puneti uleiul iar cand este incins puneti ciocanelele si le prajiti la foc mare timp de ~ 2 minute pe fiecare parte,apoi le scoateti pe o...
1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme.
2.Adaugati ouale si mixati bine.
3.Amestecati faina cernuta cu praful de copt bicarbonatul si sarea.Puneti jumatate din amestecul cu faina peste compozitia din bolul mixerului si cu...
1.Umpleti o oala mare cu apa si puneti-o pe foc.
2.Spalati bine rosiile,apoi le taiati (un mic “X”) in partea de jos cu un cutit ascutit.Le puneti pentru 30 de secunde in apa clocotita,apoi le scoateti intr-un vas cu apa si gheata.Dupa 1-2 minute le decojiti de pielita....
1.Fierbeti pastele conform instructiunilor dupa ambalaj,apoi le treceti prin jet de apa rece.Puneti-le la scurs.
2.Bateti ouale,apoi adaugati branza,smantana,zaharul vanilat,zaharul vanilat,coaja de lamaie si stafidele.
3.Tapetati Vasul Zepter cu hartie pentru copt unsa cu putin unt,apoi...
1.Spalati foarte bine pieptul de pui,il feliati,apoi il bateti usor cu ciocanul pentru snitele.
2.Condimentati cu sare si piper dupa gust.
3.Incingeti vasul Zepter pana cand acul termocontrol ajunge la inceputul zonei verzi.
4.Puneti carnea,apoi o presati cu furculita.PUNETI CAPACUL si...
Mod de preparare vita cu sos
1.Spalati bine carnea,apoi o taiati cubulete.
2.In vasul Zepter,puneti uleiul de masline,apoi carnea si acoperiti cu capacul.Focul trebuie sa fie mic.Cand acul termocontrol ajunge in zona verde sus,ridicati capacul si puneti ceapa taiata julien,morcovii taiati...
1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.
Acoperti castronul cu prosop curat si lasati la crescut 1 ora.
2.Impartiti aluatul in 4 parti egale si intindenti-l cu ajutorul...
1.Puneti in vasul Zepter untul,zaharul(cele 4 linguri),zaharul vanilat si le lasati pana cand untul se topeste.(Amestecati continuu)
2.Asezati merele taiate felii si stropite cu putina zeama de lamaie,ananasul si presarati peste ele migdalele macinate.
Mod de preparare aluat:
1.Mixati...
1.Spalati bine pulpele,apoi le condimentati cu sare si piper.
2.In vasul Zepter puneti uleiul de masline,apoi asezati pulpele de pui si acoperiti cu capacul.Focul sa fie mic.Cand acul termocontrol ajunge in zona verde OPRITI focul si nu ridicati capacul.
3.Dupa 10 minute ridicati capacul si...
1.Spalati foarte bine lintea in doua,trei ape.
2.Spalati si curatati legumele.(Ceapa,ardeiul,morcovul.Nu uitati sa spalati si lamaia)
3.Puneti lintea in oala Zepter,adaugati apa si lasati-o la inmuiat ~15 minute.
4.Adaugati legumele taiate in bucati mari si puneti oala acoperita cu...
1.Incalziti cuptorul la foc mediu.
2.Spalati rosiile cherry,apoi uscati-le bine si asezati-le intr-o tava sau vas de yena uns cu ulei.
3.Presarati peste rosii, ceapa verde taiata si bucati de branza.(Eu am pus si putin ardei gras taiat pentru ca ne place,insa reteta originala nu are.)...
Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaoa.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Dupa ce a fiert,luati din aceasta compozitie 10 linguri in care se adaugati putina esenta de rom.Aceasta va fi glazura.
Separati galbenusurile de albusuri.Albusurile le...
Dulceata de capsuni reteta
In ambele variante
1.Spalati si curatati capsunile de codite.
2.Lasati-le la scurs intr-o strecuratoare.
3.Puneti capsunile intr-o oala care nu lipeste(eu am folosit una de inox cu fundul dublu) si adaugati zaharul,feliile si zeama de lamaie.(Pentru varianta...
1.Cerneti faina.Adaugati sarea.
2.Faceti o adancitura in mijlocul fainii si adaugati untul topit si oul batut cu zaharul.
3.Framantati bine pana obtineti un aluat legat.Acoperiti-l cu o folie alimentara si lasati-l la frigrider 1 ora.
4.Pe o bucata de hartie pentru copt intindeti aluatul cu...
1.Cerneti faina, cacaua si praful de copt,apoi le puneti intr-un bol si le amestecati cu zaharul.
2.Puneti in bolul mixerului maioneza si razuiti semintele din interiorul batonului de vanilie.Mixati 3 secunde.
3.Adaugati amestecul cu faina,apoi adaugati cate o lingura de apa calduta.(mixerul...
1.Spalati foarte bine sfecla,apoi o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere, pana se inmoaie bine.Puteti alege si varianta coacerii la cuptor(eu una o prefer). Dupa ce s-a fiert/copt o curatati de coaja,apoi o taiati rondele.
2.Portocalele se curata de coaja si se taie rondele.Jumatate dintr-o...
Mai intai preparam piureul de cartofi cu usturoi.
1.Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare.
2.Puneti intr-o craticioara untul, smantana,laptele,usturoiul dat pe razatoarea mica si condimente dupa gust si lasati la foc amestecand continuu, pana obtineti un sos...
1.Dupa ce spalati si curatati de coaja cartofii, ii taiati felii(nu foarte subtiri),apoi ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie pt copt.Ungeti feliile de cartofi cu ulei de masline si ii condimentati cu sare,piper si rozmarin. Dati la cuptorul preincalzit la 200 gr,timp de 15-20 minute....
1.Amestecati parmezanul cu faina, ceapa si prazul taiate rondele,mararul tocat,apoi condimentati dupa gust cu sare si piper.
2.Cartofii curatati de coaja si dovleceii se taie felii subtiri.
3.Ungeti o tava de 26 cm diametru de preferat cu peretii detasabili, cu putin ulei,apoi o tapetati cu...
1.Puneti apa la fiert cu o lingurita de sare si curry,apoi cand da in clocot, trageti dupa foc si puneti cuscus-ul.
2.Sarati si piperati ciupercile,apoi puneti-le pe grillul incins uns cu 1 lingura ulei de masline.Dupa ce sunt gata pe o parte, intorceti-le si pe partea cealalta.
3.Intr-o...
Mod de preparare umplutura
Merele le curatam de coaja si le taiem cubulete.Le punem la calit cu zaharul,zaharul vanilat la foc mic,pana se inmoaie si se evapora lichidul.Dupa ce tragem dupa foc,adaugam esenta de rom si scortisoara dupa gust.Cat timp se raceste ne apucam de facut foaia....
Mod de preparare aluat
Batem ouale cu zaharul,adaugam untul,apoi faina amestecata cu praful de copt(eu am pus in aluat cateva seminte de in).Dam aluatul la frigider pentru 2 ore.
Intre timp ne apucam sa pregatim umplutura.
Umplutura de mere
Inmuiem stafidele in rom si apa calduta....
1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen.
2.Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu mai este lipicios.Acoperiti cu un prosop si lasati-l la crescut ~ 1 ora.
3.Pe masa unsa cu...
Mod de preparare:
-spalati si taiati cubulete dovleceii
-spalati,curatati de coaja si taiati cubulete rosiile
-spalati si taiati marunt mararul si usturoiul
1.Intr-o tigaie (care nu lipeste) in uleiul incins caliti timp de 5-6 minute dovleceii.
2.Adaugati rosiile si condimentati cu...
Mod de preparare blat:
1.Mixati ouale cu zaharul foarte bine,apoi adaugati ciocolata topita, dar nu fierbinte.(la microunde sau pe aburi)
2.Amestecati ingredientele uscate: faina,praful de copt,cacaua si sarea,apoi adaugati-le peste compozitia cu oua.
3.Puneti compozitia intr-o tava (cu...
1.Spalati bine cartofii.(folositi un burete de vase nou)
2.Puneti cartofii la fiert.Dupa ce apa a dat in clocot ii mai lasati 5 minute.
3.Incalziti cuptorul la 220 gr.
4.Scurgeti cartofii de apa in care au fiert,apoi adaugati uleiul,sarea,piperul si rozmarinul.
5.Puneti cartofii...
Spalam caisele,le curatam de coaja,le scoatem samburii, apoi le asezam pe o farfurie si le presaram cu putin zahar.
Intr-o cratita punem pesmetul si nuca macinata si lasam sa se rumeneasca putin,pana cand pesmetul devine rumeniu.Tragem dupa foc si adaugam zaharul.
Punem pe foc apa cu sare....
Umplutura
Amestecam branza sarata, pe care o faramitam cu ajutorul furculitei, cu branza de vaci.(In reteta originala in umplutura era adaugat si marar)
Foi
Dizolvati drojdia in laptele caldut,apoi adaugati faina cernuta,sarea si framantati pana obtineti un aluat moale si elastic,dar...
Intr-o tava pe care o tapetam cu hartie de copt presaram zahar, asezam cateva cubulete de unt, apoi felii de para asezate in cerc. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana cand perele se inmoaie.
Scoatem de la cuptor presaram parmezanul razalit, acoperim cu foaia pe care o intepam din loc...
Clatite cu gem de zmeura in vasul Zepter
Mod de preparare gem de zmeura: 1.Spalati cu grija zmeura,apoi o lasati la scurs. 2.Puneti zmeura in vasul Zepter,adaugati 300 gr zahar si lasati cateva ore pana ce zmeura isi lasa zeama.Eu am lasat-o de seara pana dimineata la frigider. 3.Adaugati restul de zahar si zeama de lamaie,apoi...
Ciocanele de pui cu hrisca si legume
1.Spalati bine ciocanelele de pui,apoi le asezati intr-un castron si le condimentati cu Vegeta.Le puneti in frigider pentru 30 de minute. 2.Intr-o tigaie,puneti uleiul iar cand este incins puneti ciocanelele si le prajiti la foc mare timp de ~ 2 minute pe fiecare parte,apoi le scoateti pe o...
Prajitura cu caise
1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme. 2.Adaugati ouale si mixati bine. 3.Amestecati faina cernuta cu praful de copt bicarbonatul si sarea.Puneti jumatate din amestecul cu faina peste compozitia din bolul mixerului si cu...
Gazpacho cu rosii si pepene rosu
1.Umpleti o oala mare cu apa si puneti-o pe foc. 2.Spalati bine rosiile,apoi le taiati (un mic “X”) in partea de jos cu un cutit ascutit.Le puneti pentru 30 de secunde in apa clocotita,apoi le scoateti intr-un vas cu apa si gheata.Dupa 1-2 minute le decojiti de pielita....
Budinca de paste in vas Zepter
1.Fierbeti pastele conform instructiunilor dupa ambalaj,apoi le treceti prin jet de apa rece.Puneti-le la scurs. 2.Bateti ouale,apoi adaugati branza,smantana,zaharul vanilat,zaharul vanilat,coaja de lamaie si stafidele. 3.Tapetati Vasul Zepter cu hartie pentru copt unsa cu putin unt,apoi...
Friptura din piept de pui in vas Zepter
1.Spalati foarte bine pieptul de pui,il feliati,apoi il bateti usor cu ciocanul pentru snitele. 2.Condimentati cu sare si piper dupa gust. 3.Incingeti vasul Zepter pana cand acul termocontrol ajunge la inceputul zonei verzi. 4.Puneti carnea,apoi o presati cu furculita.PUNETI CAPACUL si...
Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter
Mod de preparare vita cu sos 1.Spalati bine carnea,apoi o taiati cubulete. 2.In vasul Zepter,puneti uleiul de masline,apoi carnea si acoperiti cu capacul.Focul trebuie sa fie mic.Cand acul termocontrol ajunge in zona verde sus,ridicati capacul si puneti ceapa taiata julien,morcovii taiati...
Pizza in vasul Zepter
1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios. Acoperti castronul cu prosop curat si lasati la crescut 1 ora. 2.Impartiti aluatul in 4 parti egale si intindenti-l cu ajutorul...
Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter
1.Puneti in vasul Zepter untul,zaharul(cele 4 linguri),zaharul vanilat si le lasati pana cand untul se topeste.(Amestecati continuu) 2.Asezati merele taiate felii si stropite cu putina zeama de lamaie,ananasul si presarati peste ele migdalele macinate. Mod de preparare aluat: 1.Mixati...
Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter
1.Spalati bine pulpele,apoi le condimentati cu sare si piper. 2.In vasul Zepter puneti uleiul de masline,apoi asezati pulpele de pui si acoperiti cu capacul.Focul sa fie mic.Cand acul termocontrol ajunge in zona verde OPRITI focul si nu ridicati capacul. 3.Dupa 10 minute ridicati capacul si...
Supa crema de linte in oala Zepter
1.Spalati foarte bine lintea in doua,trei ape. 2.Spalati si curatati legumele.(Ceapa,ardeiul,morcovul.Nu uitati sa spalati si lamaia) 3.Puneti lintea in oala Zepter,adaugati apa si lasati-o la inmuiat ~15 minute. 4.Adaugati legumele taiate in bucati mari si puneti oala acoperita cu...
Clafoutis cu rosii cherry
1.Incalziti cuptorul la foc mediu. 2.Spalati rosiile cherry,apoi uscati-le bine si asezati-le intr-o tava sau vas de yena uns cu ulei. 3.Presarati peste rosii, ceapa verde taiata si bucati de branza.(Eu am pus si putin ardei gras taiat pentru ca ne place,insa reteta originala nu are.)...
Prajitura cu cirese
Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaoa.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Dupa ce a fiert,luati din aceasta compozitie 10 linguri in care se adaugati putina esenta de rom.Aceasta va fi glazura. Separati galbenusurile de albusuri.Albusurile le...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta In ambele variante 1.Spalati si curatati capsunile de codite. 2.Lasati-le la scurs intr-o strecuratoare. 3.Puneti capsunile intr-o oala care nu lipeste(eu am folosit una de inox cu fundul dublu) si adaugati zaharul,feliile si zeama de lamaie.(Pentru varianta...
Tarta cu rubarba
1.Cerneti faina.Adaugati sarea. 2.Faceti o adancitura in mijlocul fainii si adaugati untul topit si oul batut cu zaharul. 3.Framantati bine pana obtineti un aluat legat.Acoperiti-l cu o folie alimentara si lasati-l la frigrider 1 ora. 4.Pe o bucata de hartie pentru copt intindeti aluatul cu...
Tort de ciocolata, capsuni si maioneza
1.Cerneti faina, cacaua si praful de copt,apoi le puneti intr-un bol si le amestecati cu zaharul. 2.Puneti in bolul mixerului maioneza si razuiti semintele din interiorul batonului de vanilie.Mixati 3 secunde. 3.Adaugati amestecul cu faina,apoi adaugati cate o lingura de apa calduta.(mixerul...
Salata de sfecla rosie si portocala
1.Spalati foarte bine sfecla,apoi o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere, pana se inmoaie bine.Puteti alege si varianta coacerii la cuptor(eu una o prefer). Dupa ce s-a fiert/copt o curatati de coaja,apoi o taiati rondele. 2.Portocalele se curata de coaja si se taie rondele.Jumatate dintr-o...
Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului)
Mai intai preparam piureul de cartofi cu usturoi. 1.Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. 2.Puneti intr-o craticioara untul, smantana,laptele,usturoiul dat pe razatoarea mica si condimente dupa gust si lasati la foc amestecand continuu, pana obtineti un sos...
Musaca de cartofi
1.Dupa ce spalati si curatati de coaja cartofii, ii taiati felii(nu foarte subtiri),apoi ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie pt copt.Ungeti feliile de cartofi cu ulei de masline si ii condimentati cu sare,piper si rozmarin. Dati la cuptorul preincalzit la 200 gr,timp de 15-20 minute....
Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde
1.Amestecati parmezanul cu faina, ceapa si prazul taiate rondele,mararul tocat,apoi condimentati dupa gust cu sare si piper. 2.Cartofii curatati de coaja si dovleceii se taie felii subtiri. 3.Ungeti o tava de 26 cm diametru de preferat cu peretii detasabili, cu putin ulei,apoi o tapetati cu...
Cuscus cu legume si ciuperci pleurotus
1.Puneti apa la fiert cu o lingurita de sare si curry,apoi cand da in clocot, trageti dupa foc si puneti cuscus-ul. 2.Sarati si piperati ciupercile,apoi puneti-le pe grillul incins uns cu 1 lingura ulei de masline.Dupa ce sunt gata pe o parte, intorceti-le si pe partea cealalta. 3.Intr-o...
Placinta cu mere
Mod de preparare umplutura Merele le curatam de coaja si le taiem cubulete.Le punem la calit cu zaharul,zaharul vanilat la foc mic,pana se inmoaie si se evapora lichidul.Dupa ce tragem dupa foc,adaugam esenta de rom si scortisoara dupa gust.Cat timp se raceste ne apucam de facut foaia....
Tarta cu mere si branza de vaci
Mod de preparare aluat Batem ouale cu zaharul,adaugam untul,apoi faina amestecata cu praful de copt(eu am pus in aluat cateva seminte de in).Dam aluatul la frigider pentru 2 ore. Intre timp ne apucam sa pregatim umplutura. Umplutura de mere Inmuiem stafidele in rom si apa calduta....
Gogosi de post
1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen. 2.Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu mai este lipicios.Acoperiti cu un prosop si lasati-l la crescut ~ 1 ora. 3.Pe masa unsa cu...
Mancare de dovlecei
Mod de preparare: -spalati si taiati cubulete dovleceii -spalati,curatati de coaja si taiati cubulete rosiile -spalati si taiati marunt mararul si usturoiul 1.Intr-o tigaie (care nu lipeste) in uleiul incins caliti timp de 5-6 minute dovleceii. 2.Adaugati rosiile si condimentati cu...
Tort cu crema de iaurt si capsuni
Mod de preparare blat: 1.Mixati ouale cu zaharul foarte bine,apoi adaugati ciocolata topita, dar nu fierbinte.(la microunde sau pe aburi) 2.Amestecati ingredientele uscate: faina,praful de copt,cacaua si sarea,apoi adaugati-le peste compozitia cu oua. 3.Puneti compozitia intr-o tava (cu...
Cartofi noi la cuptor cu rozmarin
1.Spalati bine cartofii.(folositi un burete de vase nou) 2.Puneti cartofii la fiert.Dupa ce apa a dat in clocot ii mai lasati 5 minute. 3.Incalziti cuptorul la 220 gr. 4.Scurgeti cartofii de apa in care au fiert,apoi adaugati uleiul,sarea,piperul si rozmarinul. 5.Puneti cartofii...
Galuste cu caise
Spalam caisele,le curatam de coaja,le scoatem samburii, apoi le asezam pe o farfurie si le presaram cu putin zahar. Intr-o cratita punem pesmetul si nuca macinata si lasam sa se rumeneasca putin,pana cand pesmetul devine rumeniu.Tragem dupa foc si adaugam zaharul. Punem pe foc apa cu sare....
Placinta cu branza
Umplutura Amestecam branza sarata, pe care o faramitam cu ajutorul furculitei, cu branza de vaci.(In reteta originala in umplutura era adaugat si marar) Foi Dizolvati drojdia in laptele caldut,apoi adaugati faina cernuta,sarea si framantati pana obtineti un aluat moale si elastic,dar...
Placinta cu pere – Sfogliata con pere
Intr-o tava pe care o tapetam cu hartie de copt presaram zahar, asezam cateva cubulete de unt, apoi felii de para asezate in cerc. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana cand perele se inmoaie. Scoatem de la cuptor presaram parmezanul razalit, acoperim cu foaia pe care o intepam din loc...