Dupa reteta Mihaelei Simandan.
Ingrediente pentru umplutura din mere
Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci
Mod de preparare aluat
Batem ouale cu zaharul,adaugam untul,apoi faina amestecata cu praful de copt(eu am pus in aluat cateva seminte de in).Dam aluatul la frigider pentru 2 ore.
Intre timp ne apucam sa pregatim umplutura.
Umplutura de mere
Inmuiem stafidele in rom si apa calduta.
Merele le curatam de coaja si le taiem cubulete.Le punem la fiert cu zaharul,la foc mic,pana se inmoaie si se evapora lichidul.Cand se racesc adaugam stafidele scurse de apa si scortisoara dupa gust.
Crema de branza
Batem ouale cu zaharul foarte bine, pana zaharul se topeste,adaugam branza de vaci,coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Intindem aluatul intr-o forma rotunda(de preferat cu fundul detasabil) unsa cu unt,intepam aluatul cu o furculita si presaram un pic de gris.Punem umplutura de mere,apoi crema de branza.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 50-55 minute.
Pofta buna!