Prajitura cu mere

de camelia75 in Dulciuri, 31 Oct 2014 | 9053 vizualizari

 

Rapida si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 -7 mere mari
  • 4 oua (medii)
  • 1 cana de zahar (200 gr zahar)
  • 1 cana de faina (masurati cu cana cu care ati masurat zaharul, 160 gr)
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 1/2 cana lapte ,
  • 1/2 pachet unt ,
  • 1 ceasca zahar,
  • 3 linguri cu cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit.
2.Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru.
3.Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de copt si cacaua ( in ploaie ). Trebuie sa iasa o compo
zitie destul de tare.
4.Taiati merele cubulete(nu foarte mici) si le asezati intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu ulei si hartie de copt.(eu am folosit o tava cu diametrul de 26)
5.Turnati compozitia peste mere si amestecati. Deasupra presarati fulgi de migdale.
6.Dati la cuptorul preincalzit la 160 grade timp de ~ 60 minute. ( Puteti face proba cu scobitoarea)

Mod de preparare glazura:

Puneti toate ingredientele pe foc si lasati sa dea in cateva clocote,apoi turnati glazura fierbinte peste prajitura calda. Taiati prajitura dupa ce s-a racit bine.

Puteti sa renuntati la glazura si s-o pudrati cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi fragede si mere