Galuste cu caise

de camelia75 in Dulciuri, 11 Mai 2013 | 17159 vizualizari

 

Galustele cu caise sau prune este o reteta delicioasa preferata in special de mici.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 caise
  • 4-5 cartofi mari (1kg)
  • faina cat cuprinde(~300 gr)
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri nuca pisata
  • 6 linguri pesmet
  • 3 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu caise:

Spalam caisele,le curatam de coaja,le scoatem samburii, apoi le asezam pe o farfurie si le presaram cu putin zahar.
Intr-o cratita punem pesmetul si nuca macinata si lasam sa se rumeneasca putin,pana cand pesmetul devine rumeniu.Tragem dupa foc si adaugam zaharul.
Punem pe foc apa cu sare.
Cartofii se fierb,se curata de coaja si se lasa putin la scurs.Se piseaza cu furculita,adaugam oul,apoi faina si framantam bine.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Lucram aluatul cu mainele pudrate cu faina si repede,pentru a nu se inmuia.Eu am rupt bucati din aluat(de marimea unui ou mare),l-am intins in palma,apoi am pus caisa intreaga(fara sambure).”Inchidem” caisa in aluat si o modelam in palme.Le punem la fiert in apa care a dat in clocot si le lasam pana se ridica la suprafata (~10-15 minute)
Se scot si imediat se “tavalesc” prin amestecul de pesmet.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]