butoiaurora76

1

Bucataras
incepator

Constanta

Bucataras din 22.05.2012

RETETE30
PRIETENI144
Retete

Desert lava cake

In Dulciuri la 4 Iul 2018

Se topeste ciocolata cu untul pe bain marie, se adauga ouale, apoi galbenusurile amestecand bine dupa ele, zaharul pudra iar la final faina, esenta de vanilie si praful de sare. Se amesteca bine si se toarna in forme de soufle, formele unse cu unt si tapetate cu faina. Se pun in cuptorul...

Prajitura cu afine si ricotta

In Prajituri la 21 Oct 2013

Pentru aceasta reteta separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol amestecam albusul cu zaharul pana devine o spuma tare. Separat, amestecam galbenusurile, ricotta, untul topit si laptele. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam albusurile spuma si amestecam...

Prajitura cu prune,scortisoara si smantana

In Prajituri la 3 Sep 2013

Mixati ouale cu sarea pana isi tripleaza volumul apoi adaugati zaharul, zaharul vanilat, uleiul, smantana si apoi coaja de lamaie. Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o usor in compozitie. Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu foaie de copt si puneti...

Cheesecake cu zmeura si bomboane Raffaello

In Torturi la 18 Aug 2013

Se maruntesc biscuitii si se framanta cu untul topit. Se tapeteaza cu acest aluat forma de tort detasabila. Se amesteca crema de branza cu zaharul, zaharul vanilat si frisca lichida la mixer. Apoi se adauga zmeura amestecand usor cu lingura. Se topeste ciocolata si se amesteca si ea in crema...

Negresa cu caise

In Prajituri la 26 Iul 2013

Frecam untul cam 5 minute, adaugam zaharul, galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua, praful de copt, zaharul vanilat , apoi iaurtul si ciocolata rasa. Separat batem albusurile cu putina saredupa care le incorporam in aluat amestecand cu lingura de jos in sus. Luam o tava ,o ungem cu...

Tort amandina

In Torturi la 18 Iul 2013

 Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o lingura si amestecand usor sa nu se lase spuma. Blatul se toarna intr-o...

Chinezoaica

In Prajituri la 18 Iul 2013

Se mixeaza untul moale la temperatura camerei cu zaharul, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se amesteca albusurile cu compozitia de mai sus usor cu miscari de jos in sus. Se coace la cuptor pana trece...

Briose cu fulgi de ciocolata

In Prajituri la 10 Iul 2013

Se pregatesc 12 forme din hartie pe o tava si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se amesteca bine cu o lingura intr-un bol ingredientele uscate. Se adauga ouale, laptele si uleiul si se bat bine cu mixerul sau cu telul aprox. 2 minute pana obtinem un aluat lucios.  Se adauga...

Prajitura cu Fanta de portocale

In Prajituri la 9 Iul 2013

Pentru blat: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se fac o spuma alba, apoi adaug faina iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestec cu o lingura cu miscari de sus in jos.  Pentru crema: Amestecam branza de vaci cu zaharul si coaja rasa de lamaie apoi cu untul...

Ciocolata de casa in doua culori cu alune de padure si stafide

In Dulciuri la 9 Iul 2013

Intr-o cratita pe foc se topeste zaharul in apa obtinandu-se un sirop de consistenta mierii. Se opreste focul si adaug untul lasat in prealabil la temperatura camerei taiat in bucatele mici. Amestec sa se topeasca untul. Adaug apoi laptele praf in compozitie amestecand bine. La sfarsit pun...

Tort Diplomat cu portocale si ananas

In Torturi la 9 Iul 2013

Gelatina se pune la hidratat in zeama de la compot (inainte cu 30 minute). Se separa ouale. Albusul se bate spuma cu jumatate din cantitatea de zahar (jumatate de cana),  cu zaharul ramas se freaca galbenusurile. Se bate frisca spuma. Apoi se pun pe foc galbenusurile si se adauga peste ele...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 8 Iul 2013

Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare si cu zaharul. In bezeaua rezultata se adauga galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare, apoi uleiul, iaurtul in care s-a dizolvat praful de copt, zaharul vanilat, esenta de lamaie si faina in ploaie. Prajitura se introduce in...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 4 Iul 2013

Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu mixerul ouale, laptele, zaharul, vanilia si se pun in cratita peste zaharul ars. Cratita...

Salam de biscuiţi, reţetă cu nesquick

In Prajituri la 4 Iul 2013

Salam de biscuiţi, reţetă cu nesquick Se amesteca laptele cu zaharul si nesquick pe foc pana cand se topeste zaharul. Apoi se stinge focul si se adauga untul. Dupa ce s-a topit si untul se adauga esenta de rom. Biscuitii se maruntesc, rahatul se taie bucatele. Compozitia lichida se lasa sa...

Cheesecake cu crema de vanilie si topping de fructe de padure

In Torturi la 2 Iul 2013

 Preparare: Se maruntesc biscuitii, se framanta cu untul topit si se formeaza un blat care se coace 10 minute in forma de tort in cuptorul preancalzit. Pt cheesecake se mixeaza crema de branza cu mascarpone si zaharul, apoi se adauga ouale unul cate unul mixand dupa fiecare, la final...

Tort de Craciun

In Torturi la 27 Dec 2012

Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca pana se dizolva. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar. Galbenusurile se bat si ele spuma cu 150 g zahar, se adauga putin cate putin uleiul ca sa se incorporeze complet, apoi cacao, ultima faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie se...

Rulada cu magiun de prune si nuci

In Prajituri la 12 Sep 2012

Se bat bine galbenusurile cu zaharul tos dizolvat intr-o lingura de apa fierbinte pana se fac crema. Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc ca o bezea. In crema de galbenusuri se toarna faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu miscari de jos in sus. Aluatul...

Ciocolata de casa cu rom, stafide si nuci

In Prajituri la 11 Sep 2012

Se fierbe un sirop din apa si zahar de o consistenta apropiata de cea a dulcetii. Se pune in sirop o lingura de zeama de lamaie si apoi untul. Se topeste untul si apoi se stinge focul. Se toarna in reprize laptele praf amestecat cu cacao si se amesteca energic pana la omogenizare. Se pune...

Napolitane de casa

In Prajituri la 18 Iul 2012

Zaharul, faina, si cacao se amesteca uniform intr-o cratița. In alta cratița se topește pe foc margarina in lapte, iar dupa ce da in cateva clocote se adauga compoziția din prima cratița. Se pune treptat și se amesteca pentru a nu se face cocoloașe. Se amesteca continuu și...

Pandispan cu cirese

In Prajituri la 16 Iul 2012

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga uleiul cate o lingura, apoi laptele putin cate putin, vanilia, se amesteca, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se pun albusurile peste galbenusuri...

Prajitura cu nuca

In Prajituri la 29 Iun 2012

Se mixeaza untul cu zaharul pana se face spuma. Albusurile se bat cu un praf de sare si se adauga in crema de unt amestecand usor cu miscari de sus in jos . Se adauga faina amestecata cu praful de copt si nucile la mixer iar la sfarsit sucul si coaja rasa de la o lamaie. Se baga la cuptor pana se...

Tort rusesc

In Torturi la 29 Iun 2012

Pentru blat: Se amesteca la mixer untul taiat bucatele si la temperatura camerei cu zaharul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si oul si se lasa mixerul sa lucreze. Va rezulta un aluat sfaramicios din care se ia 2/3 aluat cu care se tapeteaza fundul unei forme de tort unsa cu unt....

Tort de sarlota cu fructe

In Torturi la 29 Mai 2012

Galbenusurile se mixeaza cu 8 linguri de zahar si cu faina. Intr-un ibric se toarna o cana de lapte si in lapte pe foc se dizolva gelatina. Apoi, in compozitia de galbenusuri se toarna cana de lapte cu gelatina si se pune pe foc pe bain marie, se toarna restul de lapte in fir subtire...

Tavalite in nuca de cocos

In Prajituri la 28 Mai 2012

Se bate bine la mixer oul cu zaharul, se adauga mierea, untul topit, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie cubulete. Pentru glazura se amesteca untul cu...

Gogosele profiterol

In Prajituri la 26 Mai 2012

Pentru coji se fierbe apa cu uleiul si sarea si cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Apoi se lasa aluatul sa se raceasca si se adauga cate un ou amestecand la mixer dupa fiecare pana am pus toate cele 6 oua. Se lasa aluatul sa se...

Prajitura cu glazura de bezea

In Prajituri la 24 Mai 2012

Se mixeaza bine zaharul cu smantana, se adauga margarina topita, apoi faina in ploaie amestecata cu praful de copt, iar la final cacao. Se amesteca, rezultand un aluat gros. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pana trece testul cu scobitoarea vreo 20-25 minute. Se...

Briose cu ciocolata

In Prajituri la 24 Mai 2012

Se amesteca la mixer faina, cu praful de copt, cacao, ciocolata, apoi adaug oul, zaharul vanilat, laptele, uleiul si zaharul. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25 minute.

Ciocolata de casa in doua culori

In Dulciuri la 23 Mai 2012

Intr-o cratita pe foc se topeste zaharul in apa obtinand un sirop de consistenta mierii...in functie de cat de mult fierb siropul atat de tare va iesi ciocolata. Se opreste focul si se trage vasul de pe foc. Apoi adaug untul si amestec sa se topeasca. Adaug laptele praf in prima compozitie...

Mascarpone Cheesecake

In Prajituri la 22 Mai 2012

Biscuitii se dau prin masina de tocat si apoi se framanta cu untul topit formandu-se un blat subtire care se coace la cuptor timp de 10 minute intr-o forma de tort cu peretii detasabili unsa in prealabil cu unt. Crema de branza se mixeaza bine cu zaharul apoi se adauga mascarpone, se mixeaza...

Inghetata copilariei

In Dulciuri la 22 Mai 2012

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si cu faina, se pune la foc cu laptele pe bain marie amestecand incontinuu pana se ingroasa ca o ciulama. Se pune untul care in prealabil a fost lasat la temperatura camerei, se amesteca si se ia de pe foc lasandu-se la racit. Separat se bat albusurile cu...

Afisate 1 - 30 din 30 retete    

Postari recente

publicat la 04.07.2018

Desert lava cake

publicat la 21.10.2013

Prajitura cu afine si ricotta

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]