Prajitura cu glazura de bezea

de butoiaurora76 in Prajituri, 24 Mai 2012 | 10038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g margarina
  • 1 praf copt
  • 2 linguri cacao
  • 200 g smantana 32% grasime
  • Bezeaua:
  • 5 albusuri
  • 230 g zahar
  • o lingura zeama lamaie
  • stafide inmuiate in rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura de bezea:

Se mixeaza bine zaharul cu smantana, se adauga margarina topita, apoi faina in ploaie amestecata cu praful de copt, iar la final cacao. Se amesteca, rezultand un aluat gros. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pana trece testul cu scobitoarea vreo 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit. Se pregateste bezeaua din albusuri batute cu zaharul si zeama de lamaie. Bezeaua se intinde peste blat si se baga la cuptor 5 minute. Dupa, se stinge cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca inauntru, cu usa de la cuptor intredeschisa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura de bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]