Tort de Craciun

de butoiaurora76 in Torturi, 27 Dec 2012 | 12053 vizualizari

 

Tort de craciun cu blat ciocolatos, crema ganache de ciocolata alba, un strat cu migdale maruntite si un strat cu ananas.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • jumatate pahar cacao
  • 180 ml apa clocotita
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 360 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • migdale
  • ananas
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca pana se dizolva. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar. Galbenusurile se bat si ele spuma cu 150 g zahar, se adauga putin cate putin uleiul ca sa se incorporeze complet, apoi cacao, ultima faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma, amestecand cu miscari de sus in jos. Se pune aluatul in forma de copt la cuptor la 180 de grade aprox. 40 de minute. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie in trei parti egale.

Pentru crema am topit ciocolata in frisca lichida. Am pus si gelatina topita pe baie de aburi. Apoi ciocolata o las sa se raceasca eventual la frigider. Dupa ce s-a racit ea se intareste si o mixez ca sa se faca o crema pufoasa. Jumatate din cantitatea de ciocolata o amestec cu migdalele macinate si cu f putina esenta de migdale, cealalta jumatate cu ananas maruntit. Blatul il insiropez putin, apoi pun crema.

Deasupra am turnat o glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

29.12.2012, 20:13

l-as manca in fiecare zi.........

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:14

babi5 1

30.09.2013, 20:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de caramel, afine si ciocolata