Prima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte.
Cernem faina intr-un bol.
Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa care o adaugam peste faina.Pe urma adaugam un varf cutit sare si amestecam iar la final facem o gaura...
Spalam urzicile in mai multe apa si le punem la fiert.Dupa ce s-au fiert le punem la scurs.
Spalam hribi,ii curatam si ii punem la fiert.
Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt
Intr-o tigaie adaugam uleiul si ceapa si le calim putin impreuna.
Dupa care adaugam urzicile si hribi...
Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs.
Spalam borcanele si le lasam la scurs.
Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul borcanului.
La fiecare borcan punem cate 2 linguri de zahar.
Umplem cu apa borcanul si le...
Incepem cu ciresele mari.Le spalam bine dupa care le curatam de codite si le scoatem samburi si le dam deoparte.
Procedam cu ciresele mici la fel cu ciresele mari si le rastunem peste ele.
Adaugam zaharul peste ele si le lasam peste noapte ca sa lase sirop.
A doua zi scurgem siropul...
Eu am avut ghebe proaspete culese din padure, deci prima oara le curatam, le spalam si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, le punem in strecuratoare. Dupa ce au lasat toata apa, le dam la robot.
Intr-un lighean adaugam ghebele tocate, orezul, carnea tocata, uleiul si amestecam. Dupa care...
Curatam ghebele, le spalam si le punem la fiert.
Pregatim maioneza intre timp. Punem doua oua la fiert sa fie tari. Dupa ce s-au fiert, adaugam intr-un bol doar galbenusurile. Dupa care adaugam si galbenusurile de la celelate doua oua ramase, o lingura de mustar si mixam. Dupa adaugam treptat...
Spalam piepturile de gasca si le despicam carnea de pe oase.Le taiem in bucati mai mici ca sa le putem praji mai usor, dupa care le batem pe fiecare cu ciocanul de carne.
Separat intr-un bol zbatem bine ouale cu usturoiul maruntit si cu un un praf de sare .
Intr-un alt bol amestecam faina...
Incepem prin a amesteca faina, praful de sare si praful de copt. Separat am amestecat cacaua cu zaharul dupa care l-am rasturnat peste faina. Le amestecam pe toate pana se incorporeaza bine impreuna.
Separat amestecam uleiul cu iaurtul si esenta si le rasturnam peste compoztia de faina....
Pregatim maiaua din drojdia, 50 g zahar si 100 ml apa calduta.
Cernem faina intr-un lighean mai mare. Adaugam cam 1 lingura de sare, restul de zahar si amestecam. Dupa care facem o gaura in mijloc si adaugam ouale, margarina si drojdia dizolvata.
Incepem sa framantam mai adaugand treptat...
Maruntim biscuitii si nuca prin robot.
Separat amestecam zaharul pudra cu sucul, plicurile de zahar vanilat si esenta de rom
Peste biscuiti si nuca maruntite adaugam zaharul, cacaua si amestecam. Adaugam untul topit si siropul. Le amestecam bine pana se incorporeaza toate impreuna....
Mixez untul cu untura si zaharul pudra. Dupa ce le-am mixat bine, adaugam oul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam faina si amestecam aluatul cu mana pana iese un aluat mai lipicios. Il acoperim cu o folie si il dam la frigider min 30 min.
Infainam foarte bine masa de lucru si sucitorul....
Spalam bine perele. Le taiem in bucati cu tot cu coaja. Pregatim o oala mai micuta adaugam bucatile de pere si coaja de portocala spalata bine.
Punem apa peste ele si dam la fiert.
Din punctul cand incepe sa fiarba lasam inca 15 minute. Dupa care oprim focul si lasam oala acoperita....
Pregatim mai intai siropul-punem la fiert apa cu lingurile de capuccino, lasam sa fiarba un clocot dupa care adaugam zaharul, amestecam si oprim focul. Lasam sa se raceasca.
Mixam frisca lichida pana se intareste. Separat mixam mascarponele cu zaharul pudra. Rasturnam peste frisca si amestecam...
Spalam ceapa si o tocam marunt sau o dam prin robot.
Ardei si vinetele le-am copt pe gratar.le-am pus cu sare si i-am curatat de pielite.Dupa care iam curatat si de saminta si cotoare.I-am dat prin robot pe fiecare separat.
Ghebele le spalam in mai multe ape pana iese apa curata Dupa care...
Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii.
Spalam merele si perele. Le taiem bucati mari si dam deoparte cotoarele. Eu le-am lasat cu coaja pe toate.
Am folosit masina de carnea si le-am dat pe toate prin ea sa iasa mai marunt, dar puteti da prin razatoare sau robot fiecare...
Spalam gutuile si le dam jos tot puful de pe ele. Spalam si merele dupa care le dam prin razatoare. Dam ambele fructe cu tot cu coaja prin razatoare. Eu le-am dat prin robot.
Dupa ce le-am razuit, adaugam deasupra jumtate de kg zahar si le dam deoparte.
Punem pe foc apa si restul de zahar....
Pregatim un bol mai mare si adaugam frisca lichida. O mixam pana se intareste foarte bine. Separat mixam cutiile de mascarpone cu zaharul pudra apoi le adaugam peste frisca.
Un pachet de biscuiti ii desfacem in doua (incercand sa ii lasam intregi pentru decor)si le luam crema din ele. Al doilea...
Prima data pregatim cafeaua. Punem 400 ml apa la fiert dupa care adaugam 5 lingurite cafea si 3 lingurite zahar. Lasam sa fiarba, oprim focul si lasam sa se limpezeasca
Pregatim un bol mai mare si punem frisca lichida.Incepem sa mixam si cand incepe sa se ingroase adaugam ambele cutii de...
Eu am avut struguri de masa dar se poate face si din struguri normali.
Spalam struguri foarte bine si ii punem la scurs.Luam fiecare strugure in parte si il curatam de ciorchini.eu am luat fiecare bobita si mam asigurat ca nu a mai ramas nici o bucatica de ciorchin pe ea ca nu vreau sa am...
Incepem prin a le spala pe fiecare.Le lasam un pic la scurs de apa si intre timp pregatim o perdeaua pe care vom pune legumele la uscat sau zvantat.
Legatura de telina verde nu am tocato doar am spalato si am intinso direct pe perdeaua
Eu am avut ardei medi asa ca doar iam curatat de...
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le tocam marunt. Eu am avut ciuperci la congelator gata fierte, le-am scos de la congelator sa se dezghete dupa care le-am bagat la robot de le-am tocat.
Orezul il curatam de impuritati.
Intr-un bol mai mare amestecam orezul,ciupercile si ceapa.Adaugam...
Intr-un bol punem untura, grisul, sarea si untul topit si mixam. Dupa adaugam laptele si oul si mixam din nou.Treptat incoporam faina si framantam pana iese un aluat nelipicios si usor de modelat. Dam la frigider 30 de min.
Eu am avut 2 pulpe si un piept de la o gaina de casa asa ca am fiert...
Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare, piper, rozmarin si condimentele pentru friptura.
Ungem o tava cu ulei si asezam carnea condimentata.
Intr-o tigaie adaugam ceapa tocata marunt, uleiul, bulionul, boiaua de ardei dulce si ardeiul tocat marunt. Le calim impreuna, iar la...
Amestecam grisul, zaharul vanilat, praful de copt, zaharul pudra si zaharul. Adaugam uleiul, esenta si apa minerala. Mixam totul impreuna, apoi adaugam treptat faina cat sa iasa un aluat ca de chec.
In tava unsa cu ulei rasturnam compozitia si deasupra adaugam fructele (murele, visinele,...
Spalam merele si le curatim de coaja. Apoi le dam prin razatoare si le punem la fiert impreuna cu zaharul si 50 ml apa.Le lasam sa fiarba dar mai amestecam din cand in cand.Intre timp intr-un bol dizolvam plicurile de budinca cu restul de apa. Rasturnam treptat peste mere amestecand energic sa nu...
Spalam peștii si ii curatam daca e cazul, eu i-am afumat acasa asa ca erau deja curatati de mine.
Curatam cepele si le tocam.
Punem in tava uleiul impreuna cu lingurile de bulion si ceapa si amestecam.
Așezam pești peste ceapa si adaugam rosiile spalate si taiate nu chiar bucati mici....
Punem untul la topit, apoi adaugam laptele si lasam pe foc pana se incalzeste laptele.
Intr-un bol amestecam grisul, zaharul, sarea si praful de copt. Facem o gaura in mijloc si adaugam crema de lapte. Framantam un aluat usor lipicios si elastic.
Rupem bucatele mici din aluat, dar sa avem...
Intr-un bol adaugam crema de mascarpone si o amestecam impreuna cu zaharul. Dupa aceea adaugam ciocolata topita si racita si mixam din nou. Separat mixam frisca lichida.
Treptat incepem sa incorporam frisca in compozitia de mascarpone si amestecam cu miscari usoare ca sa fie cat mai aerata...
Incepem prin a face caramelul: Intr-o oala care nu se lipeste, punem pe foc si adaugam zaharul cu esenta de vanilie si amestecam energic pana se topeste tot zaharul si se formeaza caramelul. Eu am rasturnat caramelul in alte forme
Am impartit caramelul in 3 forme si le rasucim pana se acopera...
Intr-un vas sfaramam branza cu furculita si o amestecam cu chimenul si cca 1 lingura de mac.Amestecam bine si adaugam ouale batute si untul taiat cubulete.Treptat incorporam faina pana rezulta un aluat elastic si nelipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider min 30 min...
Paine cu leurda si untura
Prima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte. Cernem faina intr-un bol. Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa care o adaugam peste faina.Pe urma adaugam un varf cutit sare si amestecam iar la final facem o gaura...
Scrob cu hribi, urzici si leurda
Spalam urzicile in mai multe apa si le punem la fiert.Dupa ce s-au fiert le punem la scurs. Spalam hribi,ii curatam si ii punem la fiert. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt Intr-o tigaie adaugam uleiul si ceapa si le calim putin impreuna. Dupa care adaugam urzicile si hribi...
Compot de cirese mari
Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul borcanului. La fiecare borcan punem cate 2 linguri de zahar. Umplem cu apa borcanul si le...
Dulceata de cirese mari si cirese mici negre
Incepem cu ciresele mari.Le spalam bine dupa care le curatam de codite si le scoatem samburi si le dam deoparte. Procedam cu ciresele mici la fel cu ciresele mari si le rastunem peste ele. Adaugam zaharul peste ele si le lasam peste noapte ca sa lase sirop. A doua zi scurgem siropul...
Sarmale cu ghebe si carne
Eu am avut ghebe proaspete culese din padure, deci prima oara le curatam, le spalam si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, le punem in strecuratoare. Dupa ce au lasat toata apa, le dam la robot. Intr-un lighean adaugam ghebele tocate, orezul, carnea tocata, uleiul si amestecam. Dupa care...
Ghebe cu maioneza
Curatam ghebele, le spalam si le punem la fiert. Pregatim maioneza intre timp. Punem doua oua la fiert sa fie tari. Dupa ce s-au fiert, adaugam intr-un bol doar galbenusurile. Dupa care adaugam si galbenusurile de la celelate doua oua ramase, o lingura de mustar si mixam. Dupa adaugam treptat...
Snitele din piept de gasca
Spalam piepturile de gasca si le despicam carnea de pe oase.Le taiem in bucati mai mici ca sa le putem praji mai usor, dupa care le batem pe fiecare cu ciocanul de carne. Separat intr-un bol zbatem bine ouale cu usturoiul maruntit si cu un un praf de sare . Intr-un alt bol amestecam faina...
Desert biscuiti cu cacao
Incepem prin a amesteca faina, praful de sare si praful de copt. Separat am amestecat cacaua cu zaharul dupa care l-am rasturnat peste faina. Le amestecam pe toate pana se incorporeaza bine impreuna. Separat amestecam uleiul cu iaurtul si esenta si le rasturnam peste compoztia de faina....
Desert cozonac cu biscuiti
Pregatim maiaua din drojdia, 50 g zahar si 100 ml apa calduta. Cernem faina intr-un lighean mai mare. Adaugam cam 1 lingura de sare, restul de zahar si amestecam. Dupa care facem o gaura in mijloc si adaugam ouale, margarina si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam mai adaugand treptat...
Desert bilute cu nuca si biscuiti
Maruntim biscuitii si nuca prin robot. Separat amestecam zaharul pudra cu sucul, plicurile de zahar vanilat si esenta de rom Peste biscuiti si nuca maruntite adaugam zaharul, cacaua si amestecam. Adaugam untul topit si siropul. Le amestecam bine pana se incorporeaza toate impreuna....
Desert fursecuri 3 2 1
Mixez untul cu untura si zaharul pudra. Dupa ce le-am mixat bine, adaugam oul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam faina si amestecam aluatul cu mana pana iese un aluat mai lipicios. Il acoperim cu o folie si il dam la frigider min 30 min. Infainam foarte bine masa de lucru si sucitorul....
Cocktail de pere
Spalam bine perele. Le taiem in bucati cu tot cu coaja. Pregatim o oala mai micuta adaugam bucatile de pere si coaja de portocala spalata bine. Punem apa peste ele si dam la fiert. Din punctul cand incepe sa fiarba lasam inca 15 minute. Dupa care oprim focul si lasam oala acoperita....
Desert tort cu clatite si piscoturi
Pregatim mai intai siropul-punem la fiert apa cu lingurile de capuccino, lasam sa fiarba un clocot dupa care adaugam zaharul, amestecam si oprim focul. Lasam sa se raceasca. Mixam frisca lichida pana se intareste. Separat mixam mascarponele cu zaharul pudra. Rasturnam peste frisca si amestecam...
Zacusca de ghebe
Spalam ceapa si o tocam marunt sau o dam prin robot. Ardei si vinetele le-am copt pe gratar.le-am pus cu sare si i-am curatat de pielite.Dupa care iam curatat si de saminta si cotoare.I-am dat prin robot pe fiecare separat. Ghebele le spalam in mai multe ape pana iese apa curata Dupa care...
Marmelada din fructe
Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii. Spalam merele si perele. Le taiem bucati mari si dam deoparte cotoarele. Eu le-am lasat cu coaja pe toate. Am folosit masina de carnea si le-am dat pe toate prin ea sa iasa mai marunt, dar puteti da prin razatoare sau robot fiecare...
Dulceata de gutui si mere
Spalam gutuile si le dam jos tot puful de pe ele. Spalam si merele dupa care le dam prin razatoare. Dam ambele fructe cu tot cu coaja prin razatoare. Eu le-am dat prin robot. Dupa ce le-am razuit, adaugam deasupra jumtate de kg zahar si le dam deoparte. Punem pe foc apa si restul de zahar....
Desert tort cu biscuiti si agrise
Pregatim un bol mai mare si adaugam frisca lichida. O mixam pana se intareste foarte bine. Separat mixam cutiile de mascarpone cu zaharul pudra apoi le adaugam peste frisca. Un pachet de biscuiti ii desfacem in doua (incercand sa ii lasam intregi pentru decor)si le luam crema din ele. Al doilea...
Desert tort cu fructe si mascarpone
Prima data pregatim cafeaua. Punem 400 ml apa la fiert dupa care adaugam 5 lingurite cafea si 3 lingurite zahar. Lasam sa fiarba, oprim focul si lasam sa se limpezeasca Pregatim un bol mai mare si punem frisca lichida.Incepem sa mixam si cand incepe sa se ingroase adaugam ambele cutii de...
Compot de struguri
Eu am avut struguri de masa dar se poate face si din struguri normali. Spalam struguri foarte bine si ii punem la scurs.Luam fiecare strugure in parte si il curatam de ciorchini.eu am luat fiecare bobita si mam asigurat ca nu a mai ramas nici o bucatica de ciorchin pe ea ca nu vreau sa am...
Vegeta de casa
Incepem prin a le spala pe fiecare.Le lasam un pic la scurs de apa si intre timp pregatim o perdeaua pe care vom pune legumele la uscat sau zvantat. Legatura de telina verde nu am tocato doar am spalato si am intinso direct pe perdeaua Eu am avut ardei medi asa ca doar iam curatat de...
Sarmale de post cu ciuperci
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le tocam marunt. Eu am avut ciuperci la congelator gata fierte, le-am scos de la congelator sa se dezghete dupa care le-am bagat la robot de le-am tocat. Orezul il curatam de impuritati. Intr-un bol mai mare amestecam orezul,ciupercile si ceapa.Adaugam...
Cosulete cu carne
Intr-un bol punem untura, grisul, sarea si untul topit si mixam. Dupa adaugam laptele si oul si mixam din nou.Treptat incoporam faina si framantam pana iese un aluat nelipicios si usor de modelat. Dam la frigider 30 de min. Eu am avut 2 pulpe si un piept de la o gaina de casa asa ca am fiert...
Friptura de porc cu garnitura de orez
Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare, piper, rozmarin si condimentele pentru friptura. Ungem o tava cu ulei si asezam carnea condimentata. Intr-o tigaie adaugam ceapa tocata marunt, uleiul, bulionul, boiaua de ardei dulce si ardeiul tocat marunt. Le calim impreuna, iar la...
Desert prajitura cu fructe si gris
Amestecam grisul, zaharul vanilat, praful de copt, zaharul pudra si zaharul. Adaugam uleiul, esenta si apa minerala. Mixam totul impreuna, apoi adaugam treptat faina cat sa iasa un aluat ca de chec. In tava unsa cu ulei rasturnam compozitia si deasupra adaugam fructele (murele, visinele,...
Desert tort cu crema de mere si frisca
Spalam merele si le curatim de coaja. Apoi le dam prin razatoare si le punem la fiert impreuna cu zaharul si 50 ml apa.Le lasam sa fiarba dar mai amestecam din cand in cand.Intre timp intr-un bol dizolvam plicurile de budinca cu restul de apa. Rasturnam treptat peste mere amestecand energic sa nu...
Peste afumat la cuptor
Spalam peștii si ii curatam daca e cazul, eu i-am afumat acasa asa ca erau deja curatati de mine. Curatam cepele si le tocam. Punem in tava uleiul impreuna cu lingurile de bulion si ceapa si amestecam. Așezam pești peste ceapa si adaugam rosiile spalate si taiate nu chiar bucati mici....
Desert gogosi din gris cu ciocolata
Punem untul la topit, apoi adaugam laptele si lasam pe foc pana se incalzeste laptele. Intr-un bol amestecam grisul, zaharul, sarea si praful de copt. Facem o gaura in mijloc si adaugam crema de lapte. Framantam un aluat usor lipicios si elastic. Rupem bucatele mici din aluat, dar sa avem...
Desert Tiramisu cu ciocolata
Intr-un bol adaugam crema de mascarpone si o amestecam impreuna cu zaharul. Dupa aceea adaugam ciocolata topita si racita si mixam din nou. Separat mixam frisca lichida. Treptat incepem sa incorporam frisca in compozitia de mascarpone si amestecam cu miscari usoare ca sa fie cat mai aerata...
Desert crema de zahar ars
Incepem prin a face caramelul: Intr-o oala care nu se lipeste, punem pe foc si adaugam zaharul cu esenta de vanilie si amestecam energic pana se topeste tot zaharul si se formeaza caramelul. Eu am rasturnat caramelul in alte forme Am impartit caramelul in 3 forme si le rasucim pana se acopera...
Aperitiv saratele
Intr-un vas sfaramam branza cu furculita si o amestecam cu chimenul si cca 1 lingura de mac.Amestecam bine si adaugam ouale batute si untul taiat cubulete.Treptat incorporam faina pana rezulta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider min 30 min...