Bunatati pentru Craciun
Pregatim maiaua din drojdia, 50 g zahar si 100 ml apa calduta.
Cernem faina intr-un lighean mai mare. Adaugam cam 1 lingura de sare, restul de zahar si amestecam. Dupa care facem o gaura in mijloc si adaugam ouale, margarina si drojdia dizolvata.
Incepem sa framantam mai adaugand treptat apa calduta pana rezulta un aluat elastic si nelipicios. La sfarsit adaugam 50 ml ulei si mai framantam cca 10 min dupa care dam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Maruntim biscuitii, dupa care ii amestecam cu cacaua, zaharul pudra, esenta de rom. La sfarsit adaugam sucul si amestecam.
Impartim aluatul in 3 bucati egale. Dupa care luam o bucata, iar restul il dam deoparte.
Ungem masa de lucru si sucitorul cu ulei. Taiem bucata in doua.Intindem bucata din aluat o ungem cu crema de biscuti, presaram rahat si stafide. Apoi incepem sa rulam si dam deoparte. Procedam la fel si cu a doua bucata. Dupa ce am rulat amandoua bucati incepem sa le impletim impreuna.
Asezam aluatul impletit intr-o tava unsa cu ulei.
Procedam la fel si cu restul de aluat deci ar trebui sa iasa 3 cozonaci impletiti.
Dupa ce i-am pus in tava ii lasam 10 min asa, dupa care ungem fiecare cozonac cu oul batut si presaram mac deasupra.
Dam la cuptor pana se rumenesc frumos. Cat inca sunt calzi, eu i-am uns cu miere de albine.