aalliinnaa07

1

Bucataras
incepator

Hunedoara

Bucataras din 31.03.2012

RETETE141
PRIETENI318
Retete / Aperitive / Garnituri

Chiftele de dovlecei cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2014

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gaurile mici. Intr-un alt vas pe aceasi razatoare dam si branza de oaie. Dovleceii dati pe razatoare ii scurgem de apa pe care au lasat-o si ii punem peste branza. Peste branza si dovlecei adaugam ouale, mararul tocat marunt si...

Clatite umplute cu branza sarata, marar si sunca

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2014

Intr-un bol amestecam ouale cu faina folosind telul. Apoi adaugam treptat apa, iar la final adaugam untul si sarea. Trebuie sa obtinem un aluat subtire si cremos. Pentru umputura, dam pe razatoarea mare branza si sunca, iar mararul il tocam marunt si amestecam toate ingredientele. Intr-o...

Langosi cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2014

Intr-un castron spargem ouale, adaugam iaurtul, uleiul, sarea si bicarbonatul. Apoi adaugam faina si framantam bine aluatul. Aluatul il lasam putin sa creasca, apoi intindem o foaie nu foarte groasa si o taiem patratele sau triunghiuri. Pe fiecare patratel punem branza data pe razatoare...

Cartofi umpluti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2014

Cartofii se spala, ii uscam si ii taiem pe jumatate. Scobim cartofii cu o lingurita pana ramane o coaja de 1 cm grosime. Punem cartofii intr-o tava pe care am unso cu margarina si o introducem la cuptor pana pregatim umplutura. Umplutura: Taiem marunt sunca, ardeiul, ciupercile, ceapa,...

Placinta de foietaj cu ciuperci si branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2014

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem jumatate din aluatul de foietaj. Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina, apoi laptele pe rand  si amestecam 2-3 minute pana se ingroasa sosul. Dupa ce s-a ingrosat oprim focul si il lasam cateva minute deoparte sa se racoreasca putin. Apoi...

Snitel de porc in crusta

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2013

Carnea o caondimentam cu sare si piper si o lasam putin in frigider. Intre timp preparam crusta: Mararul l-am tocat marunt, apoi am adaugat busuioc uscat si le amestecam cu parmezanul, galbenusul si untul topit. Se poate adauga si parmesan in aceasta compozitie. Feliile de carne le prajim...

Cornuri cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2013

Drojdia o frecam cu 1 lingurita zahar, apoi adaugam laptele caldut si  faina pana obtinem o compozitie ca cea de clatite. Lasam maiaua pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam apa si faina, dar aluatul il lasam mai moale, adaugam uleiul, acoperim bolul unde se afla aluatul si il...

Tarta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2013

Dovleceii ii spalam, ii stergem de apa si ii taiem felii subtiri. Galbenusuriele le mixam cu putina sare pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul, apoi adaugam pe rand uleiul, parmezanul si laptele si amestecam bine. In compozitia de galbenusuri mai adaugam faina amestecata cu praful...

Oua in cuib

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2013

Taiem un capacel la fiecare rosie si cu o lingurita scobim miezul. Punem rosiile intr-o tava cu hartie de copt, spargem in fiecare cate un ou, apoi presaram oul cu sare, pieper si oregano si dam tava la cuptor pana se fac ouale. Cand sunt gata scoatem tava dn cuptor si radem branza sau cascaval...

Oua cu legume in stil turcesc (Menemen)

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2013

Cepele se taie felii, ardeii se taie pe jumatate, se curata de cotor si se feliaza, rosiile le taiem cubulete. Intr-o tigaie cu fundul gros se incinge uleiul si adaugam legumele, amestecam incontinuu pana se inmoaie, apoi adaugam zaharul si amestecam bine. Lasam pe foc pana cand lichidul...

Rulouri de varza cu branza

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2013

Frunzele de vaza le punem intr-o oala, apoi adaugam apa cat sa le acopere si sarea. Lasam frunzele sa fiarba la loc potrivit pana cand frunzele se inmoaie. Dupa ce au fiert taiem partea tare a frunzelor pentru a putea sa le rulam. Pana cand facem umplutura pornim cuptorul. Intr-un vas...

Placinta cu branza si ardei

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2013

Faina se amesteca cu 1 lingurita de sare.Drojdia o amestecam cu 1 lingurita de zahar, se adauga apa calduta si apoi  faina pana obtinem o compozitie ca cea de clatite.Lasam maiaua pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cat cuprinde si  2 linguri de ulei si o framantam timp de 15...

Rulada din omleta

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2013

Se face o omleta din cele 2 oua. Dupa ce este gata omleta o punem pe o farfurie si punem peste ea branza, apoi sunca, cascavalul, salamul, felii de rosii si ceapa, apoi o rulam incet sa nu se rupa.   Pofta buna!

Chiftele de porc cu legume

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2013

Cartoful curatat si spalat il dam pe razatoarea mare, il scurgem de zeama si il punem peste carne. Morcovul il dam pe razatoarea mare, iar ceapa si cateii de usturoi pe razatoarea mica, ciupercile le taiem marunt. Peste carne si legume adaugam oul, uleiul, mararul taiat marunt, sare si piper dupa...

Ciuperci umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2013

Curatam ciupercile de pielita si desprindem coditele.Spalam ciupercile si coditele si le punem la scurs pe un prosop de hartie. Coditele de la ciuperci se taie marunt, la fel si usturoiul, snitelul, mararul si rosia, dar partea  deasupra, nu si partea din mijloc cu seminte. Peste se...

Mini quiche cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2013

Spanacul se decongeleaza si se pune intr-un tifon sa se scurga bine de apa.Cand s-a scurt il amestecam cu 2 linguri de ulei si cu 1 lingura de pesmet. Ouale se bat bine cu telul, apoi se adauga smantana si se bate bine amestecul.Se adauga sarea, piperul, praful de copt si faina, se amesteca...

Chiftele de dovlecel si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2013

Dovlecelul si cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii dam pe razatoarea mare.Ii lasam 30 de minute pentru a lasa zeama si la sfarsit ii stoarcem bine. Peste dovlecelul stors si cartofi se pune ceapa si mararul tocate marunt, sare si piper dupa gust.Apoi se adauga oul si mestecam bine...

Snitele de porc umplute cu cascaval de casa

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2013

Batem carnea cu ciocanul pentru snitele si le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare snitel punem cate o felie de cascaval.(eu am folosit cascaval facut acasa)reteta de cascaval o gasiti aici  http://www.bucataras.ro/retete/cascaval-de-casa-32404.html Rulam snitelele, le tavalim...

Dovlecei pane cu sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2013

Dovlecelul il taiem felii nu foarte groase, il saram si il lasam la rece pana dovlecelul lasa apa. Scurgem feliile de dovlecel de apa, le tavalim in faina cu sare, apoi le dam prin ouale batute bine si le prajim in ulei incins.Dupa ce s-au prajit ii punem intr-o farfurie in care am pus...

Placinta de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2013

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii dam pe razatoare.Stoarcem cartofii dati pe razatoare, ii punem intr-un bol, taiem maslinele felii, ardeiul il taiem marunt si usturoiul il dam pe razatoare si le amestecam pe toate, punem sare. Intr-o tigaie mica punem 2 linguri de ulei, punem...

Reteta de placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2013

Cum se prepara Reteta de placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza Intr-un bol amestecam faina cu bicarbonatul, se adauga iaurtul, oul si sarea si se amesteca bine, iar la sfarsit adaugam si putin ulei.Obtinem un aluat mai moale si elastic.Formam o bila din aluat, il acoperit si il...

Ciuperci umplute pane

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2013

Ciupercile le curatam si le spalam, coditele ciuperciilor le taiem cubulete. Punem intr-o tigaie untul si 1/2 lingura ulei si calim coditele taiate cuburi impreuna cu sunca taiata marunt, le calim pana nu mai ramane zeama de la ciuperci si punem sare si piper dupa gust. Cand este gata lasam la...

Ciuperci cu maioneza si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2013

Daca folositi ciuperci proaspete se curata de pielite, se oparesc si se lasa sa se raceasca si sa se scurga de apa. Eu am folosit ciuperci la cutie, le-am tocat si le-am pus peste maioneza pe care am facut-o dintr-un galbenus de ou, 1 lingurita de mustar si ulei. La sfarsit punem sare si piper...

Mamaliga la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2012

Se face o mamaliga, nu foarte tare. Carnatii se taie cuburi si se prajesc in unt. Se ia o tava si se unge cu unt, se agauga un strat de mamaliga, peste se pune carnatul prajit si branza sarata si se acopera cu alt strat de mamaliga. Deasupra se pune 1 ou batut cu putina smantana si se da la...

Spanac cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2012

Ceapa taiata marunt se caleste in 50g ulei, apoi se adauga spanacul pe care l-am decongelat si il lasam 2 minute, apoi adaugam laptele, cateii de usturoi zdrobiti, smantana si sare dupa gust. Daca este prea subtire punem faina amestecata cu putin lapte pentru a ingrosa sosul. Pofta buna!

Snitele in aluat de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2012

Se spala cartofii,se fierb in apa cu un praf de sare,se lasa sa se raceasca,dupa care se curata de coaja. Se dau cartofii pe razatoare impreuna cu ceapa curatata,branza si se pun toate intr-un castron.Se adauga ouale faina si patrunjelul verde tocat.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust....

Chiftele grecesti

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2012

Carnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano,sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele. Se modeleaza cu mana chiftele rotunde, se trec prin faina si se rumenesc pe toate partile in ulei bine incins. Se...

Triunghiuri cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2012

Intr-un castron punem sarea, margarina,1 lingurita praf de copt stins cu 150 ml lapte, cascavalul si faina cat cuprinde. Intindem coca de 2-3 cm grosime, o taiem in tringhiuri si fiecare triunghi il umezim cu lapte si presaram cascaval ras. Triunghiurile se pun intr-o tava unsa cu unt,apoi...

Chiftele din dovlecei cu branza

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2012

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoare , apoi dam si branza telemea pe razatoare. Punem intr-un vas incapator dovleceii bine scursi, adaugam telemeaua rasa, cele doua oua si patrunjelul tocat marunt, apoi amestecam foarte bine toate ingredientele,apoi adaugam cele 5 linguri de faina...

"Icre false"

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2012

Se fierbe gris in apa cu sare in functie de cate "icre false" doriti sa iasa.Dupa ce este fiert grisul se lasa sa se raceasca.Intre timp facem maioneza,apoi peste maioneza punem pe rand cate o lingura de gris si amestecam cu mixerul,adaugand din cand in cand putina apa sa nu fie prea...

Afisate 1 - 30 din 34 retete    

Postari recente

publicat la 11.04.2016

Tarta fara coacere cu fructe

publicat la 19.03.2016

Tarta tatin

publicat la 23.10.2015

Chec 3 culori

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]