Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI121
Retete / Pizza

Pizza cu de toate

In Pizza la 10 Ian 2021

Lasa aluatul la decongelat. Taie in bucati mici sunculita,salamul,cabanosul. Desfa borcanul de ciuperci si lasa ciupercile la scurs. Rade cascavalul si parmezanul. Intr-un castron pune cele 2 oua si cu ajutorul unei furculite amesteca-le. Adauga peste oua cele doua linguri de pasta...

Chifle cu cascaval

In Piine la 10 Mai 2020

Intr-un vas de framantat puneti faina . Peste care adaugati celelate ingrediente si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit 30 de minute. Imparte aluatul obtinut in 8 parti. Formeaza chiflele si lasa-le la dospid 10 minute....

Pizza cu blat pufos

In Pizza la 3 Mai 2020

Intr-un bol am pus 2 linguri lapte caldut,sare drojdia si am amestecat cu o lingura de lemn. Cand totul a fost incorporat am adaugat restul de lapte si faina ,oul si lingura de ulei. Am framantat obtinand un aluat elastic. Am acoperit bolul cu un prosop si l-am lasat la dospit 15-20...

Chifle cu praf de copt

In Piine la 5 Apr 2020

Ia un castron/bol pentru framantat. Pune faina, praful de copt, iaurtul, uleiul, sare, ierburile aromatice si oul. Amesteca toate ingredientele si framanta bine pentru incorporarea lor. Aluatul obtinut il imparti in 4 chifle si le framanti putin pentru a le da forma dorita. Pregatesti...

Paine cu rozmarin

In Piine la 4 Iul 2018

Amesteca sarea, drojdia cu apa si lasa circa 10 minute. Ia un vas larg pentru framantat. Pune faina in vas, fa o gropita in mijlocul fainii, amesteca cu drojdia, uleiul, zaharul si framanta pana nu se mai lipeste de maini. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit pentru o...

Paine cu rozmarin si cascaval

In Piine la 4 Iul 2018

Se cerne faina intr-un vas de framantat. La mijloc se face o gropita in care se pun: drojdia, sare, zahar, uleiul si apa. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de mana. Strangi aluatul in mijlocul vasului si-l invelesti cu un prosop curat. Lasi la dospit timp de o ora. Dupa o...

Chifle cu mac

In Piine la 8 Mai 2017

Pune jumătate din făină într-un vas de frământat. Fă o gropiță în mijloc și acolo pune drojdia, sare, zahăr și ouăle. Laptele, apa si untul se pun la încălzit. Toarnă laptele peste făină și apucă-te de frământat. După ce ai omogenizat...

Pizza cu blat pufos

In Pizza la 12 Feb 2016

Aluat: Pune făina într-un vas de frământat. Adaugă peste făină drojdia, sarea, zahărul si apa. Frământă un aluat elastic fără a se lipească de mână. Acoperă cu un prosop si lasă la dospit 30 minute. Cât timp se dospește aluatul...

Pâine de casa cu iaurt

In Piine la 17 Sep 2015

Într-un vas pentru frământat pune jumătate din cantitatea de făină. Peste făină adaugă iaurtul, bicarbonatul și sarea. Amestecă ingredientele cu o lingură de lemn pentru omogenizare. Adaugă restul de făină  si frământă cu mîna . Tapeteaza o...

Pizza împăturită

In Pizza la 9 Iul 2015

Lasă aluatul la decongelat. Pregatește ingredientele pentru umplutură. Rade cașcavalul pe răzătoarea mică. Taie grosier prosciutto. Ciupercile taiate grosier. Taie ardeiul julien. Scoate porumbul din conservă si lasă-l la scurs. Întinde aluatul sub forma...

Pizza

In Pizza la 13 Mar 2015

Aluatul de pizza se lasa la decongelat Taie marunt feliile de sunca. Scurge apa din cutia de porumb si ciuperci Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt. Pune in tava aluatul de pizza decongelat  Unge aluatul cu 2 linguri suc de rosii. Presara deasupra in ordine...

Paine cu verdeturi

In Piine la 29 Mar 2014

Drojdia o punem intr-o cana si o dizolvam cu putina apa calda. Ceapa spalata si tocata marunt se marunteste bine in blender. La fel se procedeaza si cu patrunjelul. Intr-un vas de framantat punem faina,ceapa,patrunjelul,uleiul,sarea,zaharul si drojdia. Framantam bine pana obtinem un...

Portofele cu bacon si cascaval "Delaco"

In Piine la 23 Mar 2014

Intr-un vas de framantat se pune faina,faci putin loc si pui drojdia zaharul,sarea,uleiul si apa calda. Se obtine un aluat elastic. Lasi la dospit circa o ora. Rupi bucati din aluat ,framanti putin si intinzi cu sucitorul. Pe o parte a aluatului pui o bucata bacon si o bucata de...

Paine cu cartofi

In Piine la 18 Ian 2014

Faina cernuta se pune intr-un vas incapator ,pentru framantat. In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:cartofii fierti si rasi pe razatoarea mica,uleiul,sarea,zaharul drojdia si apa. Framanta un aluat elastic. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit 40-50 minute....

Paine cu iaurt

In Piine la 13 Ian 2014

Faina cernuta se pune intr-un vas de framantat. In mijlocul ei punem iaurtul,apa sare ,zahar,ulei si drojdie. Se framanta un aluat elastic. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit. Dupa ce s-a dospit se rup bucati cat o chifla ,se framanta putin si se pu in tr-o tava...

Chifle cu ceapa si masline

In Piine la 23 Noi 2013

Intr-un vas pentru framantat se pune faina cernuta. In mijloc se face o adancitura in care se pun:apa,uleiul,sare,zahar.drojdia si se framanta. Se lasa la dospit circa o ora. Intre timp taiem marunt ceapa si maslinele. Dupa ce aluatul s-a dospit il impartim in 8. Pe masa de lucru...

Paine cu iaurt neframantata

In Piine la 7 Noi 2013

Toate ingredientele se pun intr-un vas incapator(eu am un lighean in care framant) si se amesteca  bine cu o lingura din lemn sau cu mana, incat sa fie omogenizate. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasa la dospit la loc caldut ,circa o  ora. Pregatim formele in care coacem...

Chifle cu seminte

In Piine la 19 Oct 2013

Faina se pune intr-un bol,facandu-se un loc in mijloc. Drojdia,sarea,zaharul uleiul, si apa calduta se adauga si se framanta usor. Cand toate ingredientele au fost incorporate ,se adauga mixul de seminte,faramantand pentru incorporarea lor. Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza...

Pizza light

In Pizza la 9 Oct 2013

Blat Faina se pune intr-un vas pentru framantat. In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:sarea,zaharul,uleiul drojdia si apa calda. Se framanta pana la incorporare si se lasa la dospit o jumatate de ora. Intre timp se pregatesc topingurile. Ardeiul si rosiile se feliaza ....

Pizza cu ton

In Pizza la 2 Oct 2013

Blatul: Intr-un bol se pune faina,drojdia,sare,zahar,ulei si apa calda. Se framanta pana se incorporeaza toate ingredientele  Acoperim aluatul cu  un prosop si-l lasam la dospit 20-30 minute. O tava de marimea30/40 cm. o tapetam cu hartie de copt. Aluatul il punem in...

Pizza cu blat crocant

In Pizza la 26 Sep 2013

Blat: Faina,oul,uleiul,laptele,apa,sarea si zaharul se amesteca pana se omogenizeaza,obtinandu-se un aluat moale. Se lasa aluatul sa se odihneasca si se pregatesc ingredientele pentru pus deasupra. Intr-o tava cam de dimensiunile 22/32cm punem hartie de copt. Se unge hartia cu putin...

Pizza

In Pizza la 21 Iul 2013

Pentru inceput pregatim blatul. Punem ,intr-un castron,faina(300g)si adaugam laptele cald,zaharul,sarea ,uleiul,drojdia si framantam  pana obtinem in aluat care nu se lipeste de mana.Daca este nevoie (si sigur este)adaugam faina.Eu l-am framantat cu mana.Lasam sa se odihneasca 20 min....

Painici Laugenbrot

In Piine la 12 Iun 2013

Pregatim aluatul framantand toate ingredientele sau putem sa le punem in masina de paine-program faramantare. Lasam circa o jumatate de ora la dospit. Dupa dospire formam un sul mai gros si taiem 15-16 bucati .Eu le-am taiat de grosimea a doua degete. Intr-o cratita punem la fiert...

Chifle cu iaurt

In Piine la 23 Feb 2013

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul si se lasa 10-15 minute . Se ia un vas mare in care se pune faina neagra si 300 g. faina alba,uleiul,oul,sarea,iaurtul si drojdia.Se framanta pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat, care nu se lipeste de maini.Daca este nevoie se mai...

Chifle pufoase cu iaurt

In Piine la 22 Sep 2012

Faina alba si cea neagra se pun intr-un vas de framantat (nu se pune toata faina,ci se mai opreste o parte din cea neagra). Peste faina se adauga iaurtul,apa,sarea,zaharul si drojdia .Se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Daca este nevoie se mai adauga din faina oprita. Se acopera cu...

Paine de casa usor picanta

In Piine la 14 Mar 2012

Intr-un castron am frecat drojdia cu zaharul si sarea pana a devenit lichida. Apa calda se toarna usor si si se amesteca bine cu drojdia,uleiu condimentat si faina. Faina se adauga cate putin pentru a nu se forma cocoloase. Se framanta un aluat nu foarte tare. Aluatul se lasa la...

Paine pufoasa

In Piine la 1 Dec 2011

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea in care sunt scrise la programul de framantat si dospit.( 1 ora si 30 min). Am lasat aluatul in masina pana ce cuva s-a racit.  Aluatul l-am impartit si modelat in paine impletita si chifle. Am lasa sa se dospeasca 20-30 min, apoi am uns cu...

Afisate 1 - 27 din 27 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]