Chifle cu ceapa si masline

de Bunica in Piine, 23 Noi 2013 | 3071 vizualizari

 

Chiflele cu ceapa si masline le poti manca goale sau cu .......ce vrei;)

 

INGREDIENTE

  • 350 g. faina alba
  • 300 g. faina de secara
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 ml. apa calda
  • 1 ceapa de apa
  • 50 g. masline feliate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu ceapa si masline:

Intr-un vas pentru framantat se pune faina cernuta.

In mijloc se face o adancitura in care se pun:apa,uleiul,sare,zahar.drojdia si se framanta.

Se lasa la dospit circa o ora.

Intre timp taiem marunt ceapa si maslinele.

Dupa ce aluatul s-a dospit il impartim in 8.

Pe masa de lucru se presara putina faina ,se intinde o bucata de aluat cu mana,se pune pe ea o lingurita de ceapa amestecata cu masline si se framanta putin,cat sa se inglobeze ceapa si maslinele in aluat.

Fiecare chifla formata o punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce se fac toate  chiflele ,le acoperim cu un prosop curat si le lasam la dospit 10-15 minute.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 40-45 de minute.

Cand chiflele sunt coapte, se scot din cuptor,se pun pe un prosop si se invelesc.

Sunt delicioase.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot