![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 01.02.2025
publicat la 06.01.2025
publicat la 28.12.2024
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele
Incepem cu crema de ciocolata , pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida peste, transferam bolul pe baie de aburi. Amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita. Cand ciocolata s-a topit de tot, luam...
Aperitiv omleta cu spanac la cuptor
Spalam bine spanacul. Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator. Dupa ce s-a racorit cam 5 minute, il tocam marunt. Incingem o tigaie, punem 2 linguri ulei de...
Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Blatul: Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul. Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de galbenusuri. La final, adaugam vanilia. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Le...
Aperitiv briose cu ciuperci
Batem ouale spuma cu putina sare si piper. Adaugam uleiul, amestecam, apoi punem laptele batut. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ciupercile le spalam bine, le taiem bucatele. Ceapa verde curatata, o taiem rondele. In compozitia de mai sus, adaugam atat...
Desert tort cu crema caramel si visine
Incepem cu crema , pentru a avea timp sa se raceasca. Intr-un ceaunel, sau o cratita mai groasa, punem zaharul si il transferam pe foc. Il lasam sa se caramelizeze la foc potrivit, pana este complet topit. Intre timp, amestecam amidonul cu cateva linguri de lapte rece, pana amidonul...
Kebab libanez de pui
Spalam pieptul de pui si il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite. Intr-un bol, amestecam iaurtul, ketchup-ul, uleiul de masline, zeama de lamaie. Adaugam si restul condimentelor enumerate mai sus, le incorporam bine. Peste tot acest amestec punem bucatile de pui, le...
Aperitiv clatite cu pate si cascaval
Clatitele: Intr-un bol, mixam ouale cu un praf de sare, apoi si cu uleiul. Adaugam laptele, apa minerala, le amestecam. Punem faina treptat, praful de copt, mararul uscat si putin piper. Le incorporam bine fie cu telul, fie cu mixerul. Ungem o tigaie teflonata cu putin ulei, o...
Desert prajitura cu piersici si nuca de cocos
Blatul: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cand au devenit spuma, punem zaharul treptat si mixam continuu, pana zaharul este complet topit. Intr-un bol, amestecam faina cernuta, nuca de cocos si praful de copt. Amestecul de faina cu cocos il punem peste albusurile batute, le...
Desert cheesecake cu oreo
Punem cei 200 gr de biscuiti in blender si ii maruntim. Untul il punem pe baie de aburi pana se topeste. Amestecam biscuitii macinti cu untul topit. Pe un platou, asezam un inel detasabil cu diametrul de 20 cm. Punem amestecul cu biscuiti in interiorul inelului, presam bine cu...
Ciuperci la tigaie cu branzeturi
Spalam ciupercile si le punem pe o sita sa se scurga. Punem untul intr-o tigaie, o transferam pe foc si cand untul s-a topit, dam drumul ciupercilor si le inabusim 2-3 minute. Ceapa verde o taiem rondele, usturoiul curatat il taiem pe jumatate. Le punem si acestea in tigaie, amestecam...
Chiftele frantuzesti de pui
Pieptul de pui il spalam, il stergem cu servetele si il taiem cubulete. Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul si mararul le tocam marunt. Ouale le batem spuma. Intr-o cratita, punem carnea, ouale batute, cascavalul, parmezanul si faina. Le amestecam bine, adaugam ceapa verde si...
Salata cu oua si prosciutto
Ouale le punem la fiert. Din momentul in care incepe apa sa clocoteasca, le lasam fix 4 minute. Daca doriti sa fie mai tari, le lasati mai mult. Eu am dorit sa fie putin moale galbenusul, asa ca 4 minute au fost perfecte. Dupa ce s-au fiert, le punem sub jetul de apa rece, apoi le curatam de...
Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella
Spalam ciupercile, le scurgem bine si le taiem bucatele. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ciupercile, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Le inabusim 2 minute, apoi adaugam jumatate de cana cu apa, presaram sare si piper. Lasam sa scada la foc potrivit, pana se evapora tot...
Dorada la cuptor
Pestele curatat il spalam bine, il stergem cu servetele. Intr-un bolisor, amestecam uleiul de masline, sare, piper, boiaua dulce si cea iute, dar si catelul de usturoi pisat. Le amestecam bine, apoi cu un penson, ungem pestii cu acest amestec, atat pe exterior cat si pe interior. Punem...
Chiftele cu soia
Intr-o oala, punem apa, rasturnam soia in ea, presaram putina sare, piper si mararul uscat. O punem pe foc, o lasam sa fiarba cam 30 de minute. Dupa ce s-a fiert, o punem intr-o sita, o scurgem bine de apa si o lasam sa se racoreasca. Curatam cartoful si morcovul, le taiem bucati potrivite,...
Rulada de pui cu cascaval si mozzarella, la cuptor
Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel. Desfacem usor ambele bucati ca sa fie mai subtirele, le batem usor cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare, sa nu il rupem. Condimentam cu sare, piper, boia dulce si oregano, puiul pe ambele parti. Asezam pe fiecare bucata cate doua felii...
Placinta de cartofi cu branzeturi
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Tot pe razatoarea mare dam cascavalul si mozzarella. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele,...
Desert fursecuri cu musli, fara zahar
Intr-un bol, punem untul la temperatura camerei, smantana si le mixam. Adaugam oul, indulcitorul pudra si le amestecam bine. Nucile le tocam cu un cutit, le punem peste compozitia de mai sus impreuna cu musli. Incorporam vanilia, apoi faina cernuta si praful de copt. Amestecam totul...
Varza cu ciuperci si sos de legume la cuptor
Varza o punem la desarat, in apa rece. Apa o schimbam din cand in cand. Dupa ce s-a desarat atat cat ne dorim, o scurgem bine de apa si o tocam. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cuburi. Intr-o oala, incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si varza. Le inabusim 2-3...
Desert Cupcakes Red Velvet
Cupcakes-urile: Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Punem uleiul treptat si mixam usor, apoi adaugam laptele batut. Intr-o canita, punem bicarbonatul cu praful de copt, le stingem cu otetul. Adaugam amestecul de bicarbonat cu praf de copt si...
Desert mere in foietaj cu sos de vanilie
Presaram faina de masa de lucru, punem foietajul rece de la frigider si il mai intindem putin cu sucitorul. Taiem patru patrate egale. Merele spalate, le curatam de coaja, le scoatem cotorul si semintele. Asezam fiecare mar in mijlocul fiecarui patrat de aluat. Luam marginile aluatului si...
Desert clatite, reteta de baza
Intr-un bol, spargem ouale, incepem sa le mixam, adaugam zaharul si mixam in continuare. Punem uleiul, amestecam, apoi adaugam laptele si apa minerala. Jumatatea din cantitatea de faina o amestecam cu praful de copt, sarea si o adaugam toata in compozitia lichida. Restul de faina o...
Snitele de porc
Feliile de carne le spalam si le stergem cu servetele. Le batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare ca sa le sfaramam. Intr-un bol, amestecam mustarul, praful de usturoi, sare, piper, boia dulce si 3 linguri de ulei. Peste acest amestec, punem bucatile de carne si le invartim pe...
Burrito cu pui
Spalam pieptul de pui, il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite si il batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol, amestecam uleiul, sare, piper, boia dulce, busuiocul si sosul teriyaki. Peste acest amestec, punem bucatile de pui, le amestecam bine pentru a se...
Tarta cu fructe de padure si umplutura de branza
Intai de toate, punem fructele la decongelat si oprim 120 ml de suc pentru sos. Umplutura de fructe: Intr-o cratita, punem fructele decongelate cu indulcitorul. Le punem foc sa dea cateva clocote. Amidonul il desfacem in 3-4 linguiri de apa, il turnam peste fructe, amestecam...
Ficatei de pui cu gnocchi de casa
Gnocchi: Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert si putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Cartofii reci ii pisam cu furculita ( sau cu blenderul, cu presa de piure). Adaugam oul batut, putina sare,...
Placinta frageda cu mere
Incepem cu umplutura, pentru ca sa aiba timp sa se raceasca. Spalam merele, le curatam de coaja si le trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita, punem uleiul, merele si indulcitorul pudra. Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit spre mare. Amestecam continuu...
Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca
Blatul: Punem albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana se intaresc. Adaugam zaharul treptat, mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Turnam uleiul, praful de copt pe care il stingem cu zeama de lamaie si mixam usor. Punem faina cernuta, coaja rasa de lamaie si le...
Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella
Aluatul: Intr-un bol, punem untul rece. Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata. Punem si apa, amestecam si obtinem o bila de aluat. Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura....
Langosi cu branza sarata
Aluatul: Laptele il punem pe foc intr-un ibric pana devine caldut. Intr-un bol, punem drojdia, zaharul, putin lapte caldut, o lingura de faina si le amestecam bine. Lasam cam 15 minute sa se umfle. Intr-un bol cernem faina. Adaugam sarea, smantana si drojdia, incepem sa framantam. Punem...