Desert fursecuri fragede cu ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 6 Iun 2017 | 3743 vizualizari

 

Cum sunt o mare iubitoare de fursecuri si biscuiti, imi fac aceasta placere din cand in cand si ma apuc de copt. Mereu zic ca o sa le am multe zile, dar de unde, ca ies asa bune si nu ma pot opri la 2-3 bucati. Daca mai am alaturi si o cana de cappucino, atunci rasfatul este si mai mare. Va indrum spre a pregati acasa atat fursecuri cat si biscuitii, pentru ca sunt cu mult mai bune si mai sanatoase decat cele din comert. Cu cateva ingrediente simple si la indemana oricui, obtineti o cutie cu rontaieli! La aceasta reteta eu am folosit o cantitate nu prea mare de zahar, insa daca doriti sa fie mai dulci fursecurile, puteti adauga zahar in plus.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr untura
  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt
  • 70 gr zahar pudra
  • 300-320 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr fulgi de ciocolata neagra
  • un praf de sare
Portii: 45
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri fragede cu ciocolata:

Intr-un bol, punem untura, iaurtul, oul si le mixam. Adaugam zaharul pudra si mai mixam cateva secunde.
Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, incepem si le incorporam treptat, cu ajutorul unei palete.
La final, punem vanilia si fulgii de ciocolata. Invartim totul usor. Vom obtine un aluat usor lipicios.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt.
Luam cu lingurita compozitie si formam gramajoare, dar cu putina distanta intre ele.
Daca aveti o cupa pentru inghetata, puteti lua cu aceasta din compozitie si veti obtine niste fursecuri mai frumoase.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pentru 10-12 minute, pana prind o culoare usor aurie.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca.
Reci, le depozitati intr-o cutie metalica cu capac de biscuiti, asa se vor pastra fragede.
Serviti ori de cate ori doriti.
Din aceasta cantitate am obtinut 45 de fursecuri.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri