A inceput sa se umple piata cu verdeturi, legume si salate de tot felul. Incepem sa profitam de acest lucru si sa ne mai delectam cu fel si fel de salate, in diverse combinatii, bune si satioase si mai renuntam la alte preparate. Nu de alta, dar vine vara si trebuie sa ne pregatim silueta😁😁😁...
Ouale le punem la fiert.
Din momentul in care incepe apa sa clocoteasca, le lasam fix 4 minute. Daca doriti sa fie mai tari, le lasati mai mult. Eu am dorit sa fie putin moale galbenusul, asa ca 4 minute au fost perfecte.
Dupa ce s-au fiert, le punem sub jetul de apa rece, apoi le curatam de coaja.
Salata o spalam si o scurgem bine, apoi o rupem bucatale.
Rosia o taiem felii, castravetele curatat il taiem bucati lunguiete.
Asezam pe un platou salata, feliile de rosii si de castravete.
Ouale le taiem in jumatate, le punem deasupra, iar in centru asezam feliile de prosciutto.
Peste toata salata, din loc in loc, dam drumul catorva fasii de parmezan.
Intr-un bolisor, amestecam putin ulei de masline cu zeama de lamaie, apoi presaram sare si piper.
Punem dressing peste salata dupa gust.
Se serveste cu paine prajita!
Sa aveti pofta!