Desert tarta cu branza dulce si visine

de Rocsi in Dulciuri, 17 Iul 2017 | 7188 vizualizari

 

Imi place sa profit de aroma fructelor proaspete si sa pregatesc cat mai multe bunatati cu ele! Acum este piata plina de visine, asa ca imi fac putin de cap cu ele si pregatesc diverse deserturi delicioase. O feliuta de tarta cu branza dulce si visine va tenteaza? Eu sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 180 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 270 gr faina
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 600 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 lingurite vanilie
  • 300 gr visine + 1 lingura zahar pudra
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza dulce si visine:

Aluatul:
Untul rece si taiat cubulete, il amestecam cu oul si zaharul.
Adaugam praful de copt, sarea, vanilia, apoi turnam faina treptat.
Framantam pana incorporam toata faina si obtinem un aluat omogen.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.
Luam o treime din aluat, intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava.
Intepam foaia de aluat cu o furculita.
Dam tava cu aluat, dar si aluatul oprit, la frigider.
Umplutura:
Spalam visinele, le indepartam coditele si samburii.
Le amestecam cu o lingura de zahar pudra.
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam faina, vanilia si le amestecam cu o paleta.

Scoatem tava din frigider, punem umplutura peste aluat, o nivelam.
Asezam visinele din loc in loc.
Daca este surplus de aluat pe margini, il indepartam cu un cutit.
Aluatul oprit il rupem bucatele si le dam drumul deasupra. Puteti intinde o foaie si sa faceti un grilaj din el, sau puteti decupa cu o forma, cum doriti.

Introducem tarta in cuptorul incins, la 170 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac copt