Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1624
PRIETENI297
Retete

Tort Tiramisu reţetă originală

In Torturi la 30 Ian 2017

Tiramisu reţetă originală Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam uleiul, apoi laptele si esenta. Incorporam cacaua cu praful de copt, apoi faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta...

Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci

In Porc la 26 Ian 2017

Spalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie. Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg. Intr-un bol, amestecam sosul teriyaki, mustarul, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbrul si uleiul. Le invartim bine pana...

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

In Dulciuri la 21 Ian 2017

Intr-un bol, punem doua oua si doua galbenusuri. Incepem sa le mixam, adaugam zaharul treptat mixand continuu, pana obtinem o consistenta spumoasa. Untul topit (usor caldut) il punem peste oua, in fir subtire, apoi adaugam laptele. Praful de copt il stingem cu toata zeama de lamaie, il...

Varza murata cu rasol afumat, la cuptor

In Porc la 20 Ian 2017

Rasoalele le parlim putin de par, pe flacara aragazului si le spalam. Le punem la fiert in oala minune, cu foile de dafin si cateva boabe de piper pentru 35-40 de minute. Daca nu aveti oala minune, le puteti fierbe intr-o oala normala. Punem varza putin la desarat, in apa calda, macar 1-2...

Tigaie calda cu oua, ardei si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2017

Cabanosul il taiem bucatele potrivite. Ardeiul rosu il spalam, indepartam cotorul si semintele, il taiem fasii lunguiete. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem cabanosul. Il rumenim 1-2 minute, apoi dam drumul ardeilor si inabusim totul 1 minut. Punem pasata de rosii si o canita de apa....

Prajitura cu visine si crema de portocale cu frisca si mascarpone

In Prajituri la 14 Ian 2017

Blatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi laptele, praful de copt si faina. Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma. Le incorporam in compozitia de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocala, cu ajutorul unei palete, cu...

Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

In Mancaruri de post la 10 Ian 2017

Aluatul:  Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura. Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat. Framantam bine, pana aluatul devine omogen si usor lipicios. Punem coaja de portocala, uleiul si mai...

Saratele cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2017

Intr-un bol, amestecam untul, de la temperatura camerei, cu smantana rece si oul. Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici, o amestecam in compozitia de mai sus. Adaugam praful de copt, apoi faina, treptat. Tot punem faina si framantam cu mana, pana obinem un aluat nelipicios....

Tort cu crema de ness si aroma de portocala

In Torturi la 2 Ian 2017

Blatul: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Adaugam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporam in compozitia de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocala, cu ajutorul unei...

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2016

Blatul: Separam ouale. Mixam galbenusurile cu putina sare si piper, apoi adaugam uleiul si laptele. Incorporam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma. In compozitia de galbenusuri incorporam albusurile spuma, cu ajutorul unei palete, cu miscari...

Prajitura Boema

In Prajituri la 26 Dec 2016

Eu am pregatit mai intai crema de ciocolata , pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita. Luam bolul de pe baia de aburi, dam crema...

Prajitura frageda cu mere, de post

In Mancaruri de post la 20 Dec 2016

Aluatul: Margarina moale, lasata cateva ore la temperatura camerei, o punem intr-un bol cu zaharul, apa si uleiul. Le amestecam bine cu o lingura. Adaugam jumatate din faina cernuta, amestecam. Bicarbonatul il stingem cu zeama de lamaie, il punem peste compozitia de mai sus. Adaugam...

Bruschete cu ton si masline

In Peste la 17 Dec 2016

Scoatem tonul din conserva, dar scurgem inainte tot uleiul. Cu furculita, il facem bucatele mici. Maslinele le taiem cubulete mici, rosiile uscate le tocam marunt. Le incorporam peste ton. Dam gust cu sare si piper, apoi punem patrunjelul verde tocat marunt. Bagheta o taiem felii potrivite....

Cheesecake cu jeleu de fructe de padure

In Dulciuri la 16 Dec 2016

Crusta: Topim untul, il lasam sa se racoreasca. Biscuitii ii maruntim in robot. Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele. Asezam un inel detasabil, cu diametrul de 20-22 cm, pe un platou. Rasturnam compozitia de crusta, o presam bine cu mainile de baza platoului. Il...

Chiftele din peste cu ciuperci

In Peste la 12 Dec 2016

Fileul de peste il spalam si il stergem cu un servetel de bucatarie, de surplusul de apa. Il taiem bucati potrivite si il tocam in blender pana devine o pasta. Ciupercile spalate si bine scurse, le maruntim tot in blender. Morcovul il curatam, il taiem bucati potrivite, ceapa o curatam o...

Paine cu masline si fulgi de ovaz

In Piine la 8 Dec 2016

Faramitam drojdia intr-un bol micut, punem zaharul si frecam cu o lingurita pana drojdia se dizolva complet. Intr-un bol, cernem faina, punem sarea, fulgii de ovaz si amestecam cu o lingura. Adaugam drojdia, amestecam, apoi turnam apa calduta, treptat. Incepem si framantam, tot punem apa,...

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

In Porc la 6 Dec 2016

Rulourile:  Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm.  Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce, busuioc, cimbru, sare si piper. In acest amestec de condimente, punem bucatile de carne, le amestecam...

Pogacele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2016

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul. Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale. Incepem sa framantam si tot acum incepem sa turnam si laptele, de la temperatura camerei, putin cate putin. Trebuie...

Crap in sos de rosii, la cuptor

In Crap / Caras la 30 Noi 2016

Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute, apoi punem jumatate de cana cu apa. Lasam sa fiarba pana scade lichidul, la foc potrivit, apoi dam...

Fursecuri cu gem de caise, de post

In Mancaruri de post la 26 Noi 2016

Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul. Le amestecam bine cu un tel. Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam. Cernem faina, incepem si o incorporam treptat peste compozitia de mai sus. Amestecam cu telul, iar cand se ingroasa prea tare,...

Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata

In Dulciuri la 24 Noi 2016

Mixam putin untul, de la temperatura camerei. Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine. Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet dizolvat si il punem in compozitia de mai sus. Incorporam cacaoa, praful de copt, apoi punem faina...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

In Mancaruri de post la 22 Noi 2016

Preparare Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia Ciupercile le spalam bine si le punem la scurs. Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, iar pe cea verde o taiem rondele. Morcovii ii decojim, ii trecem prin...

Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba

In Dulciuri la 19 Noi 2016

Fursecurile: Untul, mai de la temperatura camerei, il mixam crema. Adaugam oul, zaharul pudra, le mixam. Punem laptele, nuca de cocos si le amestecam. Incorporam praful de copt, sarea si coaja rasa de portocala. Incepem si punem faina treptat. Mixam la viteza mica cat putem, apoi...

Cheesecake cu portocala si sos de ananas

In Prajituri la 16 Noi 2016

Cheesecake-ul: Biscuitii ii punem in robot si ii macinam. Untul il topim pe baie de aburi. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia cu biscuiti, o presam bine cu mainile de fundul tavii, nu si pe laterale. Branza de vaci o punem...

Clatite cu urda si marar

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2016

Clatitele: Intr-un bol punem ouale cu putina sare, le batem spuma cu telul. Incorporam laptele, apa minerala, apoi uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, le adaugam treptat peste compozitia lichida. O lasam 15 minute la odihnit. Punem o tigaie la incins, o ungem cu ulei,...

Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone

In Prajituri la 10 Noi 2016

Merele caramelizate: Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite. Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul. Punem cratita pe foc, amestecam bine pana zaharul este topit, apoi le lasam 5 minute la foc mic sa fiarba. Cand sunt gata, tragem cratita de...

Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui

In Pui la 9 Noi 2016

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite. Intr-un vas punem sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc uscat, uleiul si sosul teriyaki. Amestecam toate aceste condimente, punem puiul si il invartim pe toate partile, il dam la frigider 30 de minute. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2016

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmentul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul verde il tocam marunt, il adaugam peste carne si tot acum adaugam si mustarul. Amestecam bine toate ingredientele. Umplutura: Cascavalul il dam pe...

Prajitura cu foi cu nuca si crema de vanilie cu mascarpone

In Prajituri la 2 Noi 2016

Foile: Intr-un bol punem untul moale, oul, iaurtul si le mixam. Adaugam nuca macinata si vanilia. Bicarbonatul il amestecam cu praful de copt, punem zeama de lamaie si amestecam bine. Il turnam peste amestecul cu nuca. De acum incorporam faina cernuta, treptat. Cand aluatul nu mai...

Fursecuri cu nuca, fulgi de ovaz si fructe confiate, fara zahar

In Dulciuri la 31 Oct 2016

Untul, sa nu fie prea rece, il mixam impreuna cu oul si indulcitorul pulbere. Adaugam iaurtul, praful de sare si vanilia. Miezul de nuca il tocam grosier, fructele confiate le taiem cubulete. Peste amestecul de unt punem fulgii de ovaz, praful de copt. Dam drumul si miezului de nuca,...

Afisate 451 - 480 din 1624 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]