
publicat la 18.06.2025
publicat la 27.05.2025
publicat la 03.05.2025
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu fructe de padure si umplutura de branza
Intai de toate, punem fructele la decongelat si oprim 120 ml de suc pentru sos. Umplutura de fructe: Intr-o cratita, punem fructele decongelate cu indulcitorul. Le punem foc sa dea cateva clocote. Amidonul il desfacem in 3-4 linguiri de apa, il turnam peste fructe, amestecam...
Ficatei de pui cu gnocchi de casa
Gnocchi: Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert si putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Cartofii reci ii pisam cu furculita ( sau cu blenderul, cu presa de piure). Adaugam oul batut, putina sare,...
Placinta frageda cu mere
Incepem cu umplutura, pentru ca sa aiba timp sa se raceasca. Spalam merele, le curatam de coaja si le trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita, punem uleiul, merele si indulcitorul pudra. Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit spre mare. Amestecam continuu...
Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca
Blatul: Punem albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana se intaresc. Adaugam zaharul treptat, mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Turnam uleiul, praful de copt pe care il stingem cu zeama de lamaie si mixam usor. Punem faina cernuta, coaja rasa de lamaie si le...
Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella
Aluatul: Intr-un bol, punem untul rece. Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata. Punem si apa, amestecam si obtinem o bila de aluat. Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura....
Langosi cu branza sarata
Aluatul: Laptele il punem pe foc intr-un ibric pana devine caldut. Intr-un bol, punem drojdia, zaharul, putin lapte caldut, o lingura de faina si le amestecam bine. Lasam cam 15 minute sa se umfle. Intr-un bol cernem faina. Adaugam sarea, smantana si drojdia, incepem sa framantam. Punem...
Tort Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam uleiul, apoi laptele si esenta. Incorporam cacaua cu praful de copt, apoi faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta...
Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci
Spalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie. Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg. Intr-un bol, amestecam sosul teriyaki, mustarul, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbrul si uleiul. Le invartim bine pana...
Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura
Intr-un bol, punem doua oua si doua galbenusuri. Incepem sa le mixam, adaugam zaharul treptat mixand continuu, pana obtinem o consistenta spumoasa. Untul topit (usor caldut) il punem peste oua, in fir subtire, apoi adaugam laptele. Praful de copt il stingem cu toata zeama de lamaie, il...
Varza murata cu rasol afumat, la cuptor
Rasoalele le parlim putin de par, pe flacara aragazului si le spalam. Le punem la fiert in oala minune, cu foile de dafin si cateva boabe de piper pentru 35-40 de minute. Daca nu aveti oala minune, le puteti fierbe intr-o oala normala. Punem varza putin la desarat, in apa calda, macar 1-2...
Tigaie calda cu oua, ardei si cabanos
Cabanosul il taiem bucatele potrivite. Ardeiul rosu il spalam, indepartam cotorul si semintele, il taiem fasii lunguiete. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem cabanosul. Il rumenim 1-2 minute, apoi dam drumul ardeilor si inabusim totul 1 minut. Punem pasata de rosii si o canita de apa....
Prajitura cu visine si crema de portocale cu frisca si mascarpone
Blatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi laptele, praful de copt si faina. Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma. Le incorporam in compozitia de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocala, cu ajutorul unei palete, cu...
Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca
Aluatul: Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura. Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat. Framantam bine, pana aluatul devine omogen si usor lipicios. Punem coaja de portocala, uleiul si mai...
Saratele cu telemea
Intr-un bol, amestecam untul, de la temperatura camerei, cu smantana rece si oul. Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici, o amestecam in compozitia de mai sus. Adaugam praful de copt, apoi faina, treptat. Tot punem faina si framantam cu mana, pana obinem un aluat nelipicios....
Tort cu crema de ness si aroma de portocala
Blatul: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Adaugam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporam in compozitia de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocala, cu ajutorul unei...
Rulada aperitiv cu pate si crema de branza
Blatul: Separam ouale. Mixam galbenusurile cu putina sare si piper, apoi adaugam uleiul si laptele. Incorporam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma. In compozitia de galbenusuri incorporam albusurile spuma, cu ajutorul unei palete, cu miscari...
Prajitura Boema
Eu am pregatit mai intai crema de ciocolata , pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita. Luam bolul de pe baia de aburi, dam crema...
Prajitura frageda cu mere, de post
Aluatul: Margarina moale, lasata cateva ore la temperatura camerei, o punem intr-un bol cu zaharul, apa si uleiul. Le amestecam bine cu o lingura. Adaugam jumatate din faina cernuta, amestecam. Bicarbonatul il stingem cu zeama de lamaie, il punem peste compozitia de mai sus. Adaugam...
Bruschete cu ton si masline
Scoatem tonul din conserva, dar scurgem inainte tot uleiul. Cu furculita, il facem bucatele mici. Maslinele le taiem cubulete mici, rosiile uscate le tocam marunt. Le incorporam peste ton. Dam gust cu sare si piper, apoi punem patrunjelul verde tocat marunt. Bagheta o taiem felii potrivite....
Cheesecake cu jeleu de fructe de padure
Crusta: Topim untul, il lasam sa se racoreasca. Biscuitii ii maruntim in robot. Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele. Asezam un inel detasabil, cu diametrul de 20-22 cm, pe un platou. Rasturnam compozitia de crusta, o presam bine cu mainile de baza platoului. Il...
Chiftele din peste cu ciuperci
Fileul de peste il spalam si il stergem cu un servetel de bucatarie, de surplusul de apa. Il taiem bucati potrivite si il tocam in blender pana devine o pasta. Ciupercile spalate si bine scurse, le maruntim tot in blender. Morcovul il curatam, il taiem bucati potrivite, ceapa o curatam o...
Paine cu masline si fulgi de ovaz
Faramitam drojdia intr-un bol micut, punem zaharul si frecam cu o lingurita pana drojdia se dizolva complet. Intr-un bol, cernem faina, punem sarea, fulgii de ovaz si amestecam cu o lingura. Adaugam drojdia, amestecam, apoi turnam apa calduta, treptat. Incepem si framantam, tot punem apa,...
Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana
Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce, busuioc, cimbru, sare si piper. In acest amestec de condimente, punem bucatile de carne, le amestecam...
Pogacele cu cascaval
Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul. Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale. Incepem sa framantam si tot acum incepem sa turnam si laptele, de la temperatura camerei, putin cate putin. Trebuie...
Crap in sos de rosii, la cuptor
Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute, apoi punem jumatate de cana cu apa. Lasam sa fiarba pana scade lichidul, la foc potrivit, apoi dam...
Fursecuri cu gem de caise, de post
Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul. Le amestecam bine cu un tel. Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam. Cernem faina, incepem si o incorporam treptat peste compozitia de mai sus. Amestecam cu telul, iar cand se ingroasa prea tare,...
Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata
Mixam putin untul, de la temperatura camerei. Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine. Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet dizolvat si il punem in compozitia de mai sus. Incorporam cacaoa, praful de copt, apoi punem faina...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Preparare Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia Ciupercile le spalam bine si le punem la scurs. Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, iar pe cea verde o taiem rondele. Morcovii ii decojim, ii trecem prin...
Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba
Fursecurile: Untul, mai de la temperatura camerei, il mixam crema. Adaugam oul, zaharul pudra, le mixam. Punem laptele, nuca de cocos si le amestecam. Incorporam praful de copt, sarea si coaja rasa de portocala. Incepem si punem faina treptat. Mixam la viteza mica cat putem, apoi...
Cheesecake cu portocala si sos de ananas
Cheesecake-ul: Biscuitii ii punem in robot si ii macinam. Untul il topim pe baie de aburi. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia cu biscuiti, o presam bine cu mainile de fundul tavii, nu si pe laterale. Branza de vaci o punem...